DIY - Hårvideo: Nydelige frisyrer til festlige anledninger

Dette gjør alle feil når de setter opp håret

Opplever du at krøllene sklir ut av håret, og oppsetningen løsner etter hvert? Det de fleste bommer på, er nemlig å preppe håret godt før de setter i gang, samt å sette i hårspennene riktig. Her viser vi deg hvordan du kan lage fine oppsetninger til bryllup og fest, og få dem til å sitte hele natta igjennom.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det er sant som det sies: det enkle er ofte det beste. Og det samme kan også gjelde selveste brudehåret.

Hår kan for mange virke litt skummelt å fikse selv, men et oppsett trenger ikke å være så veldig komplisert for å se fint ut. Det som derimot er viktig å tenke på, er at du er flink til å preppe håret riktig før du starter.

Du kommer langt med en varmebeskyttende mousse som gres inn i vått hår, en god rettetang og tørrspray.

Et annet godt tips er spenner - og at disse settes riktig vei. Her er det nemlig mange som gjør feil. Trikset er å sette spennene oppover, gjerne to i kryss, for at både de og håret skal holde seg på plass.

Latterlig enkelt

I tillegg er vi midt oppi en nydelig bohemian-chic trend som vi burde utnytte til det fulle. Da gjør det jo ikke noe om det ikke er helt symmetrisk, eller hvis litt hår henger ned - det skal jo være sånn!

Derfor går jeg gjennom noen nærmest latterlig enkle hårfrisyrer, eller hårtriks nærmest, som virkelig alle kan få til selv, og som ser smashing ut.

Nei, så er det kanskje ikke de mest voldsomme håroppsettene med fingerlagte bølger og formede lokker - men, er det bare jeg som synes det er litt 90-talls uansett?

Rop ut hvis du er uenig, såpass må jeg jo tåle...

HÅRET NED: Ofte er håret helt eller halvveis ned det fineste og mest romantiske man kan gjøre til bryllup eller fest! Alt du trenger er litt fine krøller som base. Så kan du eke deg med form og pynt.
HÅRET NED: Ofte er håret helt eller halvveis ned det fineste og mest romantiske man kan gjøre til bryllup eller fest! Alt du trenger er litt fine krøller som base. Så kan du eke deg med form og pynt. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Tenk på form

Det viktigste for å få til disse forskjellige boho-chic hårfrisyrene er at du tenker litt på hvilken form du ønsker. Skal alt opp? Liker du litt hår på siden? Hvor stramt skal det sitte?

Etter at du har bestemt deg for dette, er det mye lettere å sette i gang.

Begynn med å løfte litt og litt av håret oppover, og se hvordan det legger seg rundt hodet og ansiktet ditt. Da blir det enklere å se hvilken type frisyre du kommer til å kle og like best.

Husk at mange av de mest avanserte frisyrene kan vi jukse oss litt frem til - så det har jeg selvsagt passet på å få med i videoen over.

Om du vil ha pynt i håret eller ikke er egentlig best å se an helt til slutt.

Det er viktig å ikke låse seg for mye til en plan hvis man ikke er verdensmester i hår fra før. Da blir man mindre frustrert og gir ikke opp så lett.

Etter at håret er noenlunde festet, legg pynt på forskjellige områder av frisyren og se hva som fungerer best før du fester med spenner eller klyper.

Ikke la deg overstresse av et par nåler som kommer til syne. Ja, vi prøver å skjule nålene så mye som mulig og bruker spenner som matcher håret - men til syvende og sist så er ikke synlige spenner en stor krise.

Krøller gir hold og form

Selv liker jeg alltid å krølle eller bølge håret først. Ikke bare for at krøller er fint, romantisk og passer perfekt inn i den bohemske stilen, men også fordi vi da tilfører gratis volum og hold til håret.

Hvordan du krøller håret, kommer an på hva du liker best.

Har du varmruller, så gir disse maks hold - men kan gi litt for store krøller. En krølltang, cone-tang eller rettetang holder i massevis.

Selv velger jeg rettetanga, og lager krøller istedenfor bølger som jeg ville gjort til en litt mer hverdagslig look. Krøllene vil holde seg litt lenger enn det bølgene gjør.

Husk å jobbe lagvis og systematisk - ellers kan det ta veldig lang tid og det blir vanskelig å komme seg helt inntil røttene. Spray med en tørrspray etter hver krøll. Avslutt gjerne med å flippe håret frem, spraye og løfte håret fra røttene for maks volum.

Ferdig!

Så er det bare å velge seg ut frisyren du liker best fra videoen over, og prøve det ut.

OPPSETT: Å ha håret opp under den store dagen eller en lang fest, er jo veldig praktisk og veldig fint! Heldigvis kan vi jukse litt for å skape klassiske oppsett, med mye mindre jobb.
OPPSETT: Å ha håret opp under den store dagen eller en lang fest, er jo veldig praktisk og veldig fint! Heldigvis kan vi jukse litt for å skape klassiske oppsett, med mye mindre jobb. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Hvis du er bruden, er det greit å teste dette før selve bryllupet også - så du er helt sikker på at det blir som du vil.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Det viktigste er ofte at håret holder noenlunde, så bruk nok spenner og hårspray, uten at håret blir for stivt heller. En bohem-chic hårfrisyre kan med hell få dette litt ned utover kvelden, uten at det bryter med stilen.

Husk at jeg svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet under, så det er bare å rope ut med det du måtte ha på hjertet.

Jeg lager video her på Kamille.no hver tirsdag og fredag, så håper vi sees neste gang også!

Les også:

Her er vårens fineste vesker

Følg Klikk Mote på Facebook

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning