Kamille-idé

Strikk vårens fineste genser

En av vårens favorittgensere er en stripeklassiker fra Acne. Hvorfor ikke strikke den selv?!

FAVORITTGENSER: Strikk en av vårens favorittgensere helt selv! Vi forteller deg hvordan.
FAVORITTGENSER: Strikk en av vårens favorittgensere helt selv! Vi forteller deg hvordan. Foto: FOTO: Janne Rugland
Publisert Oppdatert

Vasketips!

- Vær forsiktig ved vask av strikkegensere. Vasker du plagget for hånd, bør du rulle det inn i et håndkle, før du trykker ut vannet. Er genseren løst strikket, bør den tørkes flatt slik at den holder fasongen.

Kilde: Stylist Anette von Osten

I tillegg til den hvite strikkegenseren med dyp v-hals fra det amerikanske merket Rag & Bone, er også den stripete genseren fra Acne en av vårens favoritter.

Originalen koster 1795 kroner, men hvorfor ikke strikke en lignende genser selv?

En tynn ullgenser kan brukes hele våren - også utover sommeren på litt kjølige kvelder, og er derfor et praktisk plagg denne sesongen.

Stylingtips

Ifølge stylist Anette von Osten er det flere grunner til at nettopp denne genseren, og lignende varianter av den, har blitt så populære.

- Det enkle er ofte det beste. Genseren føles løs, lett og luftig - selv om den varmer godt. De brede stripene er veldig aktuelle akkurat nå, og genseren er enkel å kombinere til det du allerede har i skapet. sier hun og fortsetter:

- I tillegg er det superfint å velge strikk med friske farger, fremfor tunge, mørke vinterfarger. Striper er en klassiker - uansett tykkelse.

Er det varmt nok, er det superfint å style genseren til bare legger. Bruk en slitt denimshorts eller et kult miniskjørt til.

- Boyfriendjeans, skinnyjeans og skinnskjørt er også veldig fresht til denne genseren. Stoffkvaliteter som denim, skinn og silke er fantastiske kontraster til strikk, sier von Osten.

- Alle kler den

Hun mener videre at dette er en genser som kler absolutt alle.

- Selv om horisontale striper kan gi inntrykk av at man er bredere, handler det vel så mye om snitt og fasong, og ikke minst hva du styler den til. Er genseren strikket i et løsere og lettere garn, vil den falle fint og forme seg litt etter fasongen din, sier von Osten.

Det kan videre være lurt å style strikkegenseren med en smal underdel.

- Vis litt hud ved å trekke den opp på ermene. Pass på at du ikke strikker den altfor tett opp til halsen. Stapper du den ned i bukselinningen i front, får du også markert midjen. Ettersom genseren er løs i maskene, og derfor litt gjennomsiktig, er det fint å ikke bruke klumpete plagg under den. Velg heller en enkel singlet i ull på kalde dager, ensfargede silkeskjorter eller bomullstopper som faller fint, sier von Osten.

STRIKK CATWALK-KOPIEN: La deg inspirere av Acne sin stripete ullgenser i blått og hvitt, og sett deg med med stikkepinnene for å lage din egen versjon.
STRIKK CATWALK-KOPIEN: La deg inspirere av Acne sin stripete ullgenser i blått og hvitt, og sett deg med med stikkepinnene for å lage din egen versjon. Foto: FOTO: Janne Rugland

Dette trenger du:

Garnforbruk: 300 gram Faerytale fra Du Store Alpakka, 150 gram farge 701 og 150 gram farge 735

Strikkefasthet: 13 masker på pinne nr. 5 er 10 cm

Størrelser: S (M) L (modellen er strikket i S)

Overvidde: 102 (110) 118 cm

Hel lengde: 68 (69) 70 cm

Lengde: 66 (67) 68 cm

Slik gjør du :

Legg opp 142 (154) 165 masker på pinne nr. 5 med blå. Strikk vrangbord med 1 rett og 1 vrang i 2,5 cm. Bytt til pinne nr. 6 og gå over til glattstrikk.

Strikk til arbeidet måler 10 cm og bytt til natur. Strikk med natur i 10 cm, forsett slik med striper til arbeidet måler 48 (49) 50 cm. Fell 6 masker midt under ermene og legg til side.

Ermer:

Legg opp 32 (34) 36 masker og strikk vrangbordstrikk med 1 rett og 1 vrang i 10 cm med blå.

Bytt til pinne nr. 6 og strikk striper som på bolen, og øk fra nå 2 masker midt under ermet hver 3. cm til 56 (58) 60 masker. Strikk til ermet måler 46 (47) 48 cm. Avslutt på samme sted som på bolen. Fell 6 masker midt under ermene.

Raglanfelling:

Sett ermene på pinnen sammen med bolen og sett 4 merker, ett i hver skjøt.

Fell på hver side av merkene annenhver omgang totalt 15 ganger. (Strikk 2 rett sammen etter merket og 2 vridd sammen før merket.)

Bytt til pinne nr. 5 og strikk 2,5 cm vrangbord med 1 rett og 1 vrang. Fell av, sy sammen under ermene med maskesting og du er ferdig!

Strikkeoppskriften er hentet fra Merete Kristiansen/Nostesjel.com - og sto på trykk i Kamille Ideer vår/sommer-utgaven 2014.

Les også:

Slik styler du sesongens nøkkelplagg

Her er klesreglene du kan gi blaffen i

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning