Kle deg til mindre bryst

10 steg til mindre pupper

10 smarte tips som holde puppene under kontroll.

10 TIPS TIL EN MINDRE BYSTE: Plages du over at bysten fort blir for fremtredende, kan disse ti tipsene gjøre hverdagen hakket enklere.
10 TIPS TIL EN MINDRE BYSTE: Plages du over at bysten fort blir for fremtredende, kan disse ti tipsene gjøre hverdagen hakket enklere. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

At pupper kan være til besvær, vil nok enhver kvinne kunne skrive under på!

Det spiller ingen rolle hvilken størrelse du har, sjansen er stor for at brystene har vært kilden til frustrasjon i løpet av forskjellige livsstadier.

Man høres kanskje mest om jenter og kvinner som ønsker seg større pupper for å føle seg mer kvinnelige, og for å fylle ut klærne sine bedre. Men å ha store pupper er like frustrerende - og ikke minst, fysisk plagsomt. Rygg- og nakkesmerter, som igjen kan føre til hodepiner, er vanlige lidelser.

Det finnes selvsagt medisinske steg man kan ta, men hvis man plages aller mest av størrelsen på brystene av visuelle årsaker, trenger man heldigvis ikke gå så langt!

Klær og holdning har nemlig mye å si for hvor store eller små brystene ser ut, og med ti enkle grep kan du raskt, enkelt og billig «gå ned» en cup-størrelse eller to.

Husk at dette er tips for de som gjerne selv ønsker at brystene skal se litt mindre ut, og ikke en veiledning som alle med store pupper må eller burde følge!

1. Hold deg til v-hals

Mange med store bryster er redde for å bruke en v-hals, da de forbinder den med utrigning og tenker at puppene kommer mer frem.

Med mindre du går for en v-hals som strekker seg langt forbi kløfta og er utringet mot skuldrene, vil heldigvis det motsatte oppstå. V-halsen vil nemlig smalne det såkalte décolletage-området, og dermed også brystområdet.

Og husk, det er selvfølgelig helt ok å vise litt hud og kløft uten at brystene virker større av den grunn. Men alt med måte er en grei tommelfingerregel her.

2. Styr unna rund hals og pologensere

Selv om en rund hals og pologensere ofte er førstevalget for mange som ønsker å skjule eller minske brystene, vil de faktisk da virke større enn de er.

Ved å for eksempel bruke en ensfarget genser med en rund- eller polohals, vil puppene være den eneste dimensjonen som «stikker ut» av kroppen, og derfor bli ekstra tydelig.

Tøystoffet legger seg over hele brystområdet, uten å skape en brytning, som man får ved å bruke en v-hals.

V-HALS: En overdel med v-hals er den perfekte formen for å bryte opp brysformen, og den trenger absolutt ikke være ensfarget.
V-HALS: En overdel med v-hals er den perfekte formen for å bryte opp brysformen, og den trenger absolutt ikke være ensfarget. Foto: FOTO: Thinkstock

3. Sleng på en cardigan

En cardigan, eller blazer for den saks skyld, er ypperlig å style sammen med en stor byste.

Nei, ikke fordi de skjuler puppene, men fordi jakkekanten langs knappene skaper et smalt område og bryter opp brystformen.

Derfor er det også fint at cardiganen eller blazeren har en mørkere eller sterkere farge enn det overdelen på innsiden har. Kontraster er en genial måte å bryte opp kroppsformer på.

4. Unngå lange smykker

Dette steget kan virke motsigende, da lange smykker i teorien burde gjør det samme som en cardigan eller v-hals - nemlig bidra med et smalt område og oppbrytning av brystformen.

Men fordi smykkene legger seg utenpå bysten, og beveger seg mye mens man går eller prater, blir fokuset dratt rett til midten av puppene - som dermed får et forstørret fokus.

Har man i tillegg en kraftig utringning, og smykket faller ned mellom brystene, skjønner vi nok alle hvor fokuset blir dratt.

5. Statementsmykker er din beste venn

Statementsmykker som legger seg over eller litt nedenfor kragebenet, er i motsening til lange kjeder helt perfekt. Disse drar fokuset oppover, og deler inn décolletage-området i flere partier.

Lek deg med farger, bling og tekstur, her er det mange herlige trender å teste ut. Men ikke gå for en veldig utringet overdel i tillegg, med mindre planen er full fokus på brystene. Da får du jobben gjort!

6. Rett størrelse på overdelen

CARDIGAN: Noe så enkelt som å slenge på seg en cardigan i en mørkere eller sterkere farge enn overdelen, minsker brystenes fremtredenhet.
CARDIGAN: Noe så enkelt som å slenge på seg en cardigan i en mørkere eller sterkere farge enn overdelen, minsker brystenes fremtredenhet. Foto: FOTO: Thinkstock

En altfor liten bluse med knapper i front, vil så klart skape en illusjon om at enhver byste er på vei til å sprenge igjennom overdelen.

Men en oversized genser, uten former og struktur, vil på ingen måte gjøre brystene mindre heller - med mindre de er små fra før av.

Perfekt fitting er derfor nøkkelen her, hvor brystene får plassen de trenger, uten at du mister formene dine i midje eller rygg av den grunn.

7. Rett deg opp

En stor byste kan ofte lettere begynne å henge, det er en ærlig sak.

Dårlig holdning med foroverlente skuldre og krummet rygg, vil derfor fremheve dette - uansett om de allerede henger eller ei.

Rett deg godt opp i ryggen og dytt puppene opp og frem, uten å være redd for at dette vil få dem til å se større ut.

Både ryggen og alle fremtidige bilder vil takke deg senere!

8. Prøv en sports-bh

Tanken om å presse puppene inn i en sports-bh høres kanskje ikke fristende ut, men med riktig størrelse og passform kan det være en gavesending for mange.

En sports-bh vil ofte hjelpe til med å gi god support, i tillegg til at puppene holder seg på plass under action - og selvfølgelig virker hakket mindre.

Hvis du ligger rundt en C- eller D-cup, kan du prøve en sports-bh helt uten sømmer, og merke hvordan tidligere plager som gnaging under armen fra spiler og mellom puppene forsvinner.

Bruker du en større cup, trenger du antakeligvis en sports-bh med justerbare stropper og hekter i rygg for korrekt støtte.

9. Prøv puffermer

Mange syns det er spesielt vanskelig å bestemme seg for hva slags ermer en overdel skal ha, slik at bysten ikke ser større ut. Så lenge utringningen har en v-hals, vil de aller fleste typer fungere - til og med tynne spagettistropper.

ALT "FEIL": Er man ute etter at brystene skal se mindre ut, vil et langt smykke, feil bh-størrelse og en rund hals gjøre fint lite for å hjelpe til.
ALT "FEIL": Er man ute etter at brystene skal se mindre ut, vil et langt smykke, feil bh-størrelse og en rund hals gjøre fint lite for å hjelpe til. Foto: FOTO: Thinkstock

Men hvis du ønsker å utnytte overdelen ekstra, og gjøre slik at den bidrar til å minste bryststørrelsen, bør du gå du for en med litt puffermer i tilegg.

Puffermene vil dra fokuset oppover og balanserer ut overkroppen, slik at brystene ikke står i fokus lenger.

10. Få profesjonell hjelp

Det er viktig å huske på at ingen av de overstående tipsene vil hjelpe hvis man konstant bruker feil type bh og størrelse.

Enhver kvinne burde jevnlig, en-to ganger i året, få bysten målt og størrelsen sjekket i en profesjonell undertøysbutikk. Har man en større byste, og kanskje svinger litt i vekt, burde man gå oftere.

En korrekt tilpasset bh vil umiddelbart løfte og separere bysten til der den skal være, både for komfort og ryggplager.

Konsultasjonene er vanligvis helt gratis, så det er ingen grunn til å skippe disse!

Hva er ditt beste klestips for en stor byste? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Les også:

Slik finner du riktig bh-størrelse

PERFEKT: En formsydd genser med v-hals over en åpen hvit skjorte, er noe av det mest perfekte man kan bruke for å styre oppmerksomheten bort fra bryststørrelsen.
PERFEKT: En formsydd genser med v-hals over en åpen hvit skjorte, er noe av det mest perfekte man kan bruke for å styre oppmerksomheten bort fra bryststørrelsen. Foto: FOTO: Thinkstock

Triksene som gjør deg selvsikker naken

Slik blir du kvitt nupper på armene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning