Rødbetsuppe oppskrift

Deilig rødbetsuppe

Rødbetsuppe er en sunn og næringsrik middag, som smaker helt himmelsk!

RØDBETSUPPE: Rødbeter er en næringsrik grønnsak og er en super kilde tuk vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber.
RØDBETSUPPE: Rødbeter er en næringsrik grønnsak og er en super kilde tuk vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Foto: Foto: Elin Anita Melaas
Sist oppdatert

I tillegg til å smake nydelig er rødbeter en super grønnsak med gode helseeffekter.

Det er vist at inntak av rødbeter kan øke prestasjonen under trening. Dette skyldes deres høye innhold av nitrat.

De er en kilde til vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Rødbeter kan derfor være med å forebygge lidelser som hjerte- og karsykdommer og visse former for kreft.

Blogger Elin Anita Melaas deler oppskriften på sin deilige rødbetsuppe med Kamille.

 

Du trenger:

• 1 løk

• 2 fedd hvitløk

• 2 gulrøtter

• 2 poteter

• 2-3 rødbeter

• Litt olje eller smør til steking

• 1 l vann

• 2 blokker kyllingbuljong

• 1 ss tomatpure

• Mineralsalt

• Nykvernet pepper

• Philadelphiaost

Se fremgangsmåte under bildet!

SUNN MIDDAG: Rødbetsuppe er et supert alternativ til middag. Server gjerne med et par skiver grovt rugbrød.
SUNN MIDDAG: Rødbetsuppe er et supert alternativ til middag. Server gjerne med et par skiver grovt rugbrød. Foto: Foto: Elin Anita Melaas

Slik gjør du:

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær grønnsakene i store biter.

2. Surr løk og hvitløk i på middels varme i 1-2 minutter. Tilsett så grønnsakene og la de surre med under omrøring i noen minutter.

3. Ta de stekte grønnsakene over i en kjele. Tilsett kyllingbuljong, tomatpure og vann. 

4. La suppen putre under lokk i rundt 20 minutter til grønnsakene er møre. Kjør en stavmikser i suppen til den har helt jevn konsistens.

5. Smak til med salt og pepper. Ta til slutt i philadelphiaost.

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også