Velg riktig jeans til din kropp

Dette gir rumpa et løft

Plasseringen av lommene avgjør hvor fin rumpe du får.

VELG RIKTIG: Det er ikke enkelt å finne jeans som passer.
VELG RIKTIG: Det er ikke enkelt å finne jeans som passer. Foto: Foto: Nelly
Publisert Oppdatert

Det er ikke tilfeldig at man kan bruke årevis på å finne den perfekte jeansen. Når du finner et par som virkelig passer til kroppen din, kan den faktisk gjøre mirakler med rumpa.

Velger du feil jeans kan det raskt gi en ellers fin rumpe en uflatterende fasong, mens den riktige jeansen kan gi deg en skikkelig sprettrumpe.

Jeansene er også det plagget som gir deg mest for pengene. Få tipsene til hvilke jeans som passer din fasong!

Del

Lommene er viktigst

Når du skal kjøpe jeans, er det lommene du skal være mest oppmerksom på. De har nemlig mye å si for hvordan resultatet blir der bak.

Om du ønsker å gi inntrykk av en mindre rumpe, skal du velge medium størrelse på baklommene. Velg også mest mulig nøytrale lommer, uten for mye brodierer og pynt. Regelen er at lommer som dekker rumpa vil ha en forminskende effekt.

Om du vil gi inntrykk av en større rumpe, skal du velge mindre baklommer. Detaljer på lommene trekker også ekstra fokus dit. Klaffer og knapper på lommene virker også forstørrende. Husk også at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker.

Men hvordan lommene er plassert, er vel så viktig. Om du vil gi rumpa et løft, skal lommene sitter langt nede og gjerne tett sammen. Du kan selvfølgelig også jukse med dette produktet.

Jo lenger unna lommene er plassert, jo bredere vil du se ut over baken. Om lommene er plassert for høyt opp, kan det fort gi en bakdelen en pæreformet fasong.

Riktig modell til din kropp

Det finnes mange forskjellige jeansmodeller å velge mellom, derfor kan du finne varianten som passer din kropp best.

Petite

Om du er liten og slank, kan du gjerne velge smale og tettsittende «skinny jeans», som sitter stramt over rumpe, lår og legger. Også jeans med bootcut og rette bein er flatterende.

Unngå vide buksemodeller som du fort kan drukne i, slik som boyfriend-jeansen.

Et par høyhælte sko framhever beina dine, og er det perfekte tilbehør til jeansene.

Medium

Om du har en medium figur og høyde, kan du bruke de fleste jeansmodeller. De mest flatterende er smale jeans med rette bein eller bootcut.

Har du korte bein, kan du gjerne satse på slim fit-jeans, som sitter stramt langs hele beinet. Bruk gjerne høye hæler til for å forlenge beina. Om du bruker for vide bukser, kan det gjøre at underkroppen din ser kortere ut.

Har du en klassisk timeglassfigur, er jeans med bootcut det aller mest flatterende. De balanserer hoftene på en veldig fin måte. Bare pass på at jeansene ikke er for høye i livet, det kan ha en omvendt effekt.

Formfull

Også om du er formfull kan med fordel bruke jeans med bootcut eller rette bein. Husk at mørke farger virker forminskende på kroppen, så hvis du har en pæreformet figur kan du velge mørke jeans med en lys topp til for å balansere kroppen. Pass også på her at baklommene ikke er for små, det virker forstørrende på baken.

En pærefasong bør unngå de aller smaleste jeansene som er stramme rundt ankelen, da det heller vil framheve pærefasongen. Også bukser med ekstra høyt liv bør man styre unna.

Om du har litt mage bør du unngå bukser med lavt liv, slik at du unngår den såkalte «muffin-toppen» over buksekanten.

Bruk buksene med et par høye sandaler for å ekstra høyde og en flott holdning.

Les også:

Slik varer jeansen lenger

Vårens fineste denimjakker

Nå er slengbuksen trendy

FRA VENSTRE: BikBok (kr 499), Levi's Curve ID (kr 899), Monki (kr 400), H&M (kr 399) og Wrangler (kr 699).
FRA VENSTRE: BikBok (kr 499), Levi's Curve ID (kr 899), Monki (kr 400), H&M (kr 399) og Wrangler (kr 699). Foto: Foto: produsenten
FRA VENSTRE; H&M (kr 399), H&M (kr 399), Gina Tricot (kr 499), Lindex (kr 399) og Vila (kr 500).
FRA VENSTRE; H&M (kr 399), H&M (kr 399), Gina Tricot (kr 499), Lindex (kr 399) og Vila (kr 500). Foto: Foto: produsenten
FRA VENSTRE: Cheap Monday (kr 400), Vila (kr 400) H&M (kr 399), H&M (kr 399) og Monki (kr 400).
FRA VENSTRE: Cheap Monday (kr 400), Vila (kr 400) H&M (kr 399), H&M (kr 399) og Monki (kr 400). Foto: Foto: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning