DIY- HÅRVIDEO: Lag dine egne glamorøse krøller

En hårstrikk er alt som skal til for nydelige bølger i håret

Denne hårteknikken er perfekt for oss som hater å fikse på håret.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Er det flere enn meg som har en lei tendens til å glemme håret på morningen?

Jeg bruker tid på sminken, plukker ut klærne jeg skal ha på meg, får i meg frokost og sjekker litt sosiale medier - men håret kommer jeg liksom ikke på før jeg sjekker meg i bilspeilet.

Men i sommer fant jeg endelig det enkleste svaret på hvordan jeg kan fikse håret mitt - uten å bruke masse tid, penger og energi på det, og få et fantastisk resultat hver eneste gang.

Jeg kaller det bare "tvinne-teknikken".

Inspirert av kjendisfrisør

Her i Barcelona, hvor jeg bor, går jeg til Pablo Alvarez-Caramazana, en fantastisk flink og hyggelig kjendisfrisør med lang fartstid i motebransjen. Da han fortalte meg, i en bisetning en gang, om tiden da han fiksa på håret til Sophia Loren, holdt jeg på å dette av stolen!

Favorittdelen av hårtimen vår er definitivt på slutten når Pablo lager magiske bølger ut av det porøse håret mitt. Alt han gjør er å tvinne hele håret med én hånd, og føne det med den andre.

Men det kan ofte ta 20-30 minutter, og jeg har hverken tålmodigheten eller energien til å stå med armene til værs halve morningen.

Selv om håret mitt er fint nok, dog litt porøst, har det en lei tendens til å bare henge rett ned og være i veien; og da ender jeg som oftest opp med å slenge det opp i en hestehale eller i en tjafsete ball på toppen av hodet.

Hvor kjedelig er vel ikke det?

Så ved å bruke den lille kunnskapen jeg har om hår og tørkeprosessen, som kan avgjøre hvordan hår legger seg, kom jeg opp med min egen versjon som ikke bare sparer meg et hav av tid, men jeg er endelig fornøyd med håret mitt hver eneste dag!

FØR/ETTER: Håret får ikke bare nydelig bølger, men også mer volum og hold - og kollegaer tenker nok at du har brukt mye mer energi på håret enn du egentlig har.
FØR/ETTER: Håret får ikke bare nydelig bølger, men også mer volum og hold - og kollegaer tenker nok at du har brukt mye mer energi på håret enn du egentlig har. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Tvinn og tørk

Det er såre enkelt. Etter at håret er nyvasket, lar jeg det lufttørke til det nesten ikke har mer fuktighet igjen. Så grer jeg håret godt, og samler det i en lav hestehale ved nakken - slik som jeg viser i videoen over.

Deretter begynner tvinningen av håret, som skal være stram og tvinne seg rundt seg selv til man får en fin liten ball. Det hele festes med en hårstrikk.

Jeg lar hårknuten få sitte i cirka 20 minutter mens jeg sminker meg. Deretter drar jeg ut strikken og lar håret få tørke utslått i cirka fem minutter.

Denne prosessen repeterer jeg minst tre ganger, eller til håret har blitt helt tørt og fri for fukt.

Nydelige bølger hver eneste dag

TVINN I VEI: For å skape disse Hollywood-bølgene trenger du bare et nyvasket hår som nesten er tørt, en hårstrikk og en god tvinneteknikk. En OBH Nordica krølltang 2-in-1 (som du behøver for å få tilsvarende bølger) koster kroner 599. Dette er med andre et supertriks som du sparer både tid og penger på!
TVINN I VEI: For å skape disse Hollywood-bølgene trenger du bare et nyvasket hår som nesten er tørt, en hårstrikk og en god tvinneteknikk. En OBH Nordica krølltang 2-in-1 (som du behøver for å få tilsvarende bølger) koster kroner 599. Dette er med andre et supertriks som du sparer både tid og penger på! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Som sagt har jeg brukt denne teknikken i godt over fire måneder nå, og den fungerer like godt hver eneste dag.

Håret legger seg lekkert i naturlige bølger, helt fritt for merker fra strikken eller "knekk" på håret som man ofte får ved å slenge alt sammen opp i en ball.

I tillegg så er det overraskende hvor godt bølgene sitter. Så lenge håret har fått tørket helt, og gjerne vært utsatt for litt frisk luft mens hårknuta fortsatt er på plass, så kan frisyren ofte holde i to-tre dager.

I løpet av dagen, hvis jeg føler for å ha håret vekk fra ansiktet, tvinner jeg håret på ny og bevarer derfor bølgene enda bedre. Og om natten tvinner jeg det på ny, og våkner dermed opp med ferdigstylet hår.

Jeg merker også at håret blir mindre statisk i kulda, og holder bedre på fuktigheten.

Dropp hårspray

Selv om man fint kan bruke litt hårspray, spesielt hvis man lett får fett hår, eller et preppende produkt i håret for ekstra definisjon av bølgene, foretrekker jeg å la være. Da unngår jeg at håret blir tungt og møkkete, slik at det må vaskes daglig.

Jeg er opptatt av å bruke så lite som mulig av produkter i håret, og vasker det maks tre ganger i uka slik at håret holder på sine naturlige oljer og ikke så lett blir fett.

Så alt du egentlig trenger for å lage disse bølgene, som Hollywood-stjernene er så glad i å sporte fordi det ser naturlig friskt ut, er en hårstrikk og to hender.

Les også:

Skjønnhet for dummies

Billigsjampoen som er best i test

Ikke tørk håret med håndkle

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen