Bunader

Hva sier du til en hundebunad?

Tro det eller ei, nå finnes det bunader for hunder.

BUNADSFIN: Klar for 17. mai ikledd bunad fra Sunnfjord.
BUNADSFIN: Klar for 17. mai ikledd bunad fra Sunnfjord. Foto: FOTO: Hundebunad.no
Publisert Oppdatert

Det er firmaet Norske hundebunader AS som tilbyr dette festplagget for våre firbente venner.

Idéen bak var det 13 år gamle Sara Wullum som opp med i januar 2011. Da kontaktet hun Scandinavian Intertrade for å sjekke mulighetene for å lage de norske bunadene i egne hundeversjoner. I løpet av bare et halvt år var hun blitt en ung gründer med en ganske spesiell nisje.

Fikk gode tilbakemeldinger

- Ideen bak hundebunad.no startet 17. mai 2010. Vi hadde da pyntet vår lille pomerian med en festdrakt og tilbakemeldingene var fine. Alle syntes hun var så fin og tro det eller ei, men Ella storkoste seg i den, skriver Sara på nettsiden.

Da kom tanken om å lage en så identisk bunad som matchet alle fylkene i landet og hundebunad.no har nå 48 forskjellige modeller fra alle 19 fylkene i landet. Du kan få både herrebunader og damebunader.

Her er noen eksempler på hundebunadene som selges. Alle kan kjøpes i nettbutikken og koster kr 699.

FINE I BUNAD: Hunder kan vel også pynte seg? Her ser vi damemodellen til Ringeriksbunaden øverst til venstre. Øverst til høyre ser vi Rogalandsbunaden i herremodell. Den røde og hvite nederst til venstre er Åmlibunaden og nederst til høyre ser vi Sunnfjordbunaden.
FINE I BUNAD: Hunder kan vel også pynte seg? Her ser vi damemodellen til Ringeriksbunaden øverst til venstre. Øverst til høyre ser vi Rogalandsbunaden i herremodell. Den røde og hvite nederst til venstre er Åmlibunaden og nederst til høyre ser vi Sunnfjordbunaden. Foto: FOTO: Hundebunad.no
HUNDEBUNADER: Øverst til venstre ser vi Nordlandsbunadens herremodell, øverst til høyre er det Valdresbunaden vi ser. Nederst til venstre er det Sunnmørsbunaden som er på, og nederst til høyre ser vi en hundevennlig variant av Vest-Agderbunaden.
HUNDEBUNADER: Øverst til venstre ser vi Nordlandsbunadens herremodell, øverst til høyre er det Valdresbunaden vi ser. Nederst til venstre er det Sunnmørsbunaden som er på, og nederst til høyre ser vi en hundevennlig variant av Vest-Agderbunaden. Foto: FOTO: Hundebunad.no

Hva synes du om bunad for hunder?

Er det som å banne i kjerka, eller er det helt greit? Er det fint? Rart? Unødvendig, eller bare veldig søtt og koselig?

Vi vil gjerne høre din mening i kommentarfeltet under!

Les også:

Hjelp oss å lage bunadsoversikt over alle Norges bunader!

Tre fine og enkle frisyrer perfekt til 17.mai (trinn for trinn)

10 geniale skjønnhetstips for deg med dårlig tid

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning