Christer Falck i ekstrarunde med Kamille

Mer Falck

Christer Falck griner, hater lyden av gatesangere og har ei hotshot kone.

Christer Falck
Christer Falck Foto: TV3
Publisert Oppdatert
Jeg liker lyden av kona mi som fiser på badet i ti minutter i strekk om morgenen

Ville du blitt gjenfødt som mann eller kvinne?

Kvinne. Gjerne en lang, lys og slank en, sånn at jeg kunne gå på H&M og kjøpe mediumklær. Så ville jeg lagt meg på senga, tatt meg en måned fri fra jobben og onanert og onanert. Lært meg noen triks om tissen. Så ville jeg blitt mann igjen.

Hvilken bok vil du IKKE ha på nattbordet?

Jeg blir flau bare jeg hører noen nevne Paolo Coelho, Khalil Gibran eller sånne James Redfield-forfattere. Alt som ligner på livsvisdom av folk som tror på godhet og nisser og troll byr meg imot. Og jeg tror nok neppe du vil finne så mye krim heller. På mitt nattbord ligger det stort sett musikklektyre og biografier av folk som har hatt det hakket tøffere eller mer interessant enn meg.

Hvilket ord er du møkk lei av?

Jeg er lei av ordene "radiovennlig", "formatering", "kidsa", "emo", "feelgood", "smokk", alle ord med "kjendis" i seg og "helt konge" - ja, det finnes fortsatt folk som sier det i fullt alvor. Jeg er også ganske lei av programmer på tv hvor mat og tidligere sportsutøvere spiller en stor rolle.

Når gråt du sist?

For nøyaktig to uker siden. Jeg sier ikke hvorfor, men jeg fikk beskjed at "nå må du ta deg sammen" mens jeg hørte syrlig latter i bakgrunnen. Og det verste er at det ble filmet.

Når overrasket du deg selv sist?

Jeg sluttet å overraske meg selv i åttende klasse...da bakte jeg en kake til mamma for å skjule at jeg fikk dårlig oppførselskarakter på skolen. Etter det er det som en gammel plate med hakk i. Alt er som før. Jeg er en vandrende repeatknapp og går på autopilot. Jeg tror verden hadde blitt et mer spennende sted uten meg i den. Jeg er en brems på alt som heter fremsteg og nytenking. Jeg liker filofaksen min fra 1999, favorittplata mi er fortsatt David Sylvian "Secrets Of The Beehive" fra 1987...den samme favorittplata jeg har hatt siden 1987 og jeg er hellig overbevist om at vi hadde hatt det bedre uten internett, Playstation og iPhone-apps.

Hvilken lyd elsker du - og hvilken hater du?

Lyden av den rallende gamle uteliggeren på sangen "Jesus Blood Never Failed Me Yet" med Gavin Bryars. Jeg liker lyden av unger som ler eller sover - ikke noe mellomting, av kona mi som fiser på badet i ti minutter i strekk om morgenen og jeg liker lyden av regn. Ligge inne mens det regner ute. Jeg hater lyden av trance, gatesangere, bergensere og kjenningsmelodien på "Franklin"-dvd'en - en animert skilpadde.

Hva nekter du å forholde deg til?

Folk som mener at det ikke er samsvar mellom intelligens og musikksmak. At det finnes små unger som styrer hva som er kult og hva som er døvt. Mote - jeg kjøper skoene mine på Plesner Medicus, sånn at beina mine skal ha det godt. Ikke for å se trendy ut. Kulturnyhetene i VG. Press - i alle former og fasonger.

Hvilke to kategorier vil du dele menneskeheten inn i?

De kule og alle dere.

Når er du på tynn is?

Når en anbefaler en god plate jeg ikke har hørt om. Jeg hater å ikke ha hørt om noe først. En bisarr yrkesstolthet/svakhet. Da begynner jeg å fekte med armene, juge og si at jeg har kjøpt plata, men ikke har rukket å høre den ennå...sånne smålige ting.

Hvordan har du det nå, på en skala fra 1 - 10?

Jeg ligger på en 7'er. Kom akkurat hjem fra aleneferie med ungene. Frua måtte sende oss bort fordi hun har blitt så hotshot (Hun har en hovedrolle i Jo Nesbøs "Hodejegerne"). Litt sliten etter at flyet var forsinket med over fem timer. Er for øvrig fornøyd med alt over 4.

Når og hvor er du lykkeligst?

Jeg er mest fornøyd når jeg er på kino, med familien og spiser fredagspizza. Jeg er lett å glede.

Hva gir det deg - bortsett fra penger - å være programleder for Robinsonekspedisjonen?

Det gir meg mulighet til å møte en drøss med fine crewmedlemmer som kan utrolig mye om ting som jeg kan utrolig lite om, og som har gitt meg en 10 årig gratis tv-utdannelse. I tillegg er det stort å kunne leke gud for en liten periode av livet. At man kan vise deltakere en mobiltelefon, og så gråter 10 stk...at folk jubler av glede fordi jeg kommer ut på øya med en liten boks med ris... Det er godt for selvbildet.

Har du noen gang tenkt: "Nei, nå skal/må/bør jeg slutte med dette"?

Nei, jeg har sagt til TV3 at de må sparke meg eller legge ned programmet for at jeg skal slutte som programleder. Om det noensinne kommer et oppslag om at jeg "gir stafettpinnen videre" eller "er lei av livet på øya", så er det bare jug. De må rett og slett tvinge meg ut av den jobben.

Hva kan vi vente oss fra årets serie?

Alt dere har sett før, også kan dere gange det med to...kanskje tre. Vi har en fantastisk luring fra Løkka, en ladiesman fra Harstad, en dandy på 40 kilo fra Sortland, en kranførende modell fra Skien, en som kommer til å få de kvinnelige Kamille-leserne til å skli ut av setene sine hver søndag, en solstråle fra Alta, en frisør fra Halden på nesten 50 som kunne glidd inn i enhver hårreklame, et par hissige nordlandsberter, en x-strippende jungelgutt...tja, lista er lang, men jeg stopper her.

Karantene, denguefeber og aggressive tusenbein - har dette vært programmets verste innspillingsperiode?

Verste? Jeg elsker drama, selv om det er skummelt. Ingenting er bedre enn når det skjer uventede ting. At man blir vekket opp om natten av en produsent med rar dialekt og villt blikk som skriker: "DET ER KRIIIIISE!!" Det var verre i fjor. Da hadde vi dødsfall og året før var det en dansk lydmann som nesten mått amputere et bein etter å ha blitt bitt av stingray. Eller året før hvor det brant på øya og en av deltakerene ble truffet av lynet, eller året før der hvor hele leieren vi bor på holdt på å bli tatt av en diger tyfon. Nei, denguefeber er peanøtter, og det tusenbeinet gjorde det han måtte gjøre. Angrip eller dø!

Hvor lenge kan Robinson fortsetter å rulle på tv-skjermene våre?

Så lenge det finnes deltakere som er villige til å flytte grenser. Heldigvis har det ikke vært et problem i år...heller.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning