DIY - Stylingvideo: Bikinien er for alle!

I sommer bruker du bikini

Nei, bare fordi du er over str. 46 betyr ikke det at badedrakt er finere enn bikini - heldigvis!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det jeg ønsker å vise er at bikinien er kjempeflott, ja – faktisk bedre en badedrakt på stranda

Det er ikke akkurat manko på badetøy-guider om dagen, men nå synes vi det var på tide at ei formfull jente testet ut bikinier og badedrakter selv for å virkelig vise at bikinien er for alle!

Da sjefen min, redaksjonssjefen for Klikk Mote, spurte om jeg kunne ta bikinibilder på stranda i Barcelona hvor jeg bor, ble jeg ikke akkurat hoppende glad.

Ikke fordi jeg synes det er vanskelig å vise meg i bikini, men fordi det er så pinlig når jenter har fotosession med kjæresten på stranda.

Frigjørende

Men det interessante var at jo flere bilder vi tok, og jeg flere bikinier jeg hadde skiftet inn og ut av - jo friere følte jeg meg i min egen kropp. Det var rett og slett kjempegøy!

Det jeg ønsker å vise er at bikinien er kjempeflott, ja - faktisk bedre en badedrakt på stranda.

Spesielt for oss som ikke bare har ekstra rumpe og lår, men også mage og hofte.

For jeg står fast ved at en heldekkende badedrakt, ikke egentlig skjuler en mage. Den skjuler kanskje selve huden, men mageområdet i seg selv får faktisk mer fokus og skiller seg ut fra resten av kroppen.

Ja, med feil badedrakt som dekker kroppen for mye føler jeg meg rett og slett tjukkere!

Former kroppen

Men en perfekt bikini kan løfte puppene så høyt at man føler seg som Sophia Loren i filmen Arabesque.

Den kan gi skuldre en smalere og mer markant silhuett, forme rumpa til en sprettball og ikke minst - tillate at nesten hele kroppen blir brun og fresh.

For dere som har testet badedrakt, så vet dere at en sommer med denne gir et veldig uheldig skille hvor hele mage og puppeområdet er hvitt. Den feilen gjør jeg aldri igen - det er jo ikke særlig attraktivt naken akkurat.

FIN I BIKINI: Uansett størrelse, - du er finest i bikini. Prøv deg frem med ulike fasonger og farger i butikken, og tenk at du ikke trenger å velge boksere og badedrakter for å skjule deg.  Det kan gjøre mer skade enn nytte.....
FIN I BIKINI: Uansett størrelse, - du er finest i bikini. Prøv deg frem med ulike fasonger og farger i butikken, og tenk at du ikke trenger å velge boksere og badedrakter for å skjule deg. Det kan gjøre mer skade enn nytte..... Foto: FOTO: Tove Eggen

Tenk nytt

Så, hva skal vi se etter?

Vel - det samme gjelder som med klær egentig; våg å prøve flere bikinier, spesielt de du tror ikke passer deg.

Ikke tenk på hvilke som skjuler hva, men heller hvilke som løfter og fremhever partier du liker.

En bikinitruse med bokser-form kan være veldig flatterende, men noen ganger er de bare altfor store, og man sitter igjen med en kembo-rumpe, rett og slett.

Derfor liker jeg absolutt best ganske små (i form, ikke i størrelse) bikinitruser med snøring i sidene og lav front.

Disse synes jeg gir meg finest rumpe og hofteparti, og jeg får solt så og si hele kroppen. I tillegg gir en sånn truse deg lengre bein, som alltid er en fin bonus - selv for meg på 1.85!

Ikke for stramt

STRIPER: Bikini med mønster og farger er stort i sommer, men hvis du synes det blir for mye, prøv å bytte ut underdelen med en nøytral farge.
STRIPER: Bikini med mønster og farger er stort i sommer, men hvis du synes det blir for mye, prøv å bytte ut underdelen med en nøytral farge. Foto: FOTO: Tove Eggen

Bikini med mønster og farger er stort i sommer, men hvis du synes det blir for mye, prøv å bytte ut underdelen med en nøytral farge.

Stropper som kan hektes av er også topp - både for å unngå skille, men også slik at bikinien ikke strammer på de gale stedene.

Om vi har litt kraftige lår og mage som stikker ut, skal vi ikke bry oss om på stranda. Vi er som vi er, og selv om man prøver å miste et par usunne kiloer, betyr ikke det at vi ikke kan vise oss på stranda i mellomtiden som vi er.

Men det jeg prøver å styre unna, fordi det kan gjøre meg ukomfortabel, er for stramme bikinier. Spesielt modellene som strammer i ryggen og under armene kan være veldig uheldige, og få selv den slankeste til å se litt smålubben ut.

Fordel fargene

Husk at du ikke bruke samme overdel som underdel.

Jeg bruker konsekvent forskjellige slik at fokuset blir fordelt utover kroppen.

Når man bruker samme farger og mønstre, så ser kroppen lett større ut.

Les også:

Her er strandmoten for deg med former

Derfor skyller hun munnen med olje

Følg oss på Facebook!

Vi byttet ut sjampoen med honning! Se hvordan det gikk.

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning