Bli ny

Jeanette gikk fra XL til M

Vi hjalp Jeanette ned to størrelser. Se forvandlingen på video!

FØR: Jeanette kjøpte alltid for store klær, og synes selv hun fort kunne se ut som en 14 år gammel gutt i klesstilen.
FØR: Jeanette kjøpte alltid for store klær, og synes selv hun fort kunne se ut som en 14 år gammel gutt i klesstilen. Foto: Foto: Lars Evanger
Publisert Oppdatert

Flere av Kamilles lesere får muligheten til å bli ny, og denne gangen var det Kamille-leser Jeanette Ølnes-Amundsen (34) som fikk en drømmedag.

- Jeg kjøper alltid altfor store klær, uten å prøve dem først. I butikken går jeg direkte til det som er svart, L og XL. Så lenge det svært, komfortabelt og litt rock ’n’ roll, så kan jeg ta det på meg. Jeg er litt der.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Jeanette ønsket hjelp av Kamilles ekspertteam for å få finne ut hvilke klær som passer til hennes form og figur.

- Jeg har kanskje et litt for avslappet forhold til klær og utseende. Jeg pleier å ha håret i en ball og bruker lite eller ­ingen sminke, selv om maskaraen er en fin følgesvenn. Klær kjøper jeg aldri i mindre størrelse enn L, til tross for at jeg er en typisk medium. Jeg elsker store klær, som gjerne kan være fargerike og rare, med tegneseriefigurer på, forteller 34-åringen.

- Jeg har åpenbart lite kunnskap om hvilke klær som passer min fasong, og kan fort se ut som en 14 år gammel gutt i klesstilen. Jeg er ikke flink nok til å kle meg etter form og figur, og derfor sendte jeg mail til dere.

Stylisten ønsket å gi Jeanette en voksen stil. For å røffe opp looken, kan hun kombinere den med svarte strømpebukser, et svart belte og ankelstøvletter.

Ikke bare førte en dag i studio til nye klær, Jeanette våget seg også ut av sin egen komfortsone.

FESTFIN: Ønsker du å få hjelp til å holde inn magen, kan du velge et bredere belte enn det Jeanette har her. Kjole fra H&M, kr 200. Belte fra H&M, kr 50. Pumps fra Zara, kr 500.
FESTFIN: Ønsker du å få hjelp til å holde inn magen, kan du velge et bredere belte enn det Jeanette har her. Kjole fra H&M, kr 200. Belte fra H&M, kr 50. Pumps fra Zara, kr 500. Foto: Foto: Lars Evanger

- Jeg dro rett på shopping etter jeg hadde fått makeover. Da kjøpte jeg den kjolen som jeg brukte på shooten, fordi den hadde så fine farger. Jeg kjøpte også en highwaist-bukse som var trang (!) og en kortere t-skjorte som jeg skal putte litt nedi buksa.

Jakka er et viktig element i garderoben. For å framheve midjen, bør den ha litt innsving og ikke rekke lenger ned enn til hofta.

Les også: Slik kler du deg høyere

Jeanette bør unngå lange overdeler, som kan få henne til å se kort og bred ut.

KLASSISK: I stedet for å ta på henne fargerike og vide klær, som hun vanligvis går med, ville stylist Nadine putte Jeanette i et klassisk og komfortabelt hverdagsantrekk. Ankelkorte og smale stretchjeans er et flatterende alternativ for Jeanette. Vekk med de vide buksene som hun før har gått med! Jakke fra Mango, kr 1000. T-skjorte fra Mango, kr 150. Jeans fra Zara, kr 400. Sko fra Zara, 400.
KLASSISK: I stedet for å ta på henne fargerike og vide klær, som hun vanligvis går med, ville stylist Nadine putte Jeanette i et klassisk og komfortabelt hverdagsantrekk. Ankelkorte og smale stretchjeans er et flatterende alternativ for Jeanette. Vekk med de vide buksene som hun før har gått med! Jakke fra Mango, kr 1000. T-skjorte fra Mango, kr 150. Jeans fra Zara, kr 400. Sko fra Zara, 400. Foto: Foto: Lars Evanger

- Jeg har brukt disse plaggene på jobb, og da reagerte elevene mine voldsomt, siden det er noe helt annet enn jeg pleier å ha på: «Hvordan klær er det du har på deg, er de dine?» Dette har vært lærerikt, jeg har våget meg ut av komfortsonen min allerede.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning