GRØNNSAKSSUPPE: En deilig suppe er både sunn og enkel å lage i en hektisk hverdag.
GRØNNSAKSSUPPE: En deilig suppe er både sunn og enkel å lage i en hektisk hverdag. Foto: Foto: Elin Melås

Sunn grønnsakssuppe

Suppekos

En varmende grønnsakssuppe med deilige, mettende byggryn.

Publisert Oppdatert

Suppa er vegetar, men kjøtt kan gjerne tilsettes om man ønsker det.

Eller hiv deg på trenden «meatless monday». Selv om det ikke er mandag – er det godt for helsa, økonomien og miljøet.

Du trenger (til 4 personer):

1 dl byggryn

3 gulerøtter

2 vårløk

2 charlottløk

1/2 kålrot

1/2 blomkål

1/2 persillerot

1/2 - 1 chili

1,5 dl vann

3 terninger grønnsaksbuljong eller hjemmelaget kraft

Salt og pepper

1 ts timian

GRØNNSAKER: Skjær opp alle grønnsakene i passende biter.
GRØNNSAKER: Skjær opp alle grønnsakene i passende biter. Foto: Foto: Elin Melås

Slik gjør du:

1. Kok byggryn som angitt på pakken. For å få best resultat med byggryn bør de bløtlegges i noen timer før de skal brukes.

2. Skjær opp alle grønnsakene som skal i suppen i passende biter.

3. Ha alt i en stor kjele og kok suppen til grønnsakene er møre (20-30 minutter).

Les bloggen til Elin her!

 

NYT: Server suppa med friske urter.
NYT: Server suppa med friske urter. Foto: Foto: Elin Melås

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen