Stor bikiniguide

Finn bikini til din kroppsfasong

Slik velger du det mest flatterende badetøyet til din kropp.

FINN DEN RETTE: Våre tre flotte Kamille-modeller viser hvilke bikiner som passer deres kroppsfasong.
FINN DEN RETTE: Våre tre flotte Kamille-modeller viser hvilke bikiner som passer deres kroppsfasong. Foto: Foto: Oda Berby
Publisert Oppdatert

Endelig er sommeren her, og det er på tide å finne fram bikinien.

Det er mange forskjellige modeller å velge mellom, derfor er det forholdsvis enkelt å finne en bikini som er flatterende på nettopp din kroppsfasong.

Men hva skal man velge? Kamilles flotte modeller viser fram bikinier som passer til tre forskjellige kroppsfasonger.

A-form

En såkalt A-fasong har store hofter med smalere skuldre.

Modell: Luna Anette Løndal (21)

- Siden jeg må ha ulik størrelse på overdel og underdel er det vanskelig å finne noe som er fint og passer min kropp. Liker mange av H&Ms bikinier, men finner ingen til min kroppsform. Ender ofte opp med å kjøpe en badeshorts for å skjule hele hoftepartiet.

Tips

Velger du en balconette overdel gir du fokus til bysten. Unngå en bikinishorts, da drar du alt fokuset mot rumpe og lår. Du kan med fordel også velge en badedrakt!

Om du er usikker på størrelser og form, kan det være lurt å gå til en butikk med ekspertise. De vet din riktige størrelse og hva som passer din figur.

A-FORM: Luna Anette Løndal har en A-formet figur, og kan bruke bikini fra Sunseeker (kr 545 for overdel og 445 for underdel), badedrakt fra Lindex (kr 249) og rosa bikini fra Lindex (kr 149 for overdel og 129 for underdel.)
A-FORM: Luna Anette Løndal har en A-formet figur, og kan bruke bikini fra Sunseeker (kr 545 for overdel og 445 for underdel), badedrakt fra Lindex (kr 249) og rosa bikini fra Lindex (kr 149 for overdel og 129 for underdel.) Foto: Foto: Oda Berby/produsenten)

I-form

Rett og tynn i kroppen med smale armer.

Modell: Anette Heiberg (29)

- Jeg er lang og tynn, og har store pupper og liten rumpe. Det gjør det vanskelig for meg å kjøpe bikini i sett, siden det er veldig sjelden jeg passer underdel og overdel i samme størrelse. Jeg ønsker også å finne en bikini som gir meg større rumpe!

Tips

Er du høy og tynn, kan du i utgangspunktet gå inn i de fleste bikinier. Volanger og mønster gir mer volum.

For Anette som vil ha «mer» rumpe, er det fint å bruke en hipstertruse.

8-form

I-form: Anette Heiberg har en I-formet figur. Mønstrete bikini fra Wesc (kr 299), prikkete bikini fra Seafolly (kr 1050) of lavendelfarget bikini fra Lise Charmel (kr 945 for overdel og 645 for underdel).
I-form: Anette Heiberg har en I-formet figur. Mønstrete bikini fra Wesc (kr 299), prikkete bikini fra Seafolly (kr 1050) of lavendelfarget bikini fra Lise Charmel (kr 945 for overdel og 645 for underdel). Foto: Foto: Oda Berby/produsenten)

Runde hofter og lår, smalere i midjen.

Modell: Trine Vornes (38)

- Jeg har gode runde lår med cellulitter og slapp hud, og leter etter en bikini som passer min kropp, og som ikke strammer for mye i kantene. Jeg går ofte for sikre farger og noe som dekker over lårene.

Tips

Bruk en halterneck eller en overdel med vanlige stropper. Prøv å fange oppmerksomheten til bysten.

Når det gjelder underdel bør du velge en vanlig truse, ikke gjem lårene bak en stor hipster. Og om du skal spasere rundt på stranden kan du kjøpe en lekkert sjal og knyte rundt livet.

Flere kroppsfasonger

Det er selvfølgelig mange flere kroppsfasonger å velge mellom.

8-FORM: Trine Vornes blir anbefalt en badedrakt fra HM (kr 299), bikini far Lindex (kr 129 for overdel og 99 for underdel), og turkis og grå bikini fra Sunseeker (kr 545 for overdel og 345 for underdel).
8-FORM: Trine Vornes blir anbefalt en badedrakt fra HM (kr 299), bikini far Lindex (kr 129 for overdel og 99 for underdel), og turkis og grå bikini fra Sunseeker (kr 545 for overdel og 345 for underdel). Foto: Foto: Oda Berby/produsenten

Her er bikinitips for deg som ikke havner i de tre første kategoriene.

H-form

Lik bredde på skuldre og hofter. Lite markert midje og flate hofter.

Tips

Bruk en halterneck overdel. Med vanlige stropper blir du enda rettere i kroppen. Bruk en hipster eller stor underdel for å fjerne symmetrien, da får du mer form.

O-form

Stor modell, med stor byste, mage og lår.

Tips

Velg en overdel som omfavner bysten. En som har litt høyde mellom bysten, gode skulderstropper og bredde rundt ryggen. Velg en underdel som ikke er stram i kantene og kutter mage eller lår. ikke velg en stor hipster, da blir du enda større.

V-form

Guttete i kroppen med brede skuldre og smale hofter.

Tips

Halterneck og hipster eller en stor underdel. Er du lang fra skulder og ned til under bysten, er det fint å bruke en halterneck med litt bredere stropper, så man ikke blir for lang i overkroppen.

X-form

Like brede skuldre og hofter, med markert midje.

Tips

Halterneck eller vanlig BH med spile og rette stropper. Viktig med en overdel som sitter godt om bysten. Underdel med en litt høy skjæring vil gi illusjon om lengre bein. Det kan være fint å velge forskjellig farge på overdel og underdel.

Les også:

Dette kler din kroppsfasong

Er du for gammel for bikini?

KAMILLE-MODELLER: Luna Anette Løndal,  Anette Heiberg og Trine Vornes viser hvilke bikiner som passer deres kroppsfasong.
KAMILLE-MODELLER: Luna Anette Løndal, Anette Heiberg og Trine Vornes viser hvilke bikiner som passer deres kroppsfasong. Foto: Foto: Oda Berby

Slik kommer du i bikiniform

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning