DIY - SMINKEVIDEO: Sminketeknikk for allergikere

Fra allergisk til duggfrisk med riktige produkter

Pollensesongen kan ta knekken på hud og øyne.

BARBIE UTEN SMINKE: Kunsteren Eddi Aguirre Cendejaz har manipulert Barbie til å se litt mer ut som oss vanlig dødelige.
BARBIE UTEN SMINKE: Kunsteren Eddi Aguirre Cendejaz har manipulert Barbie til å se litt mer ut som oss vanlig dødelige. Foto: FOTO: Celebritynewsgossip.com
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det er ikke lett å føle seg fresh og fin når øynene klør og nesa renner. Vi lo godt da vi så dette manipulerte bilde av Barbie uten sminke, - ja, litt sånn som vi allergikere føler oss når ansiktet ikke er "på" ennå.

Kanskje er du generelt allergisk mot parfyme og sminke, men mange av oss er bare allergisk mot den forbaskede pollen som suser rundt oss i disse dager.

Da har man lett for å kaste inn håndkleet, og bare vente på at det skal slutte å klø. Eller at nesa skal slutte å miste tørre hudflak (som kommer når man snyter seg 50 ganger hver dag).

Og kanskje enda viktigere; til øynene slutter å renne og dra med seg både maskara og eyeliner - til man til slutt ser ut som selveste Alice Cooper.

Tenk nytt

Men ikke gi opp, det finnes absolutt råd! Og de er overraskende enkle også.

Alt man egentlig trenger, i tillegg til å ta en titt på sminkevideoen over så klart, er å tenke litt nytt når det kommer til sminke.

Mange av oss er nærmest avhengige av maskara, og vil ikke stikke hodet utenfor døren uten. Vel - det synes vi alle skal kunne gjøre uansett, men det finnes også sminketeknikker som ikke fokuserer på øyne og fortsatt ser superfine ut!

Er det ikke bedre at hud, bryn og lepper ser helt smashing ut, sånn at øynene ikke blir et tema engang?

FØR/ETTER: Med friskere hud som har fått rikelig med fukt, og fokus på bryn og lepper, trekkes fokuset vekk fra øynene og man ser med ett mye freshere ut under pollensesongen!
FØR/ETTER: Med friskere hud som har fått rikelig med fukt, og fokus på bryn og lepper, trekkes fokuset vekk fra øynene og man ser med ett mye freshere ut under pollensesongen! Foto: FOTO: Tove Eggen

Vi reager forskjellig

Noen reagerer på nesten all sminke, og burde derfor holde seg til rene mineraler eller naturlige produkter. Mens andre reagerer kun på pollen, og renner ikke noe mer fra øynene ved å bruke øyeskygge og maskara.

Problemet er at øynene fortsatt renner, så derfor er det fint å holde seg unna de fuktige sminkeproduktene så mye som mulig.

Det samme gjelder i sminkeverden som i mat- eller legemiddelindustrien; det er alltid noen som reager på noe. Så dessverre er det sånn at man ofte må teste produktene man er interessert i selv, for å sjekke om man tåler det eller ikke.

Et bra sted å teste, er som med hjemmekit for hårfarging - på undersiden av armen. Der vil man ganske raskt merke om det begynner å klø eller svi. Dette kan være en indikasjon på at man vil reagere på produkter i ansiktet også.

Men det beste tipset, uansett hvordan man reagerer, er å være så snill som mulig med huden. Det innebærer å ikke dra, gni, dytte eller massere huden mens den er irritert.

Fokus på hud, bryn og lepper

PRODUKTER BRUKT I VIDEO: 1. Hydra Floral Ultra-Moisturising & Plumping Expert Mask fra Decléor (kr ), 2. Hydra Floral 24hr Moisture Activator fra Decléor (kr ), 3. Moisture Sure Tinted Moisturizer fra Clinique (kr 285), 4. Ultimate Concealer fra Youngblood  (kr 340), 5. Hi-Brow Trio fra Trucco (kr  520), 6. Eyeshadow i fargen Mystery fra MAC (kr 160), 7. Halo Long Wear Blush i fargen Peachy Dream fra Smashbox (kr 220), 8. Ready Bronzer i fargen The Skinny Dip fra Bare Minerals (kr 239), 9.  Pure Color Sheer Matt Lipstick fra Esteé Lauder (kr ), 10.  Mineral Loose Powder Translucent Radiant Finish fra Clarins (kr 285).
PRODUKTER BRUKT I VIDEO: 1. Hydra Floral Ultra-Moisturising & Plumping Expert Mask fra Decléor (kr ), 2. Hydra Floral 24hr Moisture Activator fra Decléor (kr ), 3. Moisture Sure Tinted Moisturizer fra Clinique (kr 285), 4. Ultimate Concealer fra Youngblood (kr 340), 5. Hi-Brow Trio fra Trucco (kr 520), 6. Eyeshadow i fargen Mystery fra MAC (kr 160), 7. Halo Long Wear Blush i fargen Peachy Dream fra Smashbox (kr 220), 8. Ready Bronzer i fargen The Skinny Dip fra Bare Minerals (kr 239), 9. Pure Color Sheer Matt Lipstick fra Esteé Lauder (kr ), 10. Mineral Loose Powder Translucent Radiant Finish fra Clarins (kr 285). Foto: FOTO: Produsentene

Huden kan ofte føles tørr, stram og gusten når man sliter med pollenallergi.

Derfor har vi valgt å nærmest droppe sminke helt på øynene i sminkevideoen over, og heller sørge for at huden er maks hydrert med fuktighetsmasker én til to ganger i uka, og en mektig fuktighetskrem morgen og kveld.

Man kan gjerne spe på med litt lindrende øyegele også, som All About Eyes Serum fra Clinque (kr 150), men sjekk først om du ikke reagerer på dette.

Så handler det bare om å få en så jevn og frisk hudtone som mulig, gjerne ved hjelp av mineralsminke, BB-creams eller CC-creams.

I videoen brukes en god og fuktighetsgivende lett foundation som er allergitestet fra Clinique, for å virkelig tilføre maks fuktighet til huden utover dagen.

Noen vil måtte droppe concealer, men hvis du kan bruke det så legg den lett på med fingrene - og prøv gjerne en mild concealer som er organisk eller mineralbasert.

Den eneste sminken vi legger på øynene, er en tynn linje med en dyp brun øyeskygge, nesten fri for rødt, Mystery fra Mac (kr 160), helt ytterst langs vippekanten.

Dette vil gi dybde, fylde og lett fokus til vippene, uten å måtte ty til maskara eller flytende eyeliner.

Så er det bare å markere bryn godt for å dra fokuset oppover, og gjerne bruke en frisk farge på leppene. Da vil fokuser ligge på hud, bryn og lepper - og de røde, hovne og irriterte øynene vil man ikke legge merke til.

Ferdig!

Så det finnes altså håp for oss allergikere som noen dager bare trenger å føle oss skikkelig freshe og sminket. Håper dere har lyst til å teste denne sminke-looken, og legg gjerne igjen en kommentar under - vi svarer alle!

I dag lurer vi også på; hvilken type sminke reagerer du mest på?

Tusen takk for at du tok deg tiden til å se videoen over, og håper vi sees igjen neste gang!

Les også:

Putetipset går som en farsott på nettet

Følg Klikk Mote på Facebook

Kan du fønetrikset som gir maks volum?

Disse duftene ønsker vi oss denne sommeren

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning