Gjør huden sommerklar

Fem steg til en superfin sommerhud

Her er knepene som gjør deg vakker og sommerklar!

FEM SUPERTIPS: Vekk med hårene, skrubb i vei og juks deg brun. Her er de beste tipsene som gjør deg sommerklar på null komma svisj!
FEM SUPERTIPS: Vekk med hårene, skrubb i vei og juks deg brun. Her er de beste tipsene som gjør deg sommerklar på null komma svisj! Foto: FOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

En kroppsskrubb:

  • Fjerner døde hudceller og tørr hud.
  • Setter i gang blodsirkulasjonen.
  • Får fram gløden i huden.
  • Gjør huden myk og glatt.
  • Gjør huden klar for etterfølgende produkter.

Med litt prepping (og kanskje litt juks) er strandkroppen nærmere enn du tror.

1. Skrubb huden

Det beste resultatet får du hvis du går grundig til verks fra begynnelsen av, derfor bør du gi kroppen en real skrubb fra topp til tå en til to ganger i uka.

Spesielt viktig er det å skrubbe kroppen før selvbruningsprodukter og oppstrammende produkter, da disse får en mye bedre effekt etter eksfoliering.

Det finnes mange forskjellige kroppsskrubber i alle prisklasser, slik at du lett kan finne den som passer for deg og lommeboka di.

Det er viktig at du velger en skrubb som er egnet for kroppen, siden ansiktsskrubber har mildere skrubbekorn, og ikke vil ha samme effekt.

Og omvendt er det viktig å velge en skrubb som er tilpasset ansiktshuden, for kroppsskrubben vil være for grov for ansiktet og kan skape irritasjon.

I stedet for et skrubbeprodukt til kroppen, kan du bruke en hampvott eller en skrubbørste på tørr eller våt hud, eller sammen med din dusjgelé.

Pass bare på så du ikke skrubber for hardt og skader huden.

Tips: Jevnlig skrubbing med tørrbørste på baksiden av lårene skal være effektivt mot cellulitter.

SOMMERKLAR: Disse knepene kommer godt på vei i sommersola!
SOMMERKLAR: Disse knepene kommer godt på vei i sommersola! Foto: FOTO: Thinkstock.com

2. Stram opp

Kom sommeren litt brått på?

Prøv disse luksusbehandlingene som gjør underverker for godfølelsen:

SPRAYTAN

Pris: Fra kr 350 til 500. Hvor: På hudpleie- og skjønnhetssalonger.

BLOWDRY

Proff føn med valgfrie bølger eller rett hår i salong, gjør underverker for selvfølelsen.

Pris: Rundt kr 300-350. Hvor: Jan Thomas Studio i Oslo har blowdry-bar, men flere andre frisører tilbyr også denne type føn.

SHELLAC

Neglelakken sitter som støpt i to uker, uten å flasse av.

Pris: Fra kr 400. Hvor: I hudpleie-, frisør- og neglesalonger.

VIPPEEXTENSIONS

Pris: Fra kr 1200-1800 første gang. Påfyllingspriser ligger rundt kr 400-800, alt etter hvor mange vipper du trenger og hvilken type hår det er. Hvor: I hudpleie- og frisørsalonger.

THREADING

Øyebrynsnapping med tråd, som rensker bort ALLE småhår!

Pris: Fra kr 250 til 700, alt etter hvor du går og om du skal farge brynene i tillegg. Hvor: I hudpleie- og frisørsalonger.

Ønsker du å stramme opp huden eller redusere de plagsomme cellulittene, er det flere og flere merker som kommer med oppstrammende produkter, enten det er til hele kroppen eller til spesielle problemområder som armer, rumpe, mage eller lår.

Du kan også kjøpe såkalte «boot camp-pakker» der produkter skal kombineres med en spesiell type trening.

Med ingredienser som kaffe- og urteekstrakt, grønn te og peppermynte, lover produktene å stramme opp og glatte ut huden, styrke slapp hud, tilføre spenst og definisjon, redusere appelsinhud, øke cellefornyelsen, bryte ned fettoppsamlinger og drenere overflødig væske.

For best mulig effekt bør produktene brukes på en nyskrubbet hud. De fleste oppstrammende produkter skal påføres en til to ganger om dagen og bør brukes jevnlig for å få et best mulig resultat.

Så begynn allerede nå med å stramme opp kroppen til sommersesongen!

3. Vekk med hårene

Med enkle grep kan du gjøre kroppen silkemyk og hårfri. Voks, høvel, strips, krem, epilator, laser, hjemmebehandling eller salongbehandling - valgene mange, alt etter hva du liker og hvor høy smerteterskel du har.

Pass på at du bruker riktig produkt på riktig sted. Noen egner seg til bikinilinje, andre ikke. Les også bruksanvisningen nøye, slik at du unngår irritert hud eller brannsår.

4. Juks deg brun

Sommerens første tur på stranda kan være lettere ubehagelig, spesielt hvis du er litt seint ute så alle andre har rukket å skaffe seg en gyllen, sommerbrun hud.

Heldigvis finnes det produkter som gjør deg brun på 1-2-3, så du kan jukse deg brun fram til den ekte brunfargen titter fram. Det finnes utallige selvbruningsprodukter å velge imellom.

Spray, krem, mousse, gelé, til ansikt, til kropp, til ansikt og kropp, selvbruningsprodukter som gjør deg gradvis brun, som gjør deg umiddelbart brun eller som gjør deg brun etter noen timer.

Det finnes også selvbruningsprodukter som kan vaskes av, og de som ikke kan ­vaskes av. Du kan velge å bli brun hjemme på badet, eller du kan få brunfargen sprayet eller smurt på i salonger.

Selvbruningsprodukter kan brukes hele året, også om sommeren, og er perfekt for deg som ikke orker å ligge og sole deg, eller for deg som ikke får så lett farge.

Syns du det er litt skummelt med selvbruning? Prøv deg fram med produkter som gir deg gradvis farge, slik at ikke overgangen blir så stor.

Slik gjør du:

  • Skrubb først, så blir selvbruningen jevn.
  • Smør albuer, knær og tørre partier med bodylotion.
  • Påfør selvbruningsproduktet og la det tørke noen minutter før du kler på deg.
  • Vask hendene etter påføring, eller bruk hansker underveis, slik at fingrene ikke blir skjoldete.

5. Ikke glem tærne

Etter en lang vinter gjemt i Uggs og støvletter, er det på tide å la tærne skinne. La de slitne føttene få et velfortjent fotbad med mykgjørende fotsalt som gjør neglene myke og lette å klippe.

Skrubb vekk hard hud med fotfil. Skyv så forsiktig ned neglebåndene og smør inn føttene med en fotkrem, og massér godt.

Avslutt med en lekker sommer­lakk på tærne, og ikke glem base­coat og topcoat, så fargen varer lenger. Prøv også shellac, en neglelakk som blir lagt i neglesalonger som herdes under UV-lys slik at den sitter i minst to uker.

Les også:

Dette er alle kvinners drømmekjole

Nei, dette er ikke vanlige modeller...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning