Oppskrift sursøt kylling
Søt chilikylling
Lag deilig asiatisk inspirert kylling med en saftig vannmelonsalat!
Hver uke presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Paleomat en deilig hverdagsfavoritt.
- Det var ikke lett å skulle velge én favorittoppskrift. Jeg er veldig glad i å eksperimentere med mat, og vi spiser sjelden samme måltid to ganger hjemme oss – noe som kan være frustrerende for øvrige familiemedlemmer, forteller matblogger Torunn Holm.
Hun lager stort sett alt på slump ut fra hva vi har i kjøleskapet.
- I en hektisk hverdag må matlaginga gå litt kjapt, og da er det en enkel formel som alltid fungerer: Finn en proteinkilde og lag en god salat ved siden av.
Søt chilikylling
Du trenger:
500 gram kylling (jeg kjøper stort sett hel kylling som jeg deler i biter, men her kan du bruke både lår, vinger og bryst)
Salt og pepper
1 dl søt chilisaus
Koriander
Krydderblanding:
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts knuste fenikkelfrø (valgfritt)
1/2 ts knust stjerneanis (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Vend kyllingen i krydderblandinga.
2. Stek på middels sterk varme til kyllingen er gjennomstekt.
3. Ha over søt chilisaus og la det putre på svak varme i et par minutter.
Dryss over litt fersk koriander før servering.
Vannmelonsalat
Du trenger:
500 gram vannmelon
Salat
Mynte
Koriander
Saften fra en lime
Slik gjør du:
1. Del opp vannmelonen i biter og grovhakk salaten.
2. Dryss over litt frisk mynte og koriander og bland det godt sammen.
3. Press litt limesaft over salaten før servering.
Denne saken ble første gang publisert 13/08 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.