EE Cream

EE Cream: Er vi klare for enda en bokstavkrem?

EE Cream skal visstnok hjelpe mot pigmentflekker.

ALFABETLEKEN: Selv om vi mangler AA-krem, så ser det ut som at skjønnhetsprodusentene jobber seg gjennom hele alfabetet.
ALFABETLEKEN: Selv om vi mangler AA-krem, så ser det ut som at skjønnhetsprodusentene jobber seg gjennom hele alfabetet. Foto: FOTO: produsenten
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Nå som vi endelig har fått dreisen på BB og CC Cream, kommer enda en dobbelbokstav på markedet: EE Cream.

BB Cream tok den europeiske skjønnhetsindustrien med storm i 2011.

Dobbeltbokstavene sto opprinnelig for «Blemish Balm», men ble av mange merker også tolket til «Beauty Balm».

Ikke siden mineralsminken sitt inntog på skjønnhetsmarkedet på midten av 2000-tallet hadde skjønnhetsindustrien sett en produkttype med større popularitet og kjøpekraft.

BB Creamens suksess

Selv om det ble en del feiling i starten, hvor mange forbrukere slet med å finne en farge som passet og tekstur som ikke ble for seig, la også ekspertene sin elsk på den lett behandlende fargede kremen.

- Ikke bare er den illuminerende, fuktighetsgivende og solbeskyttende, men den har også korrigerende og utjevnende egenskaper, uttalte kjendismakeupartisten Lisa Eldridge til britiske Cosmopolitan i 2011.

- Ditt «ett stopp»-kjøp til perfekt og vakker hud, fortsatte hun.

Forbrukerne elsket produktet fordi den var rask å påføre, ga en fin glød og man så ikke oversminket ut.

CC Cream vant over skeptisismen

Men mens mange fortsatt holdt på å vende seg til å bruke BB Cream, hørte man rykter om at en CC Cream var på vei.

De nye dobbeltbokstavene er i dag kjent som «Color Correction», og skulle jevne ut uønsket farge i huden ved bruk av komplimentærfargeteorien.

Men visste du at i begynnelsen ble de omtalt som alt fra «Complexion Corrector», til «Color and Care» og «Color Control»?

Nei, det er visst ikke greit å alltid bli enige i skjønnhetsindustrien.

En grønn CC Cream skulle nøytralisere en veldig rød hud, mens en lilla CC Cream kunne friske til en grå og gusten hudtone.

Før produktet tok sin plass på markedet, var dog de fleste skeptiske og kunne ikke se behovet for enda en dobbeltbokstavkrem. Det hele ble rett og slett sett på som en marketing-hype.

Men da de første produktene ble sendt rundt til testing, fra merker som Olay, Chanel og L'Oréal Paris, var skjønnhetsredaktørene spesielt ivrige etter å teste mer.

- Forskjellen mellom BB og CC er små, men tydelige, som for eksempel bedre dekk, mykere konsistens og bedre fargevalg, oppsummerte skjønnhetsredaktøren for nettstedet Totalbeauty.com, Dawn Davis i 2012.

CC Cream ble en overraskende stor hit, og blant annet merker som Clinique, Mac og Max Factor fulgte etter med sine egne varianter i 2013 og 2014.

EE CREAM: Så langt har det kommet to såkalte EE creams med to forskjellige betydninger, og formål. En eksfolierende krem fra Previse Skincare, og en utjevnende pigmentkrem fra Estée Lauder.
EE CREAM: Så langt har det kommet to såkalte EE creams med to forskjellige betydninger, og formål. En eksfolierende krem fra Previse Skincare, og en utjevnende pigmentkrem fra Estée Lauder. Foto: FOTO: Produsentene.

DD Cream slo aldri an

Da ryktene om en DD Cream gikk verden rundt via skjønnhetspressen på tampen av 2013, stilte mange seg langt mer positive enn ved forrige lansering.

«Daily Defense» eller «Dynamic Do-All» ble kremene kaldt, og formålet skulle være en sammenslåing av BB og CC, samt et skjerpet fokus på en foryngende effekt.

En krem som dekker, forynger, pleier, beskytter, bekjemper – ja, lista er lang. Men, hvor mye har vi egentlig sett av og hørt om DD Cream? Ikke så alt for mye!

Kanskje ble det litt vel mange løfter i ett og samme produkt?

Så mens de fleste har funnet sin favoritt BB Cream, og endelig forstått CC Cream, er det ikke rart vi på nytt er skeptiske til lanseringen av EE Cream.

Ja, du leste riktig! Enda en dobbelbokstavkrem er på vei.

EE Cream er på vei til Norge

Huffington Post var de første som omtalte EE Cream i starten av 2014.

Da var det det relativt ukjente merket, i det minste her i Norge, Previse Skincare som stod for lanseringen av EE MarineGranules, og betegnelsen var «Extra Exfoliating».

I motsetning til de foregående bokstavkremene, var dette ren hudpleie og ikke en dekkende krem.

- Å tilsette korn til et renseprodukt, er ikke noe nytt, særlig med tanke på det tilbudet som allerede finnes på eksfolieringsmarkedet. Så dette kan virke mer som en marketing-hype, enn noe annet, sier hudpleier og fagsjef ved Skintonic, Ann Kristin Stokke.

Høsten 2014 kom derimot det langt mer kjente skjønnhetsmerket Estée Lauder med den første EE-kremen som fulgte i fotsporene til de foregående bokstavkremene.

TESTET: Jentene fra den kjente youtube-skjønnhetskanalen, Pixiwoo, har testet Estée Lauder sin EE cream med blandet resultat.
TESTET: Jentene fra den kjente youtube-skjønnhetskanalen, Pixiwoo, har testet Estée Lauder sin EE cream med blandet resultat. Foto: Faksimile: www.pixiwoo.com

EE står for Even Effect

Ifølge Estée Lauder står EE for «Even Effect», og formålet med kremen er å hjelpe mot noe mange kvinner plages med.

- «Enlighten EE Skintone Corrector» beskytter huden i løpet av dagen, både mot forurensing, frie radikaler og irretanter som trigger en missfarging i huden, forteller nordisk PR-sjef for Estée Lauder, Gitte Trier.

- I tillegg minsker den eksisterende pigmentforandringer over tid, mens fargekorrigerende pigmenter gir huden en umiddelbar jevn effekt, legger hun til.

Kremen fåes i tre fargenyanser, og treffer norske butikkhyller i midten av januar 2015 med en pris på kr 330.

- Betegnelsen «Even Effect» virker mer som de andre bokstavkremene vi har sett de siste årene, da alle disse er designet til å være multifunksjonelle kremer som skal gjøre at hudoverflaten ser «plettfri ut», sier Stokke.

- Men jeg kan egentlig ikke se at vi har behov for flere bokstavkremer nå, påpeker hun.

Delte meninger om EE Cream

Skjønnhetsbloggeren Charlie Lankston har også sett seg litt lei av bokstavleken i skjønnhetsindustrien.

- Skjønnhetsmerkene virker litt besatte av å være de første som lanserer en ny mirakelkrem, som også «tilfeldigvis» passer inn i alfabetet, forteller bloggeren til britiske Daily Mail.

Samantha Chapman og Nicola Haste, fra den kjente Youtube-skjønnhetskanalen Pixiwoo, har allerede testet kremen fra Estée Lauder og har et noe bedre inntrykk.

- På Sam sin tørre og relativt jevne hud ser kremen, som gir en mild dekk og glødende finish, fantastisk ut. Mens på min kombinerte/fete hud, blir den litt for lett og oljete i løpet av dagen, skriver Haste på nettsiden deres.

Slik som vi i Klikk Mote tolker presseinformasjonen, er poenget med EE Cream å bekjempe spesielt pigmentflekker og beskytte huden fra at ny misfarging av huden oppstår.

Hvis kremen får til dette, vil nok mange kvinner i det ganske land kaste seg over produktet.

Om den faktisk gjør som den lover, gjenstår dog å se i 2015.

Hva tenker dere? Har dere troen på EE cream eller er det bare et marketingstunt basert på bokstavleken?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning