DIY: Slipsvideo - verdens raskeste slipsknute

Har du sett verdens raskeste slipsknute?

Å knyte slips er ikke akkurat hjernekirurgi, men med verdens raskeste teknikk og et par forenklede metoder blir det i hvert fall mer gøy!

Sist oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Sammen med klokka, så er vel slipset guttas største motetilbehør.

Det betyr ikke at det alltid må være så veldig trendy for å oppnå full effekt, men at et pent slips er maskulint, er det ingen tvil om.

Noen lærer seg å knyte slipset fra ung alder, mens andre aldri har helt fått dreisen på det.

Jeferson Serafim Henrique, som jeg har med meg i videoen over, lærte utallige forenklede versjoner av slipsknuter fra sin far i Brazil. Alt for å gjøre jobben raskere og enklere.

Men heldigvis så er slipsknyting veldig lett når man først kan stegene, og for å gjøre prosessen enda litt mer gøy, så har vi i videoen over også filmet det som er verdens raskeste slipsknute.

Slipsknute på fem sekunder

Den ekstremt raske slipsknytemetoden, som er av Braziliansk opprinnelse, har nå blitt til et stort Youtube-fenomen.

Menn fra hele verden har lastet opp sine hjemmesnekra videoer, og Youtube-brukeren fishmountains knyter slipset på kun fem sekunder!

Det morsomme med knuten er at den ikke følger de typiske stegene ved å først plassere slipset over skuldrene, og deretter krysse slipset i alskens retninger for å skape en knute.

Nei - her gjøres forarbeidet klart på én hånd, og alt man deretter trenger er å legge slipset rundt halsen og dra til. Vips så er slipsknuten klar!

Så for dere som synes at slips er umåtelig kjedelig, så kan man jo heller gjøre sport ut av det hele og bruke slipsknytingen som en morsom festlek før julebordet!

VERDENS RASKESTE: 1. Plasser midten av slipset over venstre hånda med den tykke delen ytterst, 2. og 3. Snurr den tynne delen én gang rundt fingrene på venstre hånda, 4. Med den høyre håndflaten vendt fra deg, ta tak i den tykke delen, 5. Vri den tykke delen én gang rundt, 6 og 7. Plasser den tykke og vridde delen på venstre hånd sammen med den tynne. 8. Ta tak i den tynne delen med høyre hånda, 9. Plasser slipset bak halsen, 10. Ta tak i den tynne delen med venstre hånda, 11. Dra den tynne delen gjennom løkka på høyre hånda og fortsett å dra i den tykke delen, 12. Juster slipslengde og knuten, 13. Knuten skal hvile mellom kragebenet, 14 og 15. Perfekt knute hver eneste gang, på maks ti sekunder!
VERDENS RASKESTE: 1. Plasser midten av slipset over venstre hånda med den tykke delen ytterst, 2. og 3. Snurr den tynne delen én gang rundt fingrene på venstre hånda, 4. Med den høyre håndflaten vendt fra deg, ta tak i den tykke delen, 5. Vri den tykke delen én gang rundt, 6 og 7. Plasser den tykke og vridde delen på venstre hånd sammen med den tynne. 8. Ta tak i den tynne delen med høyre hånda, 9. Plasser slipset bak halsen, 10. Ta tak i den tynne delen med venstre hånda, 11. Dra den tynne delen gjennom løkka på høyre hånda og fortsett å dra i den tykke delen, 12. Juster slipslengde og knuten, 13. Knuten skal hvile mellom kragebenet, 14 og 15. Perfekt knute hver eneste gang, på maks ti sekunder! Foto: FOTO: Tove Eggen

Det perfekte slipset

Når man har lært seg litt forskjellige slipsknuter, så gjelder det jo å finne det perfekte slipset også. Husk at uansett hvor høy du er, så burde slipset ende på midten av beltespenna når knuten er ferdig.

Det er ofte vanlig å bruke de tynnere slipsene på jobb og mer moderne antrekk, mens de tykkere slipsene passer fint til selskap, fest og bryllup.

Men vær forsiktig med størrelsen på slipset, da dette kan ha mye å si for hvordan kroppsformen din oppfattes.

Et veldig tynt slips, som absolutt er det mest moderne akkurat nå, kan gjøre slik at du ser kraftigere ut, hvis du allerede er litt på den større siden.

Til gjengjeld så kan et veldig bredt slips, skape en illusjon av at du er tynnere, hvis du allerede har en veldig smal benbygning.

I forhold til hvilket materiale og kvalitet du burde gå for, så er det selvfølgelig opp til deg selv.

HALV WINDSOR: 1. Plasser slips over skuldre, 2. Kryss tykk del over tynn del, 3. Kryss tykk del bak knuten og dra ut på andre siden, 4. Løft tykk del opp og plasser inn ved slipsknuten fra forsiden, 5. Dra tykk del ned bak slipsknute, 6. Stram tykk del til på samme side som før og pass på at slipset ligger jevnt, 7. Kryss tykk del over slipsknuten, 8. Dra tykk del bak og opp, 9. Dytt tykk del ned i fremste løkken på knuten, 10. Hold på tynn del og dra på tykk del av slipset, 11. Juster slipsknuten ved å holde på tykk del og dytte på slipsknuten, 12. Knuten skal ligge mellom kragebena.
HALV WINDSOR: 1. Plasser slips over skuldre, 2. Kryss tykk del over tynn del, 3. Kryss tykk del bak knuten og dra ut på andre siden, 4. Løft tykk del opp og plasser inn ved slipsknuten fra forsiden, 5. Dra tykk del ned bak slipsknute, 6. Stram tykk del til på samme side som før og pass på at slipset ligger jevnt, 7. Kryss tykk del over slipsknuten, 8. Dra tykk del bak og opp, 9. Dytt tykk del ned i fremste løkken på knuten, 10. Hold på tynn del og dra på tykk del av slipset, 11. Juster slipsknuten ved å holde på tykk del og dytte på slipsknuten, 12. Knuten skal ligge mellom kragebena. Foto: FOTO: Tove Eggen

Men hvis du vil være på den sikre siden, så er det vanlig at man matcher materialet med sesongen man er i.

Derfor ser man oftere type bomullsslips på sommeren, og mer silke og tykk ull på vinteren.

Klassisk eller trendy

Når det kommer til farger og mønster på slips, så er det mye å velge mellom.

ENKEL SLIPSKNUTE (FOUR-IN-HAND): 1. Legg slipset bak hals, den tynne delen mellom halvparten så lang som den tynne eller helt ned til slipslomma bak, 2. Kryss den tykke delen over den tynne, 3. Kryss den tykke delen bak og dra ut på andre siden, 4. Kryss tykk del tilbake på forsiden av knuten, 5. Dra opp og igjennom bak knuten, 6. Åpne den fremste løkka på knuten med venstrehånda, 7. Plasser den tykke delen ned i den fremste løkka, 8. Dra den tykke delen igjennom løkka, 9. Hold fast i den tynne delen og dra i den tykke delen, 10. Juster slipsknuten, 11. og 12. Slipsknuten skal ligge mellom kragebena.
ENKEL SLIPSKNUTE (FOUR-IN-HAND): 1. Legg slipset bak hals, den tynne delen mellom halvparten så lang som den tynne eller helt ned til slipslomma bak, 2. Kryss den tykke delen over den tynne, 3. Kryss den tykke delen bak og dra ut på andre siden, 4. Kryss tykk del tilbake på forsiden av knuten, 5. Dra opp og igjennom bak knuten, 6. Åpne den fremste løkka på knuten med venstrehånda, 7. Plasser den tykke delen ned i den fremste løkka, 8. Dra den tykke delen igjennom løkka, 9. Hold fast i den tynne delen og dra i den tykke delen, 10. Juster slipsknuten, 11. og 12. Slipsknuten skal ligge mellom kragebena. Foto: FOTO: Tove Eggen.

- Årets absolutt kuleste slips er i makramé eller strikk. Den er ikke spiss nederst, men rektangulær og knytes løst og ledig, forteller designeren Kjell Nordstrøm, også kjent som Baron von Bulldog.

Og det er absolutt lov å leke seg på slipsfronten og tørre å satse på trender.

Men hvis du vil safe så vil alltid et ensfarget, eller skråstripete slips være passende.

Vær litt forsiktig med alt for mye mønster, da disse fort går ut av stil og lett kan kræsje med resten av antrekket.

Når det kommer til fargevalg er det fint å gå enten ton-i-ton med resten av dressen, eller over til den andre siden av skalaen med kontrastfarger.

Les også:

Klestipsene alle gutter må få med seg

Sjekk hva skjegget sier om deg

WINDSOR: 1. La tynn del være litt kortere enn ellers - her må man prøve seg frem til hva som funker for deg 2. Kryss tynn del over tykk, 3. Dra tykk del bak krysset og opp, 4. Dra tykk del ned på samme side den var, 5. Kryss tykk del rett bak slipsknuten og ut på andre siden, 6. Kryss tykk del over forsiden av slipsknuten og ut på andre siden, 7. Dra tykk del bak krysset og opp, 8. Dytt tykk del ned i den øverste løkka på slipsknuten, 9. Dra tykk del ned med én hånd, og hold fast i tynn del med den andre, 10. Juster slipsknuten til å legge seg mellom kragebenet, 11. brett skjortekrave ned, 12. Bruk gjerne et bredere slips for en større knute til Windsor.
WINDSOR: 1. La tynn del være litt kortere enn ellers - her må man prøve seg frem til hva som funker for deg 2. Kryss tynn del over tykk, 3. Dra tykk del bak krysset og opp, 4. Dra tykk del ned på samme side den var, 5. Kryss tykk del rett bak slipsknuten og ut på andre siden, 6. Kryss tykk del over forsiden av slipsknuten og ut på andre siden, 7. Dra tykk del bak krysset og opp, 8. Dytt tykk del ned i den øverste løkka på slipsknuten, 9. Dra tykk del ned med én hånd, og hold fast i tynn del med den andre, 10. Juster slipsknuten til å legge seg mellom kragebenet, 11. brett skjortekrave ned, 12. Bruk gjerne et bredere slips for en større knute til Windsor. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Du ser mer opplagt ut med disse triksene

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2013, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også