Bunad hår

17.mai-frisyrene alle får til

Sjekk videoen over for tre freshe 17.mai-frisyrer! Og du, for den fineste frisyren dropper du hårvasken på selve nasjonaldagen. Det sikrer at hårstylingen holder hele dagen lang.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Alle vil vel være fine på 17.mai, men sannheten er at for mange er det en travel morgen etterfulgt av en lang dag, og hvordan håret skal være og holde hele dagen kommer ofte sist.

Derfor har vi filmet tre enkle 17.mai-frisyrer, som du kan se i videoen øverst i artikkelen, for å gjøre dagen litt enklere - og deg freshere!

Disse variantene er også superfine til bunaden.

Ikke vask håret

Men før vi setter i gang med fremgangsmåten for de forskjellige frisyrene; la oss gå gjennom et par klassiske hårtips som sikrer at hårstylingen holder hele dagen.

Selv om det kan være vanskelig for mange, er det nesten alltid lettere å slenge sammen en lekker hårfrisyre når håret ikke er nyvasket.

Så dropp gjerne sjampoen en dag eller to i forveien, da dette vil gjøre at frisyren holder lengre - og er lettere å forme i den fasongen du er ute etter.

Hvis det ikke er fletter du er ute etter denne 17.mai-dagen, er det lurt å jobbe inn litt tekstur i håret slik at frisyren holder bedre.

Dette kan du enten skape ved å gre inn mousse eller styling-lotion, eller bare krølle opp håret på varmruller eller med en krølltang.

Bruk hårnåler riktig

Når du bruker hårnåler, er det viktig å alltid plassere disse i en nedovergående retning, ellers vil de bare falle ut. Og hvis du ønsker ekstra hold, er kryss-trikset spesielt bra.

Da plasser du rett og slett hårnålene i kryss gjennom hverandre. Da sitter både nålen og håret som låst fast. I tillegg er det supert for å feste en blomst eller annen hårpynt i hårnålene.

Enhver frisyre kan avsluttes med en runde hårspray, men sørg for at det er den tørre typen som ikke gjør håret for fuktig - det vil tynge ned hårstylingen og ofte ødelegge selve formen.

HØY FISKEFLETTE-HESTEHALE: 1. Separer frontpartiet fra resten av håret. 2. Lag en høy hestehale. 3. La hestehalen være løs eller lag en fiskeflette som her. 4. Tuppér frontpartiet og tvinn rundt hestehalen som vist i videoen.
HØY FISKEFLETTE-HESTEHALE: 1. Separer frontpartiet fra resten av håret. 2. Lag en høy hestehale. 3. La hestehalen være løs eller lag en fiskeflette som her. 4. Tuppér frontpartiet og tvinn rundt hestehalen som vist i videoen. Foto: FOTO: Tove Eggen

Frisyre nummer en: Høy fiskeflette-hestehale

Vil du ha håret bort fra ansiktet og være sikker på at frisyren holder seg hele dagen, kan den høye fiskeflette-hestehalen være perfekt for deg.

Den kan også lages med vanlig flette, men en fiskeflette har litt mer detaljer og ser mer forseggjort ut - selv om det er sålig enkelt!

Øv gjerne litt på fiskefletten hvis du ikke har prøvd den før, men oppskriften er som følgende:

  1. Del håret i to deler.
  2. Ta en liten hårpassé fra ytterkanten av den ene hårdelen.
  3. Kryss over midten.
  4. Legg sammen med hårdelen på den motsatte siden.
  5. Repeter på den andre siden til fletten er ferdig.

Når fletten er ferdig, er det fint å dra litt i den for en mykere look. Pass på at hestehalen er stram og høy, og spar en del i fronten som kan tuperes og tvistes rundt hestehalen for en liten volum på toppen.

Frisyre nummer to: Messy-Chignon

En messy-chignon-frisyre er helt super for deg som ikke vil bruke mer enn fem minutter på 17.mai-håret, men fortsatt ønsker å se smashing ut.

MESSY CHIGNON: 1. Lag en lav hestehale som er ekstra stram ved ørene. 2. Øk volum ved krona. 3. Begynn å lage en hestehale, men ikke dra håret helt igjennom på siste runde. 4. Legg knuta rundt nederste delen av hodet og fest med hårnåler som vist i videoen. 5. Tvinn håret som er til overs rundt chignonen og fest. 6. Pass på at du får litt volum på toppen av hodet.
MESSY CHIGNON: 1. Lag en lav hestehale som er ekstra stram ved ørene. 2. Øk volum ved krona. 3. Begynn å lage en hestehale, men ikke dra håret helt igjennom på siste runde. 4. Legg knuta rundt nederste delen av hodet og fest med hårnåler som vist i videoen. 5. Tvinn håret som er til overs rundt chignonen og fest. 6. Pass på at du får litt volum på toppen av hodet. Foto: FOTO: Tove Eggen

En klassisk chignon har en sleek halvsirkel som legger seg inntil den nedre delen av hodet, men det kan være en ganske stiv look som lett faller ut i alt kaoset.

I tillegg trenger man en del redskaper, og mange steg for å få den klassiske versjonen til, så istedenfor skal vi jukse oss til en bohemsk type.

Start med en lav hestehale som er ekstra stram ved ørene, og begynn på en hestehale i nakke. Dra så håret halvveis gjennom strikken på den siste runden.

Dra i toppdelen av håret ved strikken, og legg håret rundt den nedre delen av hodet. Fest ytterkantene og midten av oversiden på knuta, og fest med hårnåler. Hvis du har langt hår kan dette lett tvistes rundt knuta, og igjen festes med hårnåler.

Har du kortere hår, vil ikke tuppene synes uansett. Gå over chignonen, og dytt inn hårnåler der hvor du kjenner løse deler, i en nedovergående retning. Dra i håret som ligger rett over chignonen og på toppen av hodet for litt ekstra volum og - that's it!

Frisyre nummer tre: Alexander Wang-fletta

Etter at designeren Alexander Wang sendte modellene sine ned runwayen med en løs side-fiskeflette, har dette vært en go-to-look i moteverdenen.

Det skjønner vi godt da den ser både tilfeldig og planlagt ut på samme tid, og er perfekt for dager hvor man bare ikke føler seg helt topp.

ALEXANDER WANG-FLETTA: 1. Legg håret over til en side med en stor sideskill. 2. Del håret rett over øret. 3. Begynn på en fiskeflette med kun den øverste delen først. 4. Når du kommer rett under øret kan du legge alt håret sammen og fortsette på fletta som normalt. 5. Fest med en strikk og løsne på fletta. 6. Lag rosetter i nakken med eventuelle hårdeler som ikke legger seg pent i fletta.
ALEXANDER WANG-FLETTA: 1. Legg håret over til en side med en stor sideskill. 2. Del håret rett over øret. 3. Begynn på en fiskeflette med kun den øverste delen først. 4. Når du kommer rett under øret kan du legge alt håret sammen og fortsette på fletta som normalt. 5. Fest med en strikk og løsne på fletta. 6. Lag rosetter i nakken med eventuelle hårdeler som ikke legger seg pent i fletta. Foto: FOTO: Tove Eggen

Hvis håret ditt ikke er vasket på tre dager, så er det ikke noe problem - for mange er det faktisk bedre. Men gå gjerne over med litt tørrsjampo (uten shine) eller hårpudder for å matte ned røttene.

Legg håret over til den siden du ønsker fletta, med en stor sideskill. Del håret rett over øret og start på en fiskeflette frem til under øret. Legg så alt håret sammen og fortsett fletta som normalt.

Dra godt i fiskefletten for en mykere look. Hvis noen hårdeler ikke vil holde seg i fletta, kan de brukes til fine rosetter bak i nakken.

Disse lager du ved å tvinne håret rundt en finger, legge rosetten inntil hodet og feste på tvers med en hårnål. Avslutt med hårspray hvis du vil, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

Les også:

Å droppe sjampoen er noe av det beste du kan gjøre

Slik pusser du bunadsølv

Disse fem frisyrene kler alle

HOLDER HELE DAGEN: I tillegg til å være enkle frisyrer, så holder disse hårstylingene hele dagen - som jo passer perfekt på en stor dag som 17. mai!
HOLDER HELE DAGEN: I tillegg til å være enkle frisyrer, så holder disse hårstylingene hele dagen - som jo passer perfekt på en stor dag som 17. mai! Foto: FOTO: Tove Eggen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning