Få hjelp til shoppingen

Denne app'en finner BH-størrelsen din

Du trenger bare ta et bilde av deg selv for å få vite hvilken BH-størrelse du bruker.

FINN RIKTIG STØRRELSE: Denne applikasjonen kan lastes ned på mobilen din og gi en pekepinn på hvilken størrelse du bruker.
FINN RIKTIG STØRRELSE: Denne applikasjonen kan lastes ned på mobilen din og gi en pekepinn på hvilken størrelse du bruker. Foto: Foto: Crestock/skjermdump
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Undersøkelser viser at nesten 80 prosent av kvinner bruker feil BH-størrelse uten å være klar over det.

Det skal litt til å finne den perfekte størrelsen, spesielt med tanke på at det finnes over 100 forskjellige størrelser å velge mellom.

Derfor er forskjellige kalkulatorer som skal regne ut størrelsen kjekke å ha, selv om ikke alle opplever at de finner korrekt størrelse likevel.

Du trenger bare et bilde

Nå er det kommet en ny appliaksjon for iPhone og Android, som skal gjøre det enklere å finne den perfekte BH.

Applikasjonen «Breastimate» skal kunne regne ut hvilken BH-størrelse du bruker kun ut ifra et enkelt bilde. Du kan enten laste opp et bilde av deg selv eller ta et bilde med mobilen.

Deretter kan du markere punkter på panne, hake og omrisset rundt brystene, slik at applikasjonen kan regne ut forholdet mellom ansiktet og brystene. Så er det bare å trykke på knappen som forteller hvilken størrelse du må ha. Den kan også konvertere utenlandske BH-størrelser til norske.

Ut ifra anmeldelsene som har kommet hittil skal resultatene være bemerkelsesverdig nøyaktige.

Men det er selvfølgelig en fordel med god kvalitet på bildet, i tillegg til å ha på klær og posere slik at brystenes naturlige størrelse kommer riktig frem.

BREASTIMATE: Ved å laste opp et bilde, kan applikasjonen vurdere hvilken størrelse du må ha.
BREASTIMATE: Ved å laste opp et bilde, kan applikasjonen vurdere hvilken størrelse du må ha. Foto: Foto: Breastimate

Slik vet du at BH-en passer

Det er ikke alle som vet hvordan man finner ut om BH-en passer eller ikke.

En perfekt BH skal sitte stramt rundt ryggen slik at den sitter på plass langt nede på ryggen og for at den skal løfte brystene opp.

Sitter den riktig, fører dette til at du bærer med riktig muskelgruppe. I tillegg får du pupper som er formet riktig.

Det er to forskjellige størrelser du må finne:

1. Finn riktig omkrets - dette måles stramt rundt kroppen rett under brystene hvor bh-en er konstruert for å sitte. Gå alltid ned til nærmeste størrelse.

2. Finn riktig koppstørrelse. En koppstørrelse er ikke statisk - en B er ikke en B hele veien. Går du ned en størrelse i omkrets, går du opp en størrelse i koppen. En 80 B, har samme koppstørrelse som en 75 C, og som en 70 D etc.

Den vanligste feilen kvinner gjør, er å velge altfor stor omkrets rundt ryggen. Mange er redd for å få valker på ryggen over BH-en og velger derfor en større størrelse.

Det som skjer da er at BH-en mister funksjonen sin. Den kryper for langt opp i ryggen og klarer derfor ikke å holde brystene på plass.

Mange velger også altfor små kopper, slik at brystene velter over og det ser ut som man faktisk har fire pupper i stedet for to.

Les også:

Slik finner du perfekt BH

Nå kommer L-cupen

Slik holder du puppene unge

Slik holder du puppene spretne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning