Bikinikroppen

- Jeg har like stor rett til å gå i bikini som alle andre

Dette er min kropp, slik ser jeg ut, og denne kroppen skal jeg svinse rundt med på stranda i sommer uten skam!

BIKINIKROPPEN MIN: Jeg skal ha det gøy, bade og le med vennene mine i sommer, og om noen skulle tenke noe negativt om kroppen min så er det faktisk deres problem.
BIKINIKROPPEN MIN: Jeg skal ha det gøy, bade og le med vennene mine i sommer, og om noen skulle tenke noe negativt om kroppen min så er det faktisk deres problem. Foto: Foto: Mats Sommer
Publisert Oppdatert

Helene Drage

* 26 år fra Fredrikstad.

* Blogger for Kamille.no.

* Utdannet og jobber som personlig trener.

* Driver sitt eget firma som heter My Lifestyle.

* Blogger på helenedrage.com

KOMMENTAR:

Nå skriver vi sommer i Norge, og endelig begynner også været å ta hintet å følge etter.

Med andre ord er det tid for grillmat, rosevin i solnedgangen, og ikke minst bikini.

Kroppen er i fokus som aldri før, og de siste månedene har vært preget av utallige artikler om hvordan du kan gå ned i vekt, stramme opp, pumpe opp og miste centimeter.

Mage, rumpe og lår skal frem i lyset, og for mange er dette en stor kilde til bekymring, noe jeg synes er ufattelig trist.

Cellulitter og strandtunika

Så mange velger å pakke seg inn og late som det er kjempedeilig med lange ermer i juni, selv om vi egentlig bare lengter etter en singlet med tynne stropper. Den lar vi imidlertid ligge i skapet for vi kan jo ikke vise frem de store overarmene våre.

Vi stirrer lengtende på sommerkjolene i butikken som vi ikke tørr kjøpe fordi vi er redde for at lårene skal gnisse mot hverandre.

Og shortsen?

Ikke søren om vi vil vise hvor mange cellulitter som skjuler seg under langbuksa! Når vi er på stranda passer vi derfor på å dekke til magen med håndkle, eller kle oss i vide strandtunikaer, selv om vi egentlig bare vil ha det gøy, bade og jobbe med brunfargen.

Vi bruker så mye tid på å bekymre oss over kropp, utseende og hva andre måtte tenke om oss at vi rett og slett glemmer å nyte sommeren!

Kommentaren fortsetter under bildet!

For hva vil vel andre tenke når vi heller ikke i år har helt flat mage, litt ekstra fett på lårene og kjærlighetshåndtak? Hva om andre ikke synes vi er flinke nok, trente nok, bra nok, fine nok? Hva om andre tenker stygge ting om oss? Det store spørsmålet mitt er; HVA SÅ?

NYT SOMMEREN: Det er ingen skam å ønske å se bra ut i bikini, men det er en skam om du lar hva andre kanskje måtte tenke om deg hindre deg i å leve livet ditt.
NYT SOMMEREN: Det er ingen skam å ønske å se bra ut i bikini, men det er en skam om du lar hva andre kanskje måtte tenke om deg hindre deg i å leve livet ditt. Foto: Foto: Mats Sommer

Tenk etter selv, hvor mange av vennene dine er du sammen med fordi de har sykt fine kropper? Hvor mange kropper husker du faktisk fra stranda i fjor? Husker du i det hele tatt hvordan mange andre så ut i bikini? Hvor mange har du fått et dårlig inntrykk av kun fordi de hadde strekkmerker eller noen kilo ekstra?

Det er slike ting vi er redde for at andre skal føle og tenke når de ser oss på stranda, selv om vi ikke tenker slik om andre. Hvorfor tillegger vi da andre rundt oss såpass negative egenskaper?

Jeg kan faktisk garantere deg at de aller fleste har mer enn nok med seg selv, så de ofrer knapt en tanke på strekkmerkene eller cellulittene dine.

God nok - som du er!

Det er ingen skam å ønske å se bra ut i bikini, men det er en skam om du lar hva andre kanskje måtte tenke om deg hindre deg i å leve livet ditt.

Hvorfor skal meningene til en vilt fremmede personer, som du mest sannsynlig aldri vil se igjen, ha noe som helst å si for hvordan du skal føle deg? De kjenner deg ikke engang, de vet ingenting om din historie. Skal du virkelig la de ødelegge sommeren din?

Greit nok, så ble det kanskje ikke sommerkroppen i år, men det gjør deg ikke mindre verdt enn andre mennesker. Skal du da straffe deg selv ved å dekke deg til hele sommeren?

Jeg sier NEI! Du er mer enn god nok, akkurat som du er! Dessverre kan man ikke alltid bli likt av alle, derfor er det så uendelig viktig at vi faktisk liker oss selv.

Viktig med sprettrompe?

Det er uten tvil viktig å ha en god helse, det er viktig å holde seg i bevegelse og ha et sunt og variert kosthold. En god helse kommer imidlertid i uendelig mange størrelser og fasonger.

Når alt kommer til alt, er det viktig å ha sprettrumpe? Gjør det deg til en bedre person? Det er selvsagt ingenting i veien med å trene fordi man vil se og føle seg bedre, men husk at livet faktisk skjer her og nå.

Livet kommer ikke i reprise, og hva ønsker du egentlig å se tilbake på?

En sommer der du kosa deg på stranda med mann, barn og gode venner, eller en sommer der du satt med håndkle rundt magen og så på andre som kosa seg? En sommer hvor du hadde det moro og lo, mens du drakk rosevin i solnedgangen, eller en sommer der du gikk med langermet genser selv om du ville gå i t-skjorte?

Kommentaren fortsetter under bildet!

I denne kommentaren ser dere bilder av meg i bikini! Jeg har struttet rundt i Botanisk Hage for å ta bilder for å kunne illustrere denne teksten for dere. Dette er min kropp, slik ser jeg ut, og denne kroppen skal jeg svinse rundt med på stranda i sommer uten skam.

Noen som ser dette bildet vil nok ikke like det de ser, og det får være deres sak. De kjenner ikke min historie, og hvor langt jeg faktisk har kommet. Selv om jeg kanskje ikke liker alle sider ved kroppen min like mye så er jeg stolt av den. Noen vil for øvrig synes jeg er kjempeflott og da velger jeg å høre på dem i stedet, positiv energi!

BIKINIKROPPEN: Alt du trenger for å få den berømte bikinikroppen er kroppen din og en lekker bikini!
BIKINIKROPPEN: Alt du trenger for å få den berømte bikinikroppen er kroppen din og en lekker bikini! Foto: Foto: Mats Sommer

Jeg akter ikke å la hva andre mener ødelegge min sommer. Jeg skal ha det gøy, bade og le med vennene mine i sommer, og om noen skulle tenke noe negativt om kroppen min så er det faktisk deres problem.

Jeg er god nok som jeg er, jeg har like stor rett til å gå i bikini som alle andre, og det er nettopp det jeg akter å gjøre.

Nyt livet!

Jeg trener flere dager i uka for denne kroppen, jeg har en god helse og et sunt og variert kosthold, kroppen henger bare litt etter, men den kommer. I mellomtiden kan jeg ikke sette livet på vent, og la sommeren gli forbi fordi magen ikke er flat.

Min oppfordring til deg blir derfor: Bruk tid på å finne en super bikini som passer din kropp, legg igjen kompleksene hjemme og lev livet ditt slik du vil leve det.

Ha det gøy, beveg deg, spis både sunt og usunt, og ikke tenkt på hva andre måtte mene. De betyr faktisk ingenting.

Ta på deg verdens største smil, de tøffeste solbrillene og nyt livet med de som betyr noe for deg istedet. De synes uten tvil at du er verdt å være sammen med, uansett hvordan du ser ut, og er ikke det tross alt det viktigste?

Med det ønsker jeg alle en fantastisk sommer, det skal i hvert fall jeg ha!

#Kamillekropp

Kamille ønsker å sette fokus mangfoldet av flotte, norske kvinnekropper! Vær stolt av kroppen din og husk at det finnes like mange ulike kropper som det finnes mennesker.

La oss heie på normalkroppen, del et bilde på Instagram og fortell hvorfor du er stolt av kroppen din.

Tag bildet med #kamillekropp, så kan vi sammen vise at en sunn og flott kropp kommer i alle størrelser og fasonger!

Følg oss: På Instagram @kamillenorge og @kamillepuls. For å følge oss på Facebook klikk her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning