Brud: Kjoler uten ermer er finere enn du tror

Jakten på den perfekte brudekjolen

På bryllupsdagen vil vi føle oss vakrere enn noensinne, men kjolevalgene er mange, og det er lett å tenke at man må dekke armer og bruke noe løst når man er over størrelse 44.

Publisert Oppdatert

Da jeg planla denne brudekjole-videoen, var jeg sikker på hva som kom til å fungere best på min kropp i størrelse 48 timeglassform ispedd litt eplefasong - nemlig ermer!

Lengre enn det hadde jeg ikke tenkt, bortsett fra at jeg ikke ville ha for mye fylde og volum på skjørtet.

Jeg tok feil på alle punkter!

- Fikk rett og slett tårer i øynene

Jeg hadde aldri prøvd en eneste brudekjole før i mitt liv, så jeg var mildt sagt spent og nysgjerrig på hvordan dette skulle gå.

Takk og lov for flinke folk hos Kristins Brudesalong i Oslo og Solgunns Boutique i Lillestrøm som har lang fartstid i brudebransjen, og virkelig forstår hvordan brudekjolene fungerer på kroppen til alle og enhver.

Den aller første kjolen jeg prøvde virket for meg plain, men med tube-snitt og fylde på skjørtet.

Jeg tok den på, nærmest for å være hyggelig - og fikk rett og slett tårer i øynene idet jeg snudde meg rundt til speilet.

Jeg hadde virkelig aldri følt meg vakrere! Kjolen fra St. Patrick/Kristins Brudesalong, i størrelse 48 med snøring bak, satt som et skudd - selv om det var en sample-kjole.

Midjen ble så smal som mulig, uten at det føltes som om det strammet. Skuldrene mine kom fint frem og kroppen ble flott og lang, selv om beina var godt skjult.

Og det var da det slo meg hvor ofte vi velger feil brudekjole, nærmest i frykt for vår egen kropp.

FORMSYDD MED TUBE: Selv om mange vil skjule armene under bryllupet, er faktisk kjoler med formsydd overdel, tube og lett volum på skjørtet det mest flatterende man kan bruke! Men en asymmetrisk skulder er heller ikke å forakte. (Kjoler fra Kristins Brudesalong og Solgunns Boutique)
FORMSYDD MED TUBE: Selv om mange vil skjule armene under bryllupet, er faktisk kjoler med formsydd overdel, tube og lett volum på skjørtet det mest flatterende man kan bruke! Men en asymmetrisk skulder er heller ikke å forakte. (Kjoler fra Kristins Brudesalong og Solgunns Boutique) Foto: Picasa

Prøv deg frem

Det er klart, vil man ikke til syvende og sist ha en brudekjole uten ermer - så skal man ikke tvinge seg inn i det. Og jeg fant nydelige løsninger med boleroer som man enkelt kan ta av og på i løpet av den store dagen.

Men er det noe jeg har lært, er det at man skal prøve seg frem, og spesielt med de kjolene man tenker ikke kommer til å kle en.

Hvis bruderådgiveren er sikker i sin sak at denne kan bli flott på deg, så er det verdt å teste i det minste.

Det finnes også nydelige versjoner med én-skulder løsninger som virkelig får frem byste, og gir en rak og fin rygg.

Det eneste jeg har fått bekreftet at jeg med hell kan styre unna, er brudekjoler med empireliv som går tynt rett under brystet og videre ut i a-form. Da kommer magen ekstra frem og man kan lett sitte igjen med en følelse av at man ser litt gravid ut.

En formsydd overdel som gjerne har et litt tykt stoff er da det absolutt mest flatterende fordi det virkelig får frem midjen istedenfor å skjule den.

Underskjørtet er alfa omega

KJOLER FRA BARCELONA: Det spanske merket Pronovias Barcelona er verdensberømt for unike og flatterende kjoler. Disse finner du flere av hos Kristins Brudesalong i Oslo som fører alle størrelser!
KJOLER FRA BARCELONA: Det spanske merket Pronovias Barcelona er verdensberømt for unike og flatterende kjoler. Disse finner du flere av hos Kristins Brudesalong i Oslo som fører alle størrelser! Foto: FOTO: Produsenten

Overraskende nok var også underskjørtet en veldig viktig del av brudekjolen, og igjen hadde jeg tatt feil og ønsket fylde da jeg så hvor balansert kroppen ble av det. I tillegg ble skuldrene mine symmetriske med hoftene.

Dette er med på å få frem timeglass-fasongen, som jo ikke er å forakte.

Selv under den enkle satengkjolen, som i utgangspunktet skulle falle rett ned, lurte jeg meg til å bruke et underskjørt med fylde slik at stoffet ikke skulle falle form mye over cellulitter på rompe og hofter - og det fungerte jo helt genialt!

Sort og farger er lov

Selv om jeg hadde funnet nydelige og klassiske kjoler i hvitt, så ville jeg gjerne prøve på noen i sort og med litt farge også.

STORT UTVALG: Enten du vil ha en klassisk hvit brudekjole, eller noe med farger og kortere skjørt, har Solgunns Boutique det meste og for alle størrelser.
STORT UTVALG: Enten du vil ha en klassisk hvit brudekjole, eller noe med farger og kortere skjørt, har Solgunns Boutique det meste og for alle størrelser. Foto: FOTO: Produsentene

På begynnelsen av 1900-tallet var sorte brudekjoler med hvitt slør det mest trendriktige. Og min egen oldemor giftet seg i nettopp dette, så tanken om at jeg en dag kanskje skal gifte meg i sort har alltid vært med meg.

Hos Solgunns Boutique i Lillestrøm fant jeg en nydelig sort kjole med volanger (som er veldig tidsriktig akkurat nå), vide skuldre og flott figur som virkelig fikk tankene mine til å vandre.

Hvorvidt etikkene for å gifte seg i sort eller farger tillater at man gifter seg i kirke får nå så være, men det er uansett perfekt til utendørs- eller byfogdbryllup.

Men hvis rosa er den store favorittfargen, er også en fin versjon å bruke en dyp-rosa kjole og slør hvis man vil - til syvende og sist så er det jo faktisk bruden som bestemmer.

Ferdig!

Jeg må bare få legge til at selv om jeg tenkte at det kom til å bli et stress og kanskje til og med en skuffelse å prøve på brudekjoler, så er jeg virkelig glad og imponert.

Det er tydelig at problemene med størrelser som vi ofte finner i klesbransjen, ikke fungerer på samme måte i brudeverdenen - heldigvis. Samtlige kjoler passet i størrelse 48, og uansett blir jo disse sydd om helt perfekt til din kropp.

FARGER ER LOV: Sorte brudekjoler er alltid inn og ut av motebildet, og glade farger er alltid en vinner til både utendørs- og byfogdenbryllup. Så det er opp til deg å bestemme om du vil gå for hvitt og lyse toner eller andre farger (kjoler fra Solgunns Boutique).
FARGER ER LOV: Sorte brudekjoler er alltid inn og ut av motebildet, og glade farger er alltid en vinner til både utendørs- og byfogdenbryllup. Så det er opp til deg å bestemme om du vil gå for hvitt og lyse toner eller andre farger (kjoler fra Solgunns Boutique). Foto: FOTO: Tove Eggen

At drømmekjolen endte opp med å være noe helt annet enn det jeg hadde trodd, er jeg egentlig utrolig glad for.

Det betyr bare at det finnes enda flere muligheter i klesveien for meg enn jeg trodde. Derfor burde vi alle gi vår egen kropp enda mer kredit og hylle den for det den er - ikke for det den burde være.

DAGENS SPØRSMÅL: Skal du gifte deg i sommer, og hva slags kjole går du for?

Husk at jeg svarer på alle spørsmål nede i kommentarfeltet, og lager video her for Kamille.no og KLIKK MOTE hver tirsdag og fredag - så håper jeg ser deg neste gang også!

Les også:

Nydelige frisyrer til festlige anledninger

Følg Klikk Mote på Facebook

Legg din egen brudesminke

Ti plagg som funker like bra i str 36, 46 og 56

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Gjør huden klar for våren

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning