DIY - SMINKEVIDEO: Eyeliner og perfekt hud

Alle vil sminke seg som Lauren Conrad

Sminkelooken flest lesere ber oss om å kopiere er uten tvil Lauren Conrad - og det forstår vi godt!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Jenta som tok realityverdenen med storm i 2004 som high school elev på MTV-serien Laguna Beach, har nå blitt 27 år gammel. Og allerede nå har hun et lite imperium av bøker, kleskolleksjoner og en vellykket blogg.

Selv om vi ikke hører så mye om Conrad her i Norge lenger, er det tydelig at norske jenter elsker hvordan hun sminker seg. Det er nemlig ikke en eneste sminkelook som har blitt etterspurt i så stor grad som Conrad sin.

Med en nydelig frisk hud, tydelig eyeliner, åpent blikk og myke lepper, er det ikke så rart at dette er sminke looken alle vil ha - så sjekk ut sminkevideoen over for stegene Conrad selv følger.

Sminke på budsjett

Sminkenlooken Conrad sporter ser kanskje dyr ut, og det er den faktisk også. Ifølge stylelixir.com har de mest basic sminkeproduktene hun bruker en totalverdi på cirka 2000 kroner.

Men det betyr absolutt ikke at man bruke dyre produkter for å få til den samme looken selv.

Derfor har jeg valgt ut en god del rimeligere varianter, og noen eksklusive, og har fått prisen ned til 1194 kroner - nesten halvparten med andre ord.

Dette er også standardprodukter som enhver sminkemappe burde inneholde, så i tillegg er dette smarte investeringer å gå for.

Conrad bruker så klart en del flere produkter for å lande på akkurat denne sminkelooken som vi kopierer over, så jeg har også inkludert et par sminkeprodukter i looken min.

FOUNDATION: Er det ikke utrolig hvor stor forskjell litt foundation kan gjøre? Rimelig foundation fra Maybelline er alt som skal til for en jevnere hudtone, og en frisk finish.
FOUNDATION: Er det ikke utrolig hvor stor forskjell litt foundation kan gjøre? Rimelig foundation fra Maybelline er alt som skal til for en jevnere hudtone, og en frisk finish. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Fokuser på huden

Sminken Lauren Conrad bruker

 • Sensai by Kanebo's Fluid Finish (kr 360)
 • Clé de Peau Beauté Concealer (kr 490)
 • Chanel Soleil Tan (kr 370)
 • Chanel Joues Contraste Powder Blush (kr 295)
 • Mark Get in Line Hook Up Liquid Waterproof Eyeliner (kr 50)
 • Maybelline Full 'N Soft Washable Mascara (kr 135)
 • Dior Addict Lipstick i fargen Amour (kr 305)

Kilde: stylelixir.com

Selv om eyelineren står i fokus, er denne sminkelooken null verdt uten en frisk og sunn hud. Da er det viktig å finne en foundation-formula som gir maks fuktighet, og ikke blir for tørr på huden - selv om man har fet hud.

Vi vil ikke se en tykk og krakelerende hinne på huden, men foundationen skal heller se ut som hud - bare jevnere og friskere.

Et av mine favorittprodukter til nettopp dette er Fit Me Foundation fra Maybelline. Den dekker akkurat nok, uten å bli for tung på huden - i tillegg til at den sitter godt på alle hudtyper.

Påfør denne fra midten av ansiktet og jobb deg utover. Ikke glem ører og hals hvis du også skal ha håret opp! Da sitter vi igjen med et perfekt ansikt, uten å ha brukt mer en maks to pump fra foundation-flaska.

Og for å få den fantastiske velvet-avslutningen som Conrad sporter, går vi over med et tynt lag mineralpudder.

Vinterglød

GLØD: Å finne et solpudder som ikke blir for mørkt og tungt om vinteren er essensielt for denne looken. Godt med shine og frisk tone, legges i 3-tallsformen langs hårfestet i panne, ned under kinnben og langs kjevebenet for mild skulpteringseffekt.
GLØD: Å finne et solpudder som ikke blir for mørkt og tungt om vinteren er essensielt for denne looken. Godt med shine og frisk tone, legges i 3-tallsformen langs hårfestet i panne, ned under kinnben og langs kjevebenet for mild skulpteringseffekt. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Selv om det er kaldt ute, betyr det ikke at vi gå rundt som grå forfrosne zombier frem til sommeren kommer.

Sminken Tove brukte

 • Maybelline Fit Me Foundation (kr 129)
 • Coverblend Concealer fra Exuviance (kr 309)
 • Baked Bronzing Powder fra The Body Shop (kr 259)
 • Rouge fra Yves Rocher Rosé VIF (kr 109)
 • Super Liner Perfect Slim fra L'Oréal Paris (kr 120)
 • Color Riche i fargen Velvet Rose fra L'Oréal Paris (kr 129)
 • Sexy Pulp Ultra-Volume Mascara (kr 139)

Ekstra produkter:

 • Mineralize Skinfinish Natural fra MAC (kr 260)
 • Frame & Define brow styler fra Bare Minerals (kr 249)

Det er fullt lovlig å bruke solpudder og highlighter på vinteren også, men juster fargetonen ned to hakk, slik at fargen ikke tynger ned ansiktet.

Vi legger bronzeren fra The Body Shop, i en klassisk 3-tallsform - men fokuserer ekstra under kinnben for å bygge disse opp. Conrad bruker ikke som oftest ikke så mye rouge, men lett friskhet i en klar rosa tone har hun alltid på plass.

For å oppnå mest mulig naturlig rouge, plasserer vi denne etter midten av eplekinn og lett bakover, og blender godt inn sammen med bronzeren.

Da ser det ut som om fargen kommer fra selve huden, og ikke nødvendigvis et sminkeprodukt. Legg litt av bronzeren mykt langs gloabalen også, for lett definisjon av øyebenet.

Få bryna på plass

Tykke og definerte bryn er helt riktig i trendbildet akkurat nå, så da passer det perfekt at Conrad også sporter disse.

Selv har jeg ikke så tykke bryn, så da må man jukse litt ved å tegne de større enn de egentlig er. Jeg begynner fra cirka midten av brynet, og jobber meg utover først, og avslutter med å fylle inn fronten svakere enn resten.

For den perfekte øyebrynsformen måler vi opp følgende:

 • Legg en tynn blyant eller kost langs nesevingen i retning gjennom indre øyekrok og opp til bryn - her skal brynet starte.
 • Legg kosten langs nesevinge, ser rett frem, og la kosten gå på yttersiden av iris og opp til bryn - her skal brynet ha en knekk.
 • Til sist, legg kosten langs nesevinge i retning gjennom ytre øyekrok og opp til bryn - her skal brynet ende.

Det enkleste og mest naturlige er ofte å bruke en kost og øyebrynsskygge, eller en vanlig øyeskygge - da er det oftere lettere å finne den perfekte fargen.

Bruker du blyant som jeg gjør i videoen over, er det viktig å tegne små hårlignende strøk, og ikke bruke for mye trykk på huden.

Eyeliner galore

Jeg skal ikke legge skjul på at eyelineren til Conrad både er viktig, og litt tricky.

Når det kommer til flytende eyeliner, spesielt denne typen som skal være tydelig og lang, så er trening, trening, trening det eneste som vil få den perfekt til slutt. Men mens man trener er det er par ting og måleavstander man burde tenke på.

 • Eyelineren burde være tykkest ytterst på vippekanten og gradvis tynnere både innover og utover i vingen.
 • Korrekt vinkel på vingen finner du ved å strekke en linje som forlenger nedre vippekant.
 • Hvor langt ut du vil ha den, bestemmer du selv - men det er avgjørende å få til en jevn helling fra ytterpunktet av vingen og inn til vippekant.
 • Vingen ser som oftest ut som en liten trekant.
 • Fyll eyelineren godt mellom vippene slik at man ikke ser hvite glipper av hud.
 • Etter påføring, kan du legge hodet bakover og se i et speil - da burde linjene se relativt flate og like ut.
TYKKE BRYN: Lauren Conrad liker å ha fyldige bryn. For å oppnå samme effekt kan du tegne dine opp større ved behov. Pass på å få en fin knekk, og korrekt lengde.
TYKKE BRYN: Lauren Conrad liker å ha fyldige bryn. For å oppnå samme effekt kan du tegne dine opp større ved behov. Pass på å få en fin knekk, og korrekt lengde. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Selv liker jeg å bruke felttip-eyeliner, for da har man ofte mer kontroll. Men man kan fint bruke gele, krem eller tradisjonell flytende eyeliner hvor man dypper medfølgende kost nedi produktet.

Hvis du har lagd en ganske fin linke, men bare fått den litt for tykk eller skjev, kan du dyppe en q-tips i litt sminkefjerner og nærmest bruke den som et viskelær og reforme eyelineren.

Er man skikkelig uheldig, og legger en helt ujevn og tykk eyeliner, er det alltid best å fjerne alt og begynne på nytt.

Siste touch

Til slutt bøyer vi vippene, for å få mest mulig åpent blikk og legger godt med maskara - men kun på de øvre vippene.

På leppene kan man fint bruke en lipgloss eller leppepomade, men for en gjennomført look, bruker vi en nude leppestift med et hint av rosa.

Denne fargetonen fra Color Riche kler de aller fleste, og setter prikken over i'en på sminkelooken.

Tips! Har du lyst på en glossy finish, kan du legge litt Elizabeth Arden Eight Hour Cream over det hele - og vips har du myke og glossy lepper som ikke er klissete!

LANG EYELINER: Den viktigste ingrediensen i Lauren Conrad sin sminkelook, er en lang og tydelig flytende eyeliner. Hun liker å legge den hele veien, fra indre øyekrok og opp og ut i en ving i retning av rett over øret. Hvis du har lite plass på nedre delen av øyelokket, er det viktig med en så tynn linje som mulig.
LANG EYELINER: Den viktigste ingrediensen i Lauren Conrad sin sminkelook, er en lang og tydelig flytende eyeliner. Hun liker å legge den hele veien, fra indre øyekrok og opp og ut i en ving i retning av rett over øret. Hvis du har lite plass på nedre delen av øyelokket, er det viktig med en så tynn linje som mulig. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Les også:

Glem hælene, nå er det joggesko som gjelder!

Nå er «de-aging» den nye snakkisen

Trenden som tar ett år å fullføre

EN FAVORITT: Denne sminkelooken er virkelig en favoritt blant mange jenter. Eyeliner og frisk hud er noe av det mest kledelige vi kan sminke oss med, så denne looken burde du virkelig teste ut så fort som mulig!
EN FAVORITT: Denne sminkelooken er virkelig en favoritt blant mange jenter. Eyeliner og frisk hud er noe av det mest kledelige vi kan sminke oss med, så denne looken burde du virkelig teste ut så fort som mulig! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning