Stylingvideo: Slik bruker du vårtrendende

De største trendene for våren 2014

Lukten av nyklipt gress er rett rundt hjørnet, og Klikk Mote sin trendekspert har gjort vårgarderoben sin klar allerede.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det er en like deilig følelse hvert eneste år; å gå fra vinter- til vårgarderoben.

Lettere plagg, og en hel haug med nye trender å boltre seg i. Ut med det gamle og inn med det nye, kan man kanskje si.

Men man kan, og burde også, beholde mye av den foregående vintergarderoben og style den sammen med vårens trender.

Selv har jeg jobbet med og analysert trendene for våren 2014 helt siden september 2013, og endelig får jeg vise dere de fineste plaggene sesongen har å by på!

Noe for alle

Det spesielt gledelige med årets trender er at de er anvendelige, forskjellige og har en fin dose med godt humør over seg.

Ingen altfor tunge og seriøse plagg, og ingen mindre kledelige henvisninger til midten av 80-tallet. Bare skikkelig klær som vi både ønsker og kan bruke - både til hverdag, jobb og fest. Og det kan vi jo godt like!

I videoen over har jeg tatt for meg åtte trender som jeg har stor tro på for denne våren, men også godt inn i sommeren og ut mot høsten.

Dermed er dette gode investeringsplagg som trendmessig vil vare lenge.

Det finnes selvfølgelig mange flere trender å velge i mellom, og mange av disse kommer vi til å se mer av i butikkene når vi nærmer oss sommeren.

Ikke bli blendet av trender

Husk at selv om designerne har laget kolleksjoner og sendt klærne nedover catwalken - som igjen har blitt kopiert av billigkjedene, betyr ikke dette at du ta til deg enhver trend det skrives om.

Når man er ute etter en oppgradering av garderoben, og ønsker seg noen nye plagg, burde vi alltid først se etter hva vi trenger.

Hvilken personlig stil vi generelt har er også viktig å ha i bakhodet, slik at vi velger ut trendene som passer best inn med dette.

Noen ganger vil man jo gjerne prøve noe nytt, og det er jo lov - jeg anbefaler det til og med!

Bare sørg for at du allerede i prøverommet kan se for deg hvordan du kan style plagget med klær du allerede har, og til hvilke anledninger du kan bruke antrekket.

ETNISK: Ulike mønstre fra alle verdens hjørner er super hot denne våren, og hvorfor ikke mikse den sammen med sesongens fineste maxi-kjole? Maxi-kjole fra H&M (kr 399).
ETNISK: Ulike mønstre fra alle verdens hjørner er super hot denne våren, og hvorfor ikke mikse den sammen med sesongens fineste maxi-kjole? Maxi-kjole fra H&M (kr 399). Foto: FOTO: Tove Eggen
MONOKROMT: Å bruke forskjellige toner av samme farge er definisjonen av ordet monokromt. Svart og hvitt er ikke farger, men fortsatt den mest populære måten å style et monokromt antrekk på. Blondetopp fra H&M (kr 299), skinnbukse med elastiske sidedetaljer fra H&M (kr 349).
MONOKROMT: Å bruke forskjellige toner av samme farge er definisjonen av ordet monokromt. Svart og hvitt er ikke farger, men fortsatt den mest populære måten å style et monokromt antrekk på. Blondetopp fra H&M (kr 299), skinnbukse med elastiske sidedetaljer fra H&M (kr 349). Foto: FOTO: Tove Eggen

De største trendene

Trendene jeg har valgt ut som vinnere for våren 2014 er:

  1. Etnisk: mønster fra alle verdens hjørner
  2. Monokromt: forskjellige toner av samme farge
  3. Sporty: materialer som mesh og jersy i sporty former
  4. Magetopp: crop-toppen er tilbake og burde brukes av alle og enhver
  5. Helhvitt: vide, hvite dressbukser eller maxi-skjørt stylet med hvit overdel
  6. Sterke blomster: la blomstene være fargesterke og store denne våren
  7. Blonder: blondedetaljer på alt fra jeans til topper, og til og med hele jumpsuits
  8. Gult: den vanskelige fargen er tilbake

Som vi ser er det masse å velge i mellom, og dette er, som sagt, kun noe av det vi kommer til å se mye av i butikkene fremover.

Personlig syns jeg en hvilken som helst garderobe kan romme alle disse trendene, og de kan enkelt styles på tvers av hverandre.

For eksempel så passer magetopper perfekt sammen med både den sporty looken og blonder, og sterke blomster kan enkelt gå under etnisk og gult.

Sporty med magetopp

Trendene jeg gleder meg aller mest til å se norske jenter med er uten tvil sporty og magetopp.

MAGETOPP: Crop-toppen er tilbake i år, og med riktig styling kan alle føle seg smashing med denne stilen. Denim crop-top fra Zara (kr 199), pudderrosa skjørt fra H&M (kr 299), 50/50 solbriller fra Lindex (kr 79,50), Grått blyantskjørt fra Lindex Generous (kr 299), Hvit Crop-top fra Mango (kr 149,95).
MAGETOPP: Crop-toppen er tilbake i år, og med riktig styling kan alle føle seg smashing med denne stilen. Denim crop-top fra Zara (kr 199), pudderrosa skjørt fra H&M (kr 299), 50/50 solbriller fra Lindex (kr 79,50), Grått blyantskjørt fra Lindex Generous (kr 299), Hvit Crop-top fra Mango (kr 149,95). Foto: FOTO: Tove Eggen
SPORTY: Det er en fin linje mellom den sporty trenden og det å bare se ut som om man er på vei til trening. Baseball-kjole fra H&M (kr 199), smykke fra Lindex (kr 129), treningssekk fra Kappahl (kr 199), skinnjakke fra Kappahl (kr 499), tweed-jakke fra H&M (kr 499).
SPORTY: Det er en fin linje mellom den sporty trenden og det å bare se ut som om man er på vei til trening. Baseball-kjole fra H&M (kr 199), smykke fra Lindex (kr 129), treningssekk fra Kappahl (kr 199), skinnjakke fra Kappahl (kr 499), tweed-jakke fra H&M (kr 499). Foto: FOTO: Tove Eggen

Jeg har stor tro på at vi kommer til å mestre disse trendene perfekt, og ikke bare se ut som om vi faktisk skal på trening eller at overdelen krympa i vasken.

Men det er ikke til å legge skjul på at man må ha tunga ekstre rett i munnen når man skal utføre disse lookene.

Et godt tips er å alltid tenke kontraster når man setter sammen et antrekk.

Bruker du for eksempel en sporty bukse, overdel og jakke, burde skoene være så fancy som mulig - helst med høye heler. Eller hvis du har på deg joggesko og en baseballjakke, så kan underdelen være et klassisk blyantskjørt. Utrolig kult og ikke minst veldig tidsriktig!

Og så håper jeg virkelig at flere hiver seg på magetopptrenden, uansett størrelse! Som jeg viser i videoen over, så kler denne trenden alle!

Det er helt lov til å vise bare litt av magen, og gjerne høyt opp for en mer komfortabel stil.

Helhvitt

En annen trend som virkelig er massiv denne våren, men som er ufattelig vanskelig å bruke, er de helhvite antrekkene.

Helst skal buksene være vide og hvite, og det sekundet jeg finner en slik en i størrelse 46/48 så slenger jeg visakortet på bordet. I mellomtiden fungerer et hvitt maxiskjørt perfekt, siden det har litt av den samme formen som de vide buksene ville hatt.

STERKE BLOMSTER: La vårens blomster være store og fargerike for å virkelig gjøre en statement. Kjole fra H&M (kr 399).
STERKE BLOMSTER: La vårens blomster være store og fargerike for å virkelig gjøre en statement. Kjole fra H&M (kr 399). Foto: FOTO: Tove Eggen
HELHVITT: Er du modig nok, og ikke veldig klønete, er et helhvitt antrekk noe av det hotteste du kan bruke våren 2014. Gjerne hvite, vide bukser eller maxi-skjørt stylet med en hvit bluse. Maxiskjørt fra Mango (kr 349), hvit bluse fra Lindex (kr 199), rosegullsmykke fra Lindex (kr 249), sorte pumps fra Primark (ca kr 90).
HELHVITT: Er du modig nok, og ikke veldig klønete, er et helhvitt antrekk noe av det hotteste du kan bruke våren 2014. Gjerne hvite, vide bukser eller maxi-skjørt stylet med en hvit bluse. Maxiskjørt fra Mango (kr 349), hvit bluse fra Lindex (kr 199), rosegullsmykke fra Lindex (kr 249), sorte pumps fra Primark (ca kr 90). Foto: FOTO: Tove Eggen

Det å holde et slikt antrekk rent en hel dag derimot, kan være ganske tricky. Dette er med andre ord ikke antrekket man bare slenger på seg, men heller sparer til en nøye planlagt dag som innebærer å stå rett opp og ned uten å røre noe som helst.

Eller bare ikke være like klønete som meg selv - det er også en god plan!

Husk å se videoen over for en gjennomgang av alle trendene og hvordan de kan styles.

Og rop for all del ut hvis du har noen spørsmål eller forslag til andre videoer!

Les også:

- Drit i kroppsformen din

Her er etter-bildene

Disse maskaraene selger mest

BLONDER: Blonder er en massiv trend denne våren, og sammen med en jumpsuit får man det perfekte antrekket. Jumpsuit fra Zizzi (kr 899), cardigan fra Lindex Generous (kr 399), smykke fra Lindex (kr 129), indigofarget pumps fra Primark (ca. kr 90).
BLONDER: Blonder er en massiv trend denne våren, og sammen med en jumpsuit får man det perfekte antrekket. Jumpsuit fra Zizzi (kr 899), cardigan fra Lindex Generous (kr 399), smykke fra Lindex (kr 129), indigofarget pumps fra Primark (ca. kr 90). Foto: FOTO: Tove Eggen
GUL: Våren byr ofte på gule farger i trendbildet. Hvis du synes fargen er vanskelig å bruke, er det bare å bytte den ut med brente farger som oker eller sennepsgul. Cardigan fra Lindex Generous (kr 199), t-skjorte fra Kappahl (kr 149), boyfriendjeans fra Kappahl (kr 399), indigofargede pumps fra Primark (ca. kr 90).
GUL: Våren byr ofte på gule farger i trendbildet. Hvis du synes fargen er vanskelig å bruke, er det bare å bytte den ut med brente farger som oker eller sennepsgul. Cardigan fra Lindex Generous (kr 199), t-skjorte fra Kappahl (kr 149), boyfriendjeans fra Kappahl (kr 399), indigofargede pumps fra Primark (ca. kr 90). Foto: FOTO: Tove Eggen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning