Hjemmelaget knekkebrød med hummus
Kommer garantert til å bli en ny frokostfavoritt!

Knekkebrød
Du trenger:
4 dl (glutenfrie) havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
5 dl vann
Litt salt

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene sammen, og la blandingen svelle i en halv time.
2. Spre røren ut over to brett med bakepapir og sett inn i en forvarmet ovn på 190 grader.
3. Om du vil, ta brettene ut av ovnen etter ti minutter, og skjær ruter med pizzaskjærer eller lignende. Det vil gjøre det lettere å brekke opp knekkebrødene etter steking. Sett de så inn i ovnen igjen.
4. Den totale baketiden avhenger litt av tykkelsen på knekkebrødene, men etter 30-40 minutter begynner ting å skje. De ytterste knekkebrødene blir også oftest ferdig raskere. Følg med!
Hummus

Du trenger:
To bokser kikerter (ca 7 dl kikerter)
3 ss tahini
2 ss god kaldpresset olivenolje
Saften av 1/2 sitron
2 finhakkede hvitløksfedd
1/3 ts salt
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrendiensene godt med stavmikser eller i food processor.
2. Det finnes utallige måter å variere hummus på om man ønsker, for eksempel med rødbetejuice, soltørket tomat, paprikapulver, spisskummen, chili, friske urter og så videre. Prøv deg frem og finn din favoritt!
3. Spis knekkebrød med hummus på. NAM!
Følg Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg