Møt Anna Lian, breddefotballfrua

- Jeg sier ikke at rosabloggene ikke har innhold

Anna Lian er fotballfrue i tredjedivisjon. Slik har hun det privat.

ANTIROSA: Anna Lians blogg er motvekten til de andre perfekte bloggene.
ANTIROSA: Anna Lians blogg er motvekten til de andre perfekte bloggene. Foto: FOTO: Håvard Kallestad/Kamille
Publisert Oppdatert
Anna Lian blogger om livet som fotballfrue i tredje divisjon.
Anna Lian blogger om livet som fotballfrue i tredje divisjon. Foto: Håvard Kallestad/Kamille

Mens noen fotballfruer blogger om perfekte fasader, viser Anna Lian fram hverdagens skittentøy og livet som det er.

Vi står utafor et hus på Ugla på Byåsen i Trondheim. Her bor hun. Den andre fotballfrua. Det mangler litt maling på utsida, men mer rekker vi ikke å tenke før fotballfrue og blogger Anna Lian (32) åpner døra.

- Ja, det er ikke helt ferdig her, sier hun og smiler. Vi blir invitert inn - og huset er faktisk helt rent. Det er ikke spor av de møkkete fotballsokkene vi ser så ofte på den uglamorøse bloggen hennes breddefotballfrue.no.

- Før du kom, så tenkte jeg: Skal jeg rydde eller ikke rydde? Jeg må jo passe på at det ikke blir glamorøst. For jeg skal jo være uryddig. Men det ble for sprøtt, alle rydder jo før de får besøk.

Ville ikke starte krig

Anna Lian er fotballfrue av den lite glamorøse typen. Mannen hennes, Ole Kristian Sagbakken, trener tredjedivisjonslaget Tynset, og på bloggen deler hun bilder av seg selv i joggebukse og bustete hår. I neste blogginnlegg har hun bakt sjokoladekake, med en mindre vellykka topping. Lenger ned ser du bilder av skittentøy. Masse skittentøy. Nei, det er nok ikke så glamorøst, dette her.

- Jeg vil at kvinner skal senke skuldrene istedenfor å heve dem, sier Anna.

Hun har bare drevet bloggen i noen måneder, men interessen har eksplodert. Mens Caroline Berg Eriksen (fotballfrue.no) har ligget på bloggetoppen, har Anna Lian sprunget fram som en etterlengtet motvekt til cupcakes, selvbruning og strenge treningsrutiner.

Anna er den rake motsetningen til fotballfrua Caroline Berg Eriksen.

- Jeg hadde ikke noen agenda da jeg startet bloggen. Det var ikke for å starte krig mot rosabloggerne. Jeg hadde lyst til å fortsette å skrive, sier den tidligere sportsjournalisten.

1) Dagens antrekk blir en varm genser, kosebukse og joggesko.  2) Trønderbarten må vekk før fest! 3) Kakene ser ikke heelt ut som de gjør i kokeboka...  4) Ryddig til besøk! Stapp så mye rot du får plass til før det begynner å ramle ut inni skapet. Lukk døra og vips, ryddig!  5) Ikke så stilig, men helt vanlig og hverdagslig.
1) Dagens antrekk blir en varm genser, kosebukse og joggesko. 2) Trønderbarten må vekk før fest! 3) Kakene ser ikke heelt ut som de gjør i kokeboka... 4) Ryddig til besøk! Stapp så mye rot du får plass til før det begynner å ramle ut inni skapet. Lukk døra og vips, ryddig! 5) Ikke så stilig, men helt vanlig og hverdagslig. Foto: Kamille

Blogget seg nærmere mannen

Ideen hadde vært der lenge, men da Anna så selve hovedfotballfrua på Senkveld, tenkte hun at nå måtte hun starte bloggen før noen andre gjorde det. Så la hun ut et blogginnlegg. Så to. Det tredje begynte å hjelpe på ekteskapet.

- Den har jo lettet på mine samvittighetskvaler, sier fotballmannen, Ole.

Anna drar på omtrent halvparten av kampene de spiller. Det er blitt mer i det siste for dokumentasjon til bloggen.

Ole har ingen problemer med at deler av privatlivet ligger på nett.

- Men det er rart når jeg møter folk og får høre hva jeg gjorde i går, forteller han.

- Hva er ditt mest uglamorøse øyeblikk?

Fotballfrua tenker lenge.

- Nei, øyeblikk ... Livet er jo generelt uglamorøst. Det er jo det som er livet. Vi vasker klær, og henger opp klær. Men det er fint! Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra jobb, er å ta på joggebukse. Jeg tror ikke Caroline Berg Eriksen har på seg joggebukse. Da er det en fin en, ikke den slappe typen. Men det ser ut som hun kan kose seg på sofaen.

Innhold framfor fasade

I dvd-hylla deler jentefilmer plass med fotballdokumentarer. På kommoden står et bilde av datteren Anna har adoptert fra Etiopia. Nå er hun bare fire år, men når hun blir gammel nok til å lese, vil Anna forberede henne på både reklameindustrien og rosablogger.

Fotballmannen overværer breddefotballfruas nyeste blogginnlegg.
Fotballmannen overværer breddefotballfruas nyeste blogginnlegg. Foto: Håvard Kallestad/Kamille

- Jeg vil helt klart ta en prat med henne. Jeg sier ikke at rosabloggerne skal slutte, og all respekt til fotballfrua, hun er flink. Men det må være flere enn bare dem der ute.

- Min blogg er mer fokusert på innholdet i livet, ikke bare fasaden av det. Jeg sier ikke at rosabloggerne ikke har innhold i livet, men det er ikke noe fokus på det.

- Folk syns det var så godt å se rot på badet. Da tenker jeg at det som er normalt er nå blitt unormalt. For det vises ikke. Det er jo det som har skapt reaksjonene. Men jeg kan bake, altså. Og vi spiser sunn mat og. Vi er aktive. Vi må bare la livet komme først.

Les også:

Det er gøyere å shoppe når det er billig (alt under 500!)

Sommerens fineste vesker fra 180 kr til 3700 kr

- Skjul det du hater, vis frem det du elsker (12 kroppsfasonger)

Vårjakka med stor V

Hudpleie til halv pris

Test av maskara

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen