Grønn karri med kylling
En superenkel rett som gir deg ekstra futt og overskudd!

Tilberedningstid: Ca. 15 min. + koking
Du trenger (til 4 personer):
4 ss grønn karri (green curry - i hyllene med asiatiske varer)
4 kyllingbryst, i biter
1 boks kokosmelk
Diverse grønnsaker, som squash i staver, sukkererter, pak choy eller kinakål, små purre, små brokkolibuketter etc.
2 ss fiskesaus (fish sauce - i hyllene med asiatiske varer)
1 ss brunt sukker
2-3 limeblader (i hyllene med asiatiske varer)
Rød chili, så mye du vil
Fersk thaibasilikum (sweet basil) eller vanlig basilikum
Risnudler (vermicelli)
Slik gjør du:
1. Ha den grønne karrien i en kjele og stek til den begynner å lukte godt.
2. Ha i kyllingbiter og la surre i noen minutter.
3. Hell i kokosmelk og skru ned varmen litt.
4. Tilsett fiskesaus og sukker og kok opp.
5. Ha i limeblader og chili og la det putre videre.
6. Ha i grønnsaker, de som tar lengst tid først og de som bare skal ha en rask varmebehandling til slutt.
Selv er jeg for kort koketid på det meste av grønnsaker-da smaker de mer og får en mye mer spennende konsistens.
Server med nudler eller ris.
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.