Billlig, medium, dyrt

18 stilige sandaler

Slå til med høye, fargeglade og lekne sandaler i sommer.

SANDALER: Kilehæl er en av sommerens største trender på skofronten.
SANDALER: Kilehæl er en av sommerens største trender på skofronten. Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

Opp i høyden! Ok, de er vel kanskje ikke omfavnet og elsket av allmennleger og ortopeder, men vi kvinner elsker dem! Høye hæler gir oss følelsen av å være litt mer ovenpå. Har vi en dårlig dag, kan den lett heves et hakk eller to med de riktige skoene.

Gir super holdning

Høye hæler gjør det plent umulig å ha dårlig holdning. Tyngdepunktet i kroppen flyttes oppover, og vi blir tvunget til å rette ut ryggen, trekke skuldrene bakover og gå med hodet hevet. Ikke rart at hæler er på alle suksessrike kvinners føtter. De hjelper deg å gi inntrykk av at du vet hvor skapet skal stå, selv om selvtilliten har gått og gjemt seg akkurat denne dagen.

...for å unngå blodbadet

Historien om hæler er litt uklar, men vi vet at høye hæler ble brukt allerede før vår tidsregning. For eksempel festet egyptiske slaktere hæler på skoene sine, for å slippe å tråkke rundt i alt blodet på gulvet (!). Av rent praktiske årsaker altså.

Det var først i år 1533 at høyhælte sko ble brukt av rent forfengelige årsaker. Det var Catherine de Médici som fikk bragt hæler helt fra Firenze til Paris, for å bruke dem i bryllupet sitt. Alle kvinnene i det franske hoffet anskaffet seg umiddelbart høye hæler, og en splitter ny trend var født.

Og nå er høye hæler definitivt på mote. En kraftig kilehæl med litt platå er stødig, og gir ikke for bratt kurve på foten. Perfekt til jeans, shorts, skjørt eller kjole, så stylingmulighetene er uendelige.

God shopping!

BILLIG
BILLIG Foto: FOTO: Produsentene

Billig

1. Oasis, kr 400,-

2. River Island, kr 350,-

3 .Sugarfree/nelly.com, kr 299,-

4. Nelly, kr 299,-

5. Bianco, kr 399.

6. Skopunkten, kr 299,-

Medium

MEDIUM
MEDIUM Foto: FOTO: Produsentene

1. Wrangler, kr 849,-

2. Mango, kr 699,-

3. Motekungen, kr 580,-

4. Bianco, kr 599,-

5. Zara, kr 799,-

6. Benetton, kr 599,-

Dyrt:

1. Geox, kr 999,-

DYRT
DYRT Foto: FOTO: Produsentene

2. Aldo, kr 1099,-

3. Diesel, kr 1495,-

4. Unisa, kr 1099,-

5. See by chloe, kr 2600,-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning