Hvordan pakke til ferie

- Ikke pakk dagen før du reiser

Tre kule damer vi vil stjele kofferten til!

PAKKETIPS: Usikker på hva du skal ha med deg i kofferten? Da bør du sjekke ut disse superfine pakketipsene fra tre kule damer! Fra venstre: Olashorts fra Bik Bok, kr 299. Canon EOS 550 D, kr 6200. Stråhatt fra Zara, kr 199.
PAKKETIPS: Usikker på hva du skal ha med deg i kofferten? Da bør du sjekke ut disse superfine pakketipsene fra tre kule damer! Fra venstre: Olashorts fra Bik Bok, kr 299. Canon EOS 550 D, kr 6200. Stråhatt fra Zara, kr 199. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert
Henriette elsker å få passet sitt påskrevet. Heng med neste gang, på Instagram @henriette_hoigilt!
Henriette elsker å få passet sitt påskrevet. Heng med neste gang, på Instagram @henriette_hoigilt!

Litt i tvil når det kommer til hva du skal fylle kofferten med (og hva du kan la ligge igjen hjemme) før ferien starter for fullt?

Da kan det godt hende du får noen tips på veien etter at du har lest disse supre pakketipsene fra tre kule damer!

Henriette Høigilt (34)

Får du en «out of office-epost» i retur fra journalist Henriette Høigilt (34), er det mest sannsynlig fordi hun heller vil sende postkort fra Sør-Amerika.

Favorittreisemål?

- Jeg elsker Sør- og Mellom-Amerika, og har tilbrakt over ni måneder der i løpet av de siste årene. Jeg klarer ikke å velge én favoritt, fordi de ulike landene har så mange forskjellige ting å tilby, så det kommer an på hva man er ute etter. Panama var det første landet jeg besøkte i Mellom-Amerika, og jeg falt fullstendig, så det er vel en slags favoritt. Landet har varme og imøtekommende mennesker, deilig temperatur, vakre og urørte strender, sjarmerende surfelandsbyer og spennende kultur.

Hvem reiser du aller helst med?

- Jeg har reist mye alene og synes det er utrolig gøy. Jeg elsker å møte nye mennesker, og ofte ender jeg opp med å reise videre sammen med folk jeg møter underveis. Jeg liker ikke å planlegge for mye, men heller å ta ting på sparket, og ikke vite hva morgendagen bringer.

Hva er ditt beste minne fra Sør- og Mellom-Amerika?

- Et av de beste minnene er fra da jeg bodde i en trehytte i jungelen i Nicaragua. Det var veldig primitivt, men en fantastisk opplevelse. Vi satt i tretoppene og så solnedgangen, mens vi drakk rom og Cola, og fortalte hverandre spøkelseshistorier, samtidig som skumle dyrelyder ulte i mørket.

Hva må du alltid få med deg, når du er der?

- Jeg reiser sjelden tilbake til de samme byene, fordi det er så uendelig mange steder som jeg ønsker å se. Men Panama, Nicaragua, Ecuador og Brasil er i alle fall land som jeg håper å dra tilbake til.

OG ditt beste pakketips?

- Ikke pakk dagen før du reiser. Jeg håper snart at jeg vil huske det selv også!

I kofferten:

1: Jeg blir glad bare jeg ser et par Havaianas, fordi de symboliserer sol og sommer. Kr 349.

2: Jeg har alltid med meg mange bikinier. Helst i sterke farger, fordi jeg synes det er så friskt og fint mot gyllenbrun hud. Bikini fra H&M, kr 49 per del.

3: Jeg tar alltid med to minnekort som jeg bytter på å bruke, sånn at jeg ikke mister alle bildene hvis kameraet blir borte. Jeg blir aldri lei av å se på bilder! Kameraet Canon EOS 550 D, kr 6200.

4: Jeg elsker å lese når jeg er på ferie, og akkurat nå holder jeg på med Kook: What Surfing Taught Me about Love, Life, and Catching the Perfect Wave. Platekompaniet, kr 189.

5: Romantiske sommerkjoler egner seg like godt på stranda, som til en tur på byen. Zara, kr 499.

6: Jeg elsker hatter, og på ferie er de praktiske, fordi de skjermer deg mot solen. I tillegg til at en hatt er det perfekte tilbehøret. Zara, kr 199.

7: Jeg bruker alltid høy solfaktor for å prøve å unngå solskader og solbrent hud. Solfaktor 50 til fjes og bryst fra Vita, kr 139,- og faktor 30 til kroppen fra Vita, kr 145.

8: De klassiske Ray-Ban Aviator solbrillene går aldri av moten. Nelly.com, kr 1629.

HENRIETTE HØIGILT: Blir alltid glad når hun ser et par Havaianas, har alltid med seg mange bikinier på ferie og blir aldri lei av å ta eller se på bilder. 1. Havaianas, kr 349. 2. Bikini fra H&M, kr 49 per del. 3. Kameraet Canon EOS 550 D, kr 6200. 4. Platekompaniet, kr 189. 5. Zara, kr 499. 6. Zara, kr 199. 7. Solfaktor 50 til fjes og bryst fra Vita, kr 139 - og faktor 30 til kroppen fra Vita, kr 145. 8. Ray-Ban, kr 1629.
HENRIETTE HØIGILT: Blir alltid glad når hun ser et par Havaianas, har alltid med seg mange bikinier på ferie og blir aldri lei av å ta eller se på bilder. 1. Havaianas, kr 349. 2. Bikini fra H&M, kr 49 per del. 3. Kameraet Canon EOS 550 D, kr 6200. 4. Platekompaniet, kr 189. 5. Zara, kr 499. 6. Zara, kr 199. 7. Solfaktor 50 til fjes og bryst fra Vita, kr 139 - og faktor 30 til kroppen fra Vita, kr 145. 8. Ray-Ban, kr 1629. Foto: FOTO: Produsentene

Benedicthe Bjerke (25)

Les mer om både bling-bling, by- og badeferier på Stylista.no/blog/bybenedicthe, eller ved å følge @bybenedicthe på Instagram.
Les mer om både bling-bling, by- og badeferier på Stylista.no/blog/bybenedicthe, eller ved å følge @bybenedicthe på Instagram.

Blogger og tilbehørs-designer Benedicthe Bjerke (25) synes Italia er et smykke av et reisemål.

Favorittreisemål?

- Italia, uten tvil. Her finner du et nydelig folkeslag, sjarmerende byer, vakre strender og verdens beste mat, etter min mening. Jeg elsker pasta og pizza.

Hva må du alltid få med deg, når du er der?

- Jeg må alltid få med meg det beste fra byen vi besøker, og gjerne det som er «best of» i nabobyene også. Vi bruker masse tid på sightseeing, og tester i tillegg ut en haug med restauranter. Jeg elsker de små, lokale butikkene med massevis av småvarer. Ellers er isen et must, og en viktig del av det daglige matinntaket.

Hvem reiser du aller helst med?

- På lista over beste reisefølge står mannen min Egor og sønnen min Theo. Ingen over, under, eller ved siden.

Hva er ditt beste Italia-minne?

- Mitt beste minne er fra vår første Italia-tur med lille Theo, i vakre Bari i Sør-Italia. Her fant vi det klareste vannet i hele landet, og en nydelig liten fjellby som heter Trulli.

OG ditt beste pakketips?

- Jeg er verdens dårligste pakker, men jeg forsøker i alle fall å tenke at det er bedre å ha med for lite, enn for mye. Planlegg antrekk og velg plagg som enkelt kan brukes flere dager, på forskjellige måter. Jeg har sluttet å ta med masse pumps og hæler på ferie, siden jeg aldri bruker dem. Føttene skal få hvile og freshe sandaler kan pryde føttene i stedet.

I kofferten:

1: Jeg ønsker meg denne deilige sommerkjolen i jerseystoff, som er fin å kaste på seg før jeg stikker på stranden. Moxy of Copenhagen, kr 959.

2: Jeg skal definitivt skaffe meg en ny stråhatt i år. H&M, kr 149.

3: På ønskelista har jeg et kamera, nærmere bestemt et Canon 600 E, som jeg gjerne skulle ha båret i Camilla Pihl sin kamerastopp i skinn, som hun har designet for David Andersen. Kr 945.

4: Enkle T-skjorter er et must på reisen, som denne fra Whiite Copenhagen til kr 1399.

5: Jeg vil slenge alt jeg trenger på farten i en stor, digg clutch fra Cala & Jade. Den er også kjekk å ha i strandveska, sånn for ordens skyld. Kr 1300.

6: Badehåndkle fra Missoni Home, kr 859.

7: Egendesignet statement-smykke fra By Benedicthe/Miinto.no, kr 1499.

8: Jeg kjøper ny bikini hvert år, og akkurat nå ønsker jeg meg denne fra Agent Provocateur/Net-a-porter.com. Kr 1229 for topp og kr 910 for truse.

Merete Gamst (31)

BENEDICTHE BJERKE: Ønsker seg en deilig sommerkjole, en stråhatt og litt til... 1. Moxy of Copenhagen, kr 959. 2. Stråhatt fra H&M, kr 149. 3. Camilla Pihl sin kamerastopp i skinn, som hun har designet for David Andersen. Kr 945. 4. T-skjorte fra Whiite Copenhagen, kr 1399. 5. Clutch fra Cala & Jade, kr 1300. 6. Badehåndkle fra Missoni Home, kr 859. 7.Egendesignet statement-smykke fra By Benedicthe/Miinto.no, kr 1499. 8. Bikini fra Agent Provocateur/Net-a-porter.com. Kr 1229 for topp og kr 910 for truse.
BENEDICTHE BJERKE: Ønsker seg en deilig sommerkjole, en stråhatt og litt til... 1. Moxy of Copenhagen, kr 959. 2. Stråhatt fra H&M, kr 149. 3. Camilla Pihl sin kamerastopp i skinn, som hun har designet for David Andersen. Kr 945. 4. T-skjorte fra Whiite Copenhagen, kr 1399. 5. Clutch fra Cala & Jade, kr 1300. 6. Badehåndkle fra Missoni Home, kr 859. 7.Egendesignet statement-smykke fra By Benedicthe/Miinto.no, kr 1499. 8. Bikini fra Agent Provocateur/Net-a-porter.com. Kr 1229 for topp og kr 910 for truse. Foto: FOTO: Produsentene

Alt er stort i USA - ja, sånn som VG-TVs Merete Gamst (31) sitt smil er, når hun reiser til San Francisco.

Vil du bli med Merete på hennes neste ferie? Følg med på Instagram (@positivista) eller bloggen hennes, Positivista.com, da vel!
Vil du bli med Merete på hennes neste ferie? Følg med på Instagram (@positivista) eller bloggen hennes, Positivista.com, da vel!

Favorittreisemål?

- San Francisco. Byen har alt! Her kan man traske rundt i koselige og svært bratte smågater, og drikke vin på fortausrestauranter, mens sjarmerende trikker suser forbi. Menneskene er imøtekommende, shoppingen er topp og maten utsøkt! I tillegg ligger San Francisco kun én times kjøretur unna de spektakulære vingårdene i Napa Valley.

Hva må du alltid få med deg, når du er der?

- Jeg må alltid ta turen innom Farmers Market i Ferry Building. I helgene kommer lokale bønder hit med ferske økologiske råvarer i verdensklasse. Beboerne i San Francisco er ekstremt opptatt av mat, så her kan man få smaksopplevelser av de sjeldne. I tillegg stopper jeg alltid innom popkorn-mannen like ved Union Square. Du må forvente å stå en stund i kø for å kjøpe det sukkersøte popkornet, men jeg lover deg, det er verdt det!

Hvem reiser du aller helst med?

- Kjæresten min. Da har jeg lattergaranti gjennom hele ferien, og vi er alltid innstilt på å oppleve mest mulig, begge to.

Hva er ditt beste minne derfra?

- Mitt morsomste minne er fra en vintur til Napa Valley da vi leide egen sjåfør til å frakte oss rundt. Det var magisk å cruise gjennom dalen med Frank Sinatra på høyttaleranlegget og smake på ypperlig vin på hvert stopp. Og vinen blir jo bare bedre og bedre.

OG ditt beste pakketips?

- Gode sko! Det er usedvanlig høye bakketopper i San Francisco, og man går overalt. Bonusen er jo at joggesko er trendy som aldri før, og at rumpemusklene får kjørt seg selv om du er på ferie.

I kofferten:

1: Temperaturen kan variere kraftig, så det er lurt å pakke med noen varme klær i kofferten. Second Female, kr 799.

2: Et sjal kan brukes på mange måter og er et genialt plagg å ha med til San Francisco, etter­som være skifter fort. Knyt det i håret, ta det rundt halsen eller over bikinien på stranden. Holzweiler, kr 1299.

3: Det blir ofte mye vandring. Da er det fint å ha en skulderveske med lang rem, slik at du kan bære den over skulderen. Denne brune vesken fra Chloé står på min ønskeliste. Net-a-porter.com, kr 4537.

4: Gode sko fra My-wardrobe.com, kr 440.

5: Fra midten av 60- til tidlig 70-tallet var San Francisco et sentrum for hippiebevegelsen. Byen har beholdt det bohemske flower power-imaget så ta med blomsterkrans! Myjouels.no, kr 599.

6: Olashortsen er et uvurderlig plagg. Den passer til det aller meste og kan styles opp eller ned, avhengig av hvor du skal. Bik Bok, kr 299.

7: Det er fantastisk å løpe på turstien langs vannet fra Hyde Street bort til Golden Gate Bridge, så treningstøy må med. Sports bh og drikkeflaske fra Nike/Nelly.com, kr 299 og 89.

Les også:

Vi har testet 17 solbriller i alle prisklasser

MERETE GAMST: 1. Second Female, kr 799. 2. Sjal fra Holzweiler, kr 1299. 3. Brun veske fra Chloé, Net-a-porter.com, kr 4537. 4. Sko fra My-wardrobe.com, kr 440. 5. Blomsterkrans fra Myjouels.no, kr 599. 6. Olashorts fra Bik Bok, kr 299. 7. Sports bh og drikkeflaske fra Nike/Nelly.com, kr 299 og 89.
MERETE GAMST: 1. Second Female, kr 799. 2. Sjal fra Holzweiler, kr 1299. 3. Brun veske fra Chloé, Net-a-porter.com, kr 4537. 4. Sko fra My-wardrobe.com, kr 440. 5. Blomsterkrans fra Myjouels.no, kr 599. 6. Olashorts fra Bik Bok, kr 299. 7. Sports bh og drikkeflaske fra Nike/Nelly.com, kr 299 og 89. Foto: FOTO: Produsentene

Dette er alle kvinners drømmekjole

Nei, dette er ikke vanlige modeller...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning