Rynker i ansiktet

Kan redusere rynker på ett minutt

Askepottserum gjør underverker for huden din.

SUPERTRIKS: Ute etter å utføre mirakler på huden din på et minutt? Da kan askepottserum være noe å prøve!
SUPERTRIKS: Ute etter å utføre mirakler på huden din på et minutt? Da kan askepottserum være noe å prøve! Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Tidligere i høst skrev vi om vidunder produktet serum, som skal korrigere og balansere huden.

Effekten av produktet er cirka fire ganger raskere enn bruk av bare hudkrem, så finnes det noe som er enda bedre enn det igjen uten å ty til kosmetiske behandlinger?

Ja, det gjør det faktisk!

Askepott-serum er et serum med «magisk effekt», hvor effekten, akkurat som i historien om Askepott, skjer umiddelbart - ja, på en, to, tre!

- Et askepottserum virker på samme måte som et vanlig serum, men det gir også en instant glow. Det gir både løft og fukt til huden, og man ser disse resultatene med en gang. Derfor blir det kalt askepottserum, sier Sissel Fyll, hudpleier og makeupartist hos Gimle Parfymeri i Oslo.

En quick fix for rynker i ansiktet

I boken «Frisk Hud - din guide til vakker og problemfri hud» skriver lege, Rolah O. Lønning, at et askepottserum korrigerer raskt ujevnheter og alderstegn, og inneholder også gjerne anti aldrings-ingredienser som peptider. Produktet har en umiddelbar oppstrammende effekt, og virkningen varer i opp til ti timer.

- Det ligger i navnet; Askepottserum er hudpleieprodukter skapt for å gi en umiddelbar, men midlertidig, forbedring av ansiktshuden - en quick fix, sier Rolah O. Lønning til Det Nye.

Isabella Bukurie Krasniqi, sykepleier og klinikksjef hos Elite Helse Medisinsk Senter, sammenligner askepottserum med en bil eller en datamaskin.

- Mange av oss ser etter raskere og lettere egenskaper i en bil eller en bærbar datamaskin, og det er her de dyrebare askepottserumene kommer inn. Lette, raske og absorberende væsker som brukes som et alternativ eller i tillegg til kremer, sier hun.

Mens vanlige serum har som oppgave å introdusere aktive ingredienser til målstrukturer i huden, vil ikke et askepottserum nødvendigvis gi noe mer ekstra enn et umiddelbart, overfladisk og kortsiktig resultat.

- Enkelte askepottserum kan selvfølgelig også inneholde effektive ingredienser som for eksempel peptider - disse vil også gi antialdrende effekter på lang sikt, sier Lønning.

ASKEPOTT-SERUM: Øverst fra venstre: Beauty Flash Balm fra Clarins, kr 285. Sublimage L`Essence fra Chanel, kr 3870.  Melatogenine Pure Focus Anti Wrinkle Treatment fra Gatineau, kr 512. Antioxidant Face Firming Serum fra The Organic Pharmacy, kr 1130. Vit-A Plus Illuminating Serum fra MD Formulations , kr 729. Anti-ageing Serum fra Rudolph Care, 835 kr. Génifique Youth Activator fra Lancôme, kr 595.
ASKEPOTT-SERUM: Øverst fra venstre: Beauty Flash Balm fra Clarins, kr 285. Sublimage L`Essence fra Chanel, kr 3870. Melatogenine Pure Focus Anti Wrinkle Treatment fra Gatineau, kr 512. Antioxidant Face Firming Serum fra The Organic Pharmacy, kr 1130. Vit-A Plus Illuminating Serum fra MD Formulations , kr 729. Anti-ageing Serum fra Rudolph Care, 835 kr. Génifique Youth Activator fra Lancôme, kr 595. Foto: FOTO: produsenten

Så ofte bruker du det

Peptider

- Peptider er en type signalmolekyler som det finnes mange forskjellige av i kroppen.

- Det mest effektive peptidet er matrixyl. Det har en svært god rynkereduserende effekt, tolereres godt av huden og er effektivt i konsentrasjoner under 1%.

- Andre kjente peptider er argireline, kopperpeptidet Cu-GHK og Ac-EEMQRR. Kopperpeptider har vist seg å kunne bedre sårheling. Ac-EEMQRR er kjent som botox-imitatoren, fordi det får musklene til å slappe av i påføringsområdet.

Kilde: Frisk Hud av Dr. Rolah O. Lønning

Et vanlig serum vil være del av en daglig hudpleierutine, og dermed være med på å forebygge samt reversere for eksempel alderstegn.

- Et askepottserum spares gjerne til en spesiell anledning, men inneholder også aktive ingredienser og kan gjerne brukes daglig, sier Lønning.

Det sier Fyll seg enig i. Askepottserum kombineres ofte med makeup, og mange bruker det når de har lyst å føle seg litt ekstra fresh.

- Man kan gjerne bruke det hver dag. Den glatte, glødende og oppstrammende effekten man får, sitter hele dagen. Likevel er det mange som velger å bruke det bare når de skal noe spesielt og har lyst å se ekstra fin ut, sier Fyll.

Serumet bør brukes før du legger dag- og nattkrem, på morgenen eller på kvelden. Det kan brukes alene, eller i kombinasjon med andre produkter.

- Mange merker kommer i pumpeflasker eller har medisindråpeapplikatorer, slik at du kan dispensere bare det lille du trenger. Det er konsentrerte dråper som er supereffektive, sier Krasniqi.

Serum for de fleste

Askepottserum, i likhet med vanlig serum, kan brukes av de fleste hudtyper og aldre. Men sliter du med visse hudsykdommer bør du være litt oppmerksom.

- Væsken eller den geléaktige strukturen i et serum kan være en dårlig match for personer med kroniske hudsykdommer som eksem eller rosacea, der hudens barriere er svekket. For disse menneskene kan serumet trenge for fort inn i huden og forårsake en irritasjon, sier Krasniqi.

Lønning forteller at hun selv har hatt positive erfaringer ved å bruke askepottserum.

- Men det aller viktigste for å få en strålende ung og vakker hud, er dog å fokusere på en god hudpleierutine hver dag, understreker hun og legger til:

- Et askepottserum som gir en quick fix er bra å ha i bakhånd, men for å redusere behovet for dette er det daglig bruk av effektive og aktive ingredienser som virkelig gjør en forskjell.

Les også:

Hårfrisyrene som gjør deg eldre

Slik får du perfekte øyenbryn

Enkel hverdagssminke på en, to, tre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning