Høstantrekk for hele uka - jobb og fest!

Dette er trendene for høsten 2014

Syv moteriktige antrekk for høsten 2014 som får deg trygt og trendy gjennom hele uken.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det er alltid deilig med en ny sesong, og høsten er spesielt interessant for moteinteresserte generelt.

Akkurat nå bugner det av trendy høstklær i butikken, som alle representerer de ulike trendene for sesongen.

Men man trenger ikke være en vaskeekte fashionista med moteblogg og tusenvis av følgere på Instagram, for å kle seg kult og moteriktig på både jobb eller fest.

7 dager - 7 antrekk

I videoen over her har vi satt sammen hele syv antrekk, som får deg fra mandag til søndag på en fasjonabel, men fortsatt realistisk og komfortabel, måte.

Mange har lett for å holde seg til relativt like klær, uken igjennom. Men ved å teste ut forskjellige stiler, og eksperimentere med klær, blir antrekkene en glede, istedenfor en nødvendig onde på morgenkvisten.

Ja, vi vil faktisk gå så langt som å si at klærne påvirker både humør og effektiviteten din!

Selv merker jeg stor forskjell de dagene jeg har hjemmekontor og slaffer rundt i joggebukser hele dagen, istedenfor å tre på meg et par jeans eller en løs kjole.

Derfor anbefaler vi ikke å begynne mandagen med et altfor avslappet antrekk, og avslutt gjerne arbeidsuka med en kjole du føler deg skikkelig flott i.

En bedre start på helgen enn det, finnes ikke - når det kommer til klær, i det minste.

60-TALLS PÅ MANDAG: Årets tydligste trend, 60-tallet kan fint brukes til både jobb og fest! Et a-formet skjørt, gjerne sammen med en hundetannsmøntret bluse er alt som skal til!. Bluse fra Primark str. 46 (ca kr. 115), Skjørt fra Primark str. 48 (ca. kr 150) Creeper-sko fra Primark (ca. kr 149), veske fra Mango (kr. 250), Smykke fra Linedx (kr 89).
60-TALLS PÅ MANDAG: Årets tydligste trend, 60-tallet kan fint brukes til både jobb og fest! Et a-formet skjørt, gjerne sammen med en hundetannsmøntret bluse er alt som skal til!. Bluse fra Primark str. 46 (ca kr. 115), Skjørt fra Primark str. 48 (ca. kr 150) Creeper-sko fra Primark (ca. kr 149), veske fra Mango (kr. 250), Smykke fra Linedx (kr 89). Foto: FOTO: Tove Eggen

MANDAG: 60-tallet

Hvorfor starte en ellers så slitsom dag med å se sliten ut? Nei, sier vi. På med finstasen!

Den absolutt største trenden for høsten 2014 passer perfekt til et fancy jobbantrekk, nemlig 60-tallsstilen.

Dette var tiåret hvor miniskjørt og A-formede kjoler var tingen, sammen med monokrome toner og hundetanns-mønster.

60-tallet kan så klart tolkes i mange retninger, men en sikker vinner er kombinasjonen A-formet skjørt og bluse, sammen med tette sorte strømper og creepers-sko, plattform eller knehøye boots.

TIRSDAG: strikk og faux-skinn

STRIKK OG SKINN PÅ TIRSDAG: Både strikkagensere og skinnbukser er en av høstens største trender. Style dem sammen for et supertrendy, men fortsatt tirsdags-komfortablet antrekk! Genser fra Primark str. 48 (ca. kr 199), Skinn/denim-jeans fra Zizzi str. 46 (kr 499), Sneakers fra Nike (kr 699), Hårbånd fra LFT (kr 49).
STRIKK OG SKINN PÅ TIRSDAG: Både strikkagensere og skinnbukser er en av høstens største trender. Style dem sammen for et supertrendy, men fortsatt tirsdags-komfortablet antrekk! Genser fra Primark str. 48 (ca. kr 199), Skinn/denim-jeans fra Zizzi str. 46 (kr 499), Sneakers fra Nike (kr 699), Hårbånd fra LFT (kr 49). Foto: FOTO: Tove Eggen.

Ok, nå som vi har overlevd mandagen med glans kan vi ta en liten pust i bakken på tirsdagen.

Både strikkegenser, eller strikket tøy generelt, og skinn - på bukser spesielt, er særdeles hot denne høsten. Sammen har de evnen til å være både comfy og chic, og det kan vi godt like.

Hvis du føler at en hel skinnbukse er litt for mye av det gode, eller synes det er vanskelig å finne en som sitter som den skal (for det er de virkelig!), er en bukse i 50/50 denim og skinn den perfekte løsningen.

Skru antrekket opp et par hakk ved å bruke et par høye hæler eller ankelboots. Eventuelt kan du gå for både trendy og komfortabelt med et par fine joggesko.

Heldigvis er joggesko fortsatt en stor trend, og både rimelige og dyrere varianter fylles opp i butikkene as we speak.

ONSDAG: pysjamas

Har du ikke hoppet på pysjamastrenden, er det på høy tid!

PYSJAMAS PÅ ONSDAG: Lillelørdag er det lov å slappe av litt, men med den lekre pysjamas, eller soveroms-trender vi har nå kan man fortsatt se fab ut. Slip-topp, sammen med løse silkebukser gir pysjamas looken, og en kort blazer drar antrekket sammen. Slip-topp fra H&M str. 46 (kr 199), Blazer fra Zizzi str. 48 (kr 499),
PYSJAMAS PÅ ONSDAG: Lillelørdag er det lov å slappe av litt, men med den lekre pysjamas, eller soveroms-trender vi har nå kan man fortsatt se fab ut. Slip-topp, sammen med løse silkebukser gir pysjamas looken, og en kort blazer drar antrekket sammen. Slip-topp fra H&M str. 46 (kr 199), Blazer fra Zizzi str. 48 (kr 499), Foto: FOTO: Tove Eggen.

Boudoir, soveroms-looken, kjært barn har mange navn. Men ideen er å bruke elementer fra nattøy, og implisere dem i hverdagen.

Det betyr dog ikke at man på noen som helst måte burde sprade rundt i Snoopy-pysjamasen.

Gå heller for en slip-top overdel - en topp med spagettistropper, med andre ord - og style den sammen med løse silkebukser.

Sammen ser antrekket mer soveromsaktig ut, men pass på at farger og materialene har en chic finish - og ikke for mye bomull!

Med en kort blazer over skuldre, eller som den er designet til å brukes, og et par spisse kittenheels, blir antrekket raskt helt business-appropiate.

TORSDAG: rocka

Endelig er den klassiske rocka trenden tilbake igjen, som jeg liker å kalle for Youngstorget-uniformen.

Dette er en enkel trend som de aller fleste kler, og når den er korrekt utført oppnår man en sleek look som fortsatt funker bra i jobbsammenheng.

ROCKA PÅ TORSDAG: Den klassiske rocka-looken er tilbake, og alle hjerter gleder seg! Sleek, chic og komfortabel - perfekt til en sliten torsdag på jobb. Nå er det snart helg! T-skjorte fra H&M Divided Str. XL (kr 129), Faus-skinnjakke fra H&M str. 46 (kr 499), Sorte jeans fra Lindex Generous str. 46 (kr 399), Ankelboots fra H&M (kr 299).
ROCKA PÅ TORSDAG: Den klassiske rocka-looken er tilbake, og alle hjerter gleder seg! Sleek, chic og komfortabel - perfekt til en sliten torsdag på jobb. Nå er det snart helg! T-skjorte fra H&M Divided Str. XL (kr 129), Faus-skinnjakke fra H&M str. 46 (kr 499), Sorte jeans fra Lindex Generous str. 46 (kr 399), Ankelboots fra H&M (kr 299). Foto: FOTO: Tove Eggen.

Om du går for en typisk, nærmest klisjéaktig, look (som jeg viser i videoen over), eller en mer hardcore variant med nagler, flanell og slitt materiale, spiller liten rolle denne høsten.

Men går du for sist nevnte, er det greit å være forberedt på at personligheten også kan fremstå noe hardere. Så da er det bare å smile ekstra pent, hvis du vil unngå det.

En skinnjakke i imitert skinn er personlig et må-ha for meg hver høst, og i år skal skinnjakkene være litt kortere og formsydd.

Biker-detaljer på skuldre er også lov, men sjekk også ut de litt mykere og feminine variantene med såkalt peplum-kant.

FREDAG: folk

For mange fredag ensbetydende med avslappede antrekk, men hvorfor ikke heller feire at de to små fridagene endelig er her? På med finstasen, sier vi!

Folk-trenden, som i bunn og grunn henter inspirasjon fra forskjellige folkeslag og tradisjonelle kostymer generelt, har et nordisk preg denne høsten.

Vi ser fortsatt inka-mønster, som passer godt inn i popkulturen, men rosemaling, brente farger og broderier vil nok slå an hos enda flere.

FOLK PÅ FREDAG: Man trenger ikke gå overboard med etnisk print, og blomstermønster for å style en folk-look. Hold deg til brente farger, og la gjerne fargene harmonere for et mer slående antrekk. Kjole fra H&M str. 46 (kr 399), Strømpebukser fra Lindex str 42-44 (kr 149), Creeper-sko fra Primark (ca. kr 149).
FOLK PÅ FREDAG: Man trenger ikke gå overboard med etnisk print, og blomstermønster for å style en folk-look. Hold deg til brente farger, og la gjerne fargene harmonere for et mer slående antrekk. Kjole fra H&M str. 46 (kr 399), Strømpebukser fra Lindex str 42-44 (kr 149), Creeper-sko fra Primark (ca. kr 149). Foto: FOTO: Tove Eggen.

Prøv gjerne et antrekk med folk-mønster fra topp til tå, men for å tone ned antrekket - uten å miste trenden - er det fint å holde seg til brente og like toner.

En ensfarget og løs kjole, sammen med rosemalte strømper gjør susen.

En alternativ versjon av folk-trenden, som også omtales som «skandinavisk vinter», er strikkegensere og yttertøy med klassiske 70-tallsinspirerte mønstre og farger.

LØRDAG: sporty-chic

Den sporty trenden som vi allerede har sett mye av, fortsetter utover høsten og godt inn mot vinteren.

Mange har kanskje hoppet over denne trenden lenge, men nå er det på tide å hoppe på!

De sporty klærne vi ser er nemlig langt mer anvendelige enn tidligere, og med en ny, chic silhuett blir valgmulighetene mer varierte.

Ønsker du veldig sporty antrekk med stramme tights, colorblocking overdel, fargesterke joggesko, oversized anorakk og ryggsekk, så gjør du det!

SPORTY-CHIC PÅ LØRDAG: Kanskje kom du deg ikke på treningssenteret, eller ut i marka denne lørdagen - men sporty antrukket kan du fint være fordet, både til fest og til middag! Mesh eller netting-stoff, sammen med en sporty jakker og et a-formet skjørt blir til et sporty-chic antrekk på null komma niks.
SPORTY-CHIC PÅ LØRDAG: Kanskje kom du deg ikke på treningssenteret, eller ut i marka denne lørdagen - men sporty antrukket kan du fint være fordet, både til fest og til middag! Mesh eller netting-stoff, sammen med en sporty jakker og et a-formet skjørt blir til et sporty-chic antrekk på null komma niks. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Men for en mer festklar versjon er det bare å style et svingende A-formet skjørt sammen med en mesh-genser og en sportsinspirert jakke.

Det kan være en klassisk baseballjakke, eller en stripete tynn blazer (som jeg bruker i videoen over).

Men dropp joggeskoene! Et par ankelboots eller kilehæler tar looken fra bare sporty til sporty-chic.

SØNDAG: komfortable klær

Uansett om du holder deg innendørs hele søndagen, eller stikker ut på et marked, kafébesøk eller familiemiddag, fortjener vi et komfortabelt antrekk på søndager.

Men det betyr ikke at vi også må droppe høstens trender!

Innenfor samtlige trender vi har vist i denne moteuka vår, vil du kunne finne komfortable søndagsvarianter: 60-talls tights og oversized genser med hundetanns-mønster, store og gode strikkegensere, pysjamas (trenger ingen forklaring), rocka T-skjorte med en boyfriendjeans, deilig skitøy eller en lang blomstret kjole, eller løpetights og en fancy college genser.

Med andre ord finnes det alltid en måte å bruke en spesifikk trend på en komfortabel søndag - heldigvis!

Hva er DIN favoritt-trend denne høsten? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor!

COMFY PÅ SØNDAG: Avslutt uka med en deilig 60-talls variant stylet med tights og en oversized hundetannsmønster-topp. Komfortabelt, men fortsatt trendy. Overdel fra Zizzi str. M (kr 399), tights fra Zizzi str. M (kr 299), Creepers sko fra Primark (ca. kr 149).
COMFY PÅ SØNDAG: Avslutt uka med en deilig 60-talls variant stylet med tights og en oversized hundetannsmønster-topp. Komfortabelt, men fortsatt trendy. Overdel fra Zizzi str. M (kr 399), tights fra Zizzi str. M (kr 299), Creepers sko fra Primark (ca. kr 149). Foto: FOTO: Tove Eggen.

Les også:

Disse klærne gjør at du ser slankere ut

Tre flotte kvinner meg klær som passer kroppstypen

Her er plaggene du må ha i garderoben - og som gir deg en perfekt parisisk stil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning