Skjønnhetstips

Gjør et skjønnhetskupp!

Hva bør du legge penger i og hvor kan du spare på kruttet? Her er ekspertenes beste tips.

HVA SKAL DU VELGE?: Se hva ekspertene foretrekker i jungelen av skjønnhetsprodukter.
HVA SKAL DU VELGE?: Se hva ekspertene foretrekker i jungelen av skjønnhetsprodukter. Foto: produsentene
Publisert Oppdatert

Klart vi vil skjemme oss selv bort litt!

Men hvis du skal kjøpe de mest eksklusive produktene til hud og hår, blir det fort litt i overkant for de fleste av oss.

Kjøp de dyre godbitene av og til (husk at de ofte er veldig drøye i bruk!), og spe på med rimelige produkter.

Vi har spurt tre eksperter på skjønnhet om hvilke produkter de spytter i litt ekstra for, og hva som er deres beste budsjettips.

Her får du svaret på hva du faktisk bør legge penger i. Og hvor du kan spare på kruttet.

Art director og skjønnhetselsker Lina Nordland

Lina Nordland

Elsker skjønnhet og jobber som Art director i reklamebyrået Futatsu Industries.

Dette bruker jeg på skjønnehetsprodukter i året:

Negler: 500 kr Hår: 1500 kr Sminke: 3000 kr Hud: 1000 kr Parfyme: 3500 kr

Totalt: 9500 kr

Hva er ditt forhold til skjønnhet?

Jeg bruker generelt lite tid og penger på avanserte skjønnhetsprodukter og behandlinger, der er jeg altfor bedagelig anlagt, og det er så mange andre ting jeg heller vil bruke penger på. Jeg synes derimot det er gøy med sminke og liker å kjøre litt ekstra på ved spesielle anledninger.

Hvilket skjønnhetsprodukt mener du det er viktig å investere litt ekstra i?

Jeg er litt nerdete når det gjelder parfymer, så der bruker jeg gjerne litt ekstra hvis jeg oppdager en interessant duft, da unngår man kanskje også å lukte det samme som alle andre. Selv er jeg glad i litt maskuline dufter, gjerne med noter av tobakk.

Hva synes du man kan kjøpe på budsjett?

Kremer og sånt gidder jeg ikke bruke masse penger på, her tror jeg man betaler mest for innpakningen og luksusfølelsen. Da velger jeg heller produkter basert på naturlige ingredienser, som man gjerne får til en overkommelig pris på apoteket - eller gratis fra kjøleskapet.

Hva er dine daglige skjønnhetsrutiner?

Jeg legger meg aldri uten å fjerne gammel sminke og bruker en kraftig fuktighetskrem både morgen og kveld. Er det vinter, tar jeg gjerne en runde med selvbruningskrem, og det er sjelden jeg har færre enn tre-fire leppestifter i vesken.

Beste skjønnhetstips?

Jeg tror på intravenøs skjønnhet. Etter at jeg fikk juicemaskin, oppdaget jeg at et glass gulrotjuice om dagen gjør underverker for klare øyne og frisk hud.

Produktet du kjøper igjen og igjen?

Hverdagsparfymen min Escale à Portofino fra Dior, den får jeg alltid mange komplimenter for.

Beste budsjettips?

Det er både billig og effektivt å kombinere matlaging og hjemmespa. Olivenolje, sukker, sitron og kaffegrut fungerer utmerket som skrubb og ansiktsmaske!

Skjønnhetsblogger Hanne Sagstuen

1. Lipglossen Vernis à Lévres i fargen fuchsia doré sitter lenge på leppene, kr 295,- 2. Lip Maximizer fra Dior gjør leppene mer voluminøse, kr 310,- 3. Shea ultra rich face cream fra L'Occitane, kr 329,- 4. Terracotta solpudder fra Guerlain, kr 310,- 5. Parfymen Feuilles de tabac fra Miller Harris har noter av tobakk, tre, løv og krydder, kr 560,- 6. Olivenolje fra Oliviers & co, kr 299,- Miks oljen med litt sukker, sitron og kaffegrut, og du har en deilig skrubbekrem! 7. Parfymen L'escale a Portofino fra Dior, kr 675,-
1. Lipglossen Vernis à Lévres i fargen fuchsia doré sitter lenge på leppene, kr 295,- 2. Lip Maximizer fra Dior gjør leppene mer voluminøse, kr 310,- 3. Shea ultra rich face cream fra L'Occitane, kr 329,- 4. Terracotta solpudder fra Guerlain, kr 310,- 5. Parfymen Feuilles de tabac fra Miller Harris har noter av tobakk, tre, løv og krydder, kr 560,- 6. Olivenolje fra Oliviers & co, kr 299,- Miks oljen med litt sukker, sitron og kaffegrut, og du har en deilig skrubbekrem! 7. Parfymen L'escale a Portofino fra Dior, kr 675,- Foto: produsentene

Hva er ditt forhold til skjønnhet?

Hanne Sagstuen

Modell i utlandet, skjønnhetsblogger (beautylovin.com) og nettstudent i økonomi og ledelse.

Dette bruker jeg på skjønnhetsprodukter i året:

Hudpleie: 12 000 kr Sminke: 8000 kr Hår: 2500 kr Negler: 1500 kr Parfyme: 2000 kr

Totalt: 26 000 kr

For meg er skjønnhet mer enn bare sminke og hudpleie, det handler også om utstråling og å være fornøyd med den man er. Jeg mener at skjønnhet kommer innenfra, ikke bare når det gjelder holdning og utstråling, men også kosthold.

Hvilket skjønnhetsprodukt mener du det er viktig å investere litt ekstra i?

En god ansiktsrens, dagkrem og foundation. De litt dyrere foundationene har ofte en mye større fargeskala å velge i, og det er derfor lettere å finne en god match til din hudfarge. Jeg har også investert ekstra i gode sminkekoster de siste årene, siden jeg kommer til å ha dem i mange år framover.

Hva kan man kjøpe på budsjett?

Jeg kjøper alltid billige deodoranter, og akkurat nå er favoritten min fra Dove. Jeg har prøvd utallige deodoranter i forskjellige prisklasser og har kommet fram til at de billigste har vært de beste. Jeg er også veldig glad i neglelakkene fra Essie.

Hva er dine daglige skjønnhetsrutiner?

Jeg renser alltid huden hver morgen og kveld og påfører dag- og nattkrem. Jeg bruker ofte en ansiktsspray i løpet av dagen for å tilføre fuktighet. Som regel fjerner jeg all sminke når jeg er hjemme for å la huden puste. Når jeg jobber, er jeg alltid nøye med å ha med meg varmebeskyttende spray til håret i tilfelle hårstylisten ikke har det. Håret og huden min får ofte gjennomgå på photoshoots og når jeg kommer hjem etter en lang dag på jobb, tar jeg ofte en dyprens før jeg påfører en fuktighetsgivende ansiktsmaske.

Beste skjønnhetstips?

Nok søvn, rense huden morgen og kveld og sunn mat. Jeg er også nøye med å bytte putetrekk ofte. Putetrekk kan samle opp alle slags typer smuss som kan tette porene over tid, det kan være alt fra rester av balsam, ansiktskremer eller svette og sikkel.

Produktet du kjøper igjen og igjen?

Bioderma Créaline H2O er en veldig skånsom sminkefjerner som jeg har brukt i 3-4 år nå. Det er ikke bare min favoritt, makeup-artister over hele verden elsker den. Den er dessverre vanskelig å få tak i i Norge, men jeg kjøper alltid flere flasker når jeg er i Paris.

Beste budsjettips?

Lær deg å lese ingredienslisten på produkter, man finner ofte ut at rimelige produkter er minst like bra som de dyre.

Jeg pleier å klippe opp tuber med kremer for å få ut hver minste lille dråpe, når man tror produktet er brukt opp, er det ofte mye igjen.

Designer for BikBok og blogger Maria Skappel Holzweiler

Hva er ditt forhold til skjønnhet?

1. Konjac Sponge Pink Clay, ansiktssvamp for dehydrert og sensitiv hud, kr 139,- 2. Solkrem fra La Roche-Posay Anthelios Melt-In Cream, spf 30, kr 184,- 3. Dove Fresh Touch deodorant, kr 45,- 4. Bioderma Créaline H2O sminkefjerner fra Bioderma, kr 123,- 5. Solpudderet Soleil Tan Chanel i Terre Epice no.62, kr 450,- 6. Tinted Moisturizer fra Laura Mercier, kr 320,- 7. Huile Prodigieuse Oil fra Nuxe gir næring og beskytter både hud og og hår og kan brukes overalt, kr 245,- 8. Rensekremen Balancing Cleanser fra Alpha-H, kr 345,- 9. Parfymen Coco Mademoiselle fra Chanel, kr 1090,- for 100 ml.
1. Konjac Sponge Pink Clay, ansiktssvamp for dehydrert og sensitiv hud, kr 139,- 2. Solkrem fra La Roche-Posay Anthelios Melt-In Cream, spf 30, kr 184,- 3. Dove Fresh Touch deodorant, kr 45,- 4. Bioderma Créaline H2O sminkefjerner fra Bioderma, kr 123,- 5. Solpudderet Soleil Tan Chanel i Terre Epice no.62, kr 450,- 6. Tinted Moisturizer fra Laura Mercier, kr 320,- 7. Huile Prodigieuse Oil fra Nuxe gir næring og beskytter både hud og og hår og kan brukes overalt, kr 245,- 8. Rensekremen Balancing Cleanser fra Alpha-H, kr 345,- 9. Parfymen Coco Mademoiselle fra Chanel, kr 1090,- for 100 ml. Foto: produsentene

Jeg er vokst opp med at skjønnhet kommer innenfra. Det nytter ikke å ha et plettfritt ytre om man ikke er fin på innsiden også. Har man det godt med seg selv går man alltid rundt med et lite smil om munnen, og det er vakkert og tiltrekkende.

Maria Skappel Holzweiler

Designer for Bik Bok, blogger på mariaskappel.no og driver nettsiden skappelgenseren.no sammen med søsteren Marthe Skappel.

Dette bruker jeg på skjønnhetsprodukter i året:

Negler: 500 kr Hår: 2000 kr Sminke: 4000 kr Hud: 6000 kr Paryme: 800 kr

Totalt: 13 300 kr

Hva mener du er viktig å investere litt ekstra i, og hvorfor?

Jeg investerer gjerne ekstra i produkter til hud og hår. Jeg er veldig imot ting som sprøytes inn i huden og tenker at jeg heller vil bruke penger på de virkelige gode skjønnhetsproduktene. Jeg innså i høst at huden min må pleies enda bedre, så jeg begynte med serien ZO fra Obagi og er utrolig fornøyd med resultatet. Jeg kommer nok ikke til å gi slipp på på den, selv om jeg ofte tester litt andre ting også.

Hva kan man kjøpe på budsjett, og hvorfor?

Jeg holder en knapp på flyplass-shopping. Det er mange gode kupp å gjøre på skjønnhetsprodukter på tax-free, ellers synes jeg neglelakkene fra Essie er fine og holder lenge.

Hva er dine daglige skjønnhetsrutiner?

Jeg pusser tennene hver morgen, tar en dusj, og vasker håret med sjampo og balsam fra Joico, samt kur noen ganger i uken. Deretter bruker jeg dagkrem, primer og jevner ut huden med foundation, pudder og solpudder. Øynene markerer jeg med kajal og maskara før jeg legger lys, naturlig leppestift eller Purelan brystvortekrem på leppene. Når det gjelder håret, lar jeg det stort sett bare henge. Om kvelden vasker jeg alltid av meg sminken og renser huden før jeg påfører nattkrem.

Beste skjønnhetstips?

Ta av sminken hver eneste kveld, ikke slurv. Sørg for å få en god natts søvn, dropp røyken og drikk masse vann i løpet av dagen.

Produktet du kjøper igjen og igjen?

Purelan brystvortekrem. Jeg oppdaget dette produktet da jeg fikk min første datter, og har brukt den på leppene siden.

Beste budsjettips?

Hvis man ikke røyker, kan man unne seg ganske mange gode produkter for den prisen andre bruker på sigaretter. Selv har jeg aldri røyket og tenker derfor at jeg har litt ekstra å bruke på deilige skjønnhetsprodukter.

Les også:

Kremen som gjør hverdagssminken enklere

Følg Klikk Mote på Facebook

1. Klarlakk som beskytter neglene og gjør dem glansfulle. Nail Wonder Micro Cell 2000/Vitus Apotek, kr 119,- 2. Noir G Mascara fra Guerlain, kr 470,- 3. Growth Factor Serum fra Obagi gjør huden sterkere, kr 1750,-  4.Medela Purelain brystvortekrem fra Vitus Apotek, kr 99,-  5. Sunscreen + Primer med spf 30 fra Obagi, kr 850,- 6. Green Tea Deodorant fra Elizabeth Arden, kr 205,- 7. Stylo Yeux Kajal fra Chanel, kr 225,- 8. Overnight Recovery Cream fra Obagi, kr 960,- 9. Volupte Sheer Candy Lipgloss fra YSL i fargen juicy grapefruit, kr 295,- 10. Foundation Eclat Satin fra Diorskin glir fint inn i huden, kr 400,-
1. Klarlakk som beskytter neglene og gjør dem glansfulle. Nail Wonder Micro Cell 2000/Vitus Apotek, kr 119,- 2. Noir G Mascara fra Guerlain, kr 470,- 3. Growth Factor Serum fra Obagi gjør huden sterkere, kr 1750,- 4.Medela Purelain brystvortekrem fra Vitus Apotek, kr 99,- 5. Sunscreen + Primer med spf 30 fra Obagi, kr 850,- 6. Green Tea Deodorant fra Elizabeth Arden, kr 205,- 7. Stylo Yeux Kajal fra Chanel, kr 225,- 8. Overnight Recovery Cream fra Obagi, kr 960,- 9. Volupte Sheer Candy Lipgloss fra YSL i fargen juicy grapefruit, kr 295,- 10. Foundation Eclat Satin fra Diorskin glir fint inn i huden, kr 400,- Foto: produsentene

Ti plagg som funker like bra i st. 36, 46 og 56

Skoene du vil ha denne våren

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning