Interiørblogger

Kreativ stil

For blogger Ann Merete Slåttland er personlige detaljer helt essensielt i hjemmet.

DUS FARGEMIKS: Sommerlig stue med gule detaljer, litt rosa og grønt. Salongbord fra IKEA, sofa fra Living, spisebordet er et bruktfunn, stolene er fra Skeidar og Eames. Kobberlampa er Copper Shade fra Tom Dixon. Den gule puffen er fra Kremmerhuset, og putene i sofaen er fra Kremmerhuset og HAY. På sofaen ligger et bunadspledd designet av Andreas Engesvik.
DUS FARGEMIKS: Sommerlig stue med gule detaljer, litt rosa og grønt. Salongbord fra IKEA, sofa fra Living, spisebordet er et bruktfunn, stolene er fra Skeidar og Eames. Kobberlampa er Copper Shade fra Tom Dixon. Den gule puffen er fra Kremmerhuset, og putene i sofaen er fra Kremmerhuset og HAY. På sofaen ligger et bunadspledd designet av Andreas Engesvik. Foto: Foto: Ann Merethe Slåttland
Publisert Oppdatert

Ann Merete Slåttland (34)

Bor: I en 74 kvm 3-romsleilighet øverst på Grünerløkka i Oslo med samboer og to katter.
Bakgrunn:
Har studert journalistikk, data og bibliotekfag, og jobbet tidligere i Startsiden.no og FINN. Nå driver hun sitt eget firma, Kreativ-i-tet, der hun er frilansjournalist, blogger og rådgiver i interiør og sosiale medier.
Blogg: www.kreativ-i-tetblogg.com
Følg henne:
@annmeretes (Instagram, Snapchat og Pinterest) og Kreativ - i - tet (Facebook)

Hver uke presenterer vi et hjem i interiørserien «Inspirerende hjem». Først ut var interiørdesigner Therese Knusten, og denne uka blir vi med hjem til interiørblogger Ann Merete Slåttland.

- Hvordan vil du beskrive stilen hjemme hos deg?

- Jeg synes alltid det er vanskelig å plassere meg innenfor én bås når det kommer til interiørstil, så begrepet «kreativ crossover» fungerer fint for meg. Jeg liker å blande både nytt, brukt og hjemmelaget, billig og litt dyrere. Det viktigste er at det er noe jeg liker og at jeg føler det er hjemmekoselig.

- Hva er ditt favorittsted i hjemmet?
- Her konkurrerer kontoret og stua ganske sterkt med hverandre, men jeg tror det må bli stua. Jeg synes vi har klart å utnytte rommet maksimalt med plass til både sofa og tv, spisebord, oppbevaring og piano. Jeg er også veldig glad i alt lyset som kommer inn fra tre vinduer, samt stukkaturen i taket og det originale tregulvet!

Se bildegalleri nederst i saken!

BLOGGER: Ann Merethe Slåttland.
BLOGGER: Ann Merethe Slåttland. Foto: Foto: Privat

- Hva er ditt must-have i hjemmet?
- Jeg tror nok ikke jeg kunne bodd noe sted uten å ha en sofa å slappe av i.

- Hvorfor begynte du å blogge?
- Jeg begynte å blogge allerede i 2004. Det var venninna mi Dina som fikk meg til å starte, og siden jeg alltid har vært glad i å skrive og ta bilder var det perfekt å ha en blogg! I starten var det blogging om litt hvert, men for 3,5 år siden valgte jeg å rendyrke interiør. I dag blogger jeg mest om interiør og DIYs, men blander også inn noen personlige tekster i blant.

- Hvorfor er interiør viktig for deg?
- Jeg har nok alltid vært opptatt av å ha det koselig og fint rundt meg og helt fra jeg var liten ble jenterommet dekorert etter alle kunstens regler. Mamma har også hatt innflytelse på interessen siden hun er veldig kreativ og opptatt av gjenbruk og interiør selv. I de senere årene har jeg også blitt mer og mer interessert i interiørfaget utover det å kun pusle hjemme hos seg selv.

- Hvor henter du inspirasjon fra?
- Jeg finner mye inspirasjon i interiørmagasiner, blogger, Instagram og Pinterest. Å treffe kreative venninner og å omgås folk i interiørbransjen er også fint påfyll! Ellers må jeg trekke fram samboeren min Even som er 3d-designer. Han har mange spennende idéer og jeg blir inspirert til å finne mine egne!

KOSELIG SOVEROM: Polaroidbilder med fine minner er hengt opp i hjerteform over senga! Lampa er Vita Silvia.
KOSELIG SOVEROM: Polaroidbilder med fine minner er hengt opp i hjerteform over senga! Lampa er Vita Silvia. Foto: Foto: Ann Merethe Slåttland

- Hvordan kan kan man få sin egen, personlige stil?
- Man må ikke være redd for å skille seg ut litt og bruke personlige ting i interiøret. Har man arvet noe eller har et møbel som har fulgt med i alle år som man er veldig glad i, men ikke synes det passer helt inn, kan man kanskje fikse litt på det. Et malingstrøk kan gjøre underverker! Hvis ting eller sammensetninger gir deg en god følelse, gå for det!

- Hva er ditt favorittmateriale?
- Matt porselen eller matt keramikk. Jeg får ikke nok av ting i disse materialene, helst i hvitt eller grått, men gjerne i lyse farger også.

- Favorittfarge?
- Sjøgrønn/mintblå, det er fargen jeg alltid faller tilbake til. Gul er også en stor favoritt! Disse to sammen er en uslåelig kombinasjon, mener jeg.

- Hvilke blogger leser du?
- Jeg leser veldig mange, men favorittene er nok Marthebo, Elisabeth Heier, Fru Andersen, Med et lekent sinn, Therese Knutsen, Almost makes perfect, The Merrythought, Monsters Circus og Stylizimo.

ORNDNING OG REDA: En av favorittplassene i leiligheten! Kontorstol fra HAY, hyller fra String og kontorpulten er bygget av benkeplate og bein fra IKEA.
ORNDNING OG REDA: En av favorittplassene i leiligheten! Kontorstol fra HAY, hyller fra String og kontorpulten er bygget av benkeplate og bein fra IKEA. Foto: Foto: Ann Merete Slåttland

- Har du et enkelt DIY-tips å dele?
- Eucalyptus holder seg en stund hvis du tørker den, og er i så måte perfekt å lage kranser med! Bruk tynn ståltråd som du lager en rund base av, og fest deretter eucalyptus rundt med en ny ståltråd som du surrer rundt. Fyll gjerne på med flere greiner utenpå hverandre for å få en fyldig krans!

- Hva er ditt beste interiørtips?
- Maling eller spraylakk er supert hvis du har lyst til å fornye møbler eller vegger! Og en blomsterbukett eller grønne planter er det som setter prikken over i-en!

- Hva er ditt beste kjøp?
- Kobberlampa over spisebordet kommer høyt opp! Den gir ikke så mye lys, men den er så lekker! Jeg synes den løfter stua mange hakk og er en fin kontrast til det ellers litt duse rommet.

- Beste bruktkupp?
- Spisebordet «kuppet» jeg hjemmefra og det har fulgt meg i mange år. Jeg tror det er besteforeldrene mine som hadde det fra gammelt av. Det var opprinnelig mørkebrunt og det passet stilen jeg hadde før. Siden jeg med årene har fått en lysere stil malte jeg bordet hvitt i stedet for å kjøpe nytt.

DIY: Du kan enkelt lage en fyldig og dekorativ krans av eucalyptus.
DIY: Du kan enkelt lage en fyldig og dekorativ krans av eucalyptus. Foto: Foto: Ann Merete Slåttland

- Hva drømmer du om?
- Nyoppusset lyst kjøkken med masse oppbevaringsplass!

- Neste interiørkjøp?
- Vi skal pusse opp kjøkkenet snart og jeg gleder meg! Ellers har jeg lyst på ny TV-benk og en hylle til toalettrommet.

- Hva vil vi aldri seg hjemme hos deg?
- Jeg synes det er farlig å si «aldri», for jeg merker at jeg endrer litt smak og stil etter hvert som årene går. Men en ting jeg faktisk ikke helt klarer er de stripete Omaggio-vasene ...

- Har du noen vintage-skatter i hjemmet ditt?
- Ja, det nevnte spisebordet som jeg fant lagret hjemme på småbruket jeg er fra. Pianoet har jeg arvet fra besteforeldrene mine. Jeg har også et skatthold og et nattbord som står i boden litt på vent. Ellers har jeg diverse vaser og ting jeg har funnet på loppemarkeder og brukthandler!

KREATIVT: Noen ganger trenger det store bildet over spisebordet å hvile litt, og da er det genialt å bare snu det rundt og bruke baksiden som en slags ramme.
KREATIVT: Noen ganger trenger det store bildet over spisebordet å hvile litt, og da er det genialt å bare snu det rundt og bruke baksiden som en slags ramme. Foto: Foto: Ann Merete Slåttland

- Billig eller dyrt?
- Helst billig, men det kommer litt an på hva det er jeg kjøper. Men pris har absolutt en del å si og jeg er nok ganske økonomisk fornuftig av meg.

- Foretrekker du nytt eller vintage?
- Ja takk, begge deler!

- Dyreste kjøp?
- Leiligheten vi bor i. Av ting så er det vel string-hyllene mine.

- Hvis du kun fikk velge deg ett interiørobjekt, hva ville det vært?
- Om jeg kunne velge meg ett interiørobjekt jeg ønsker meg, må det bli ny TV-benk. Den vi har nå er så mørk og litt for stor, så jeg vil ha en lysere og nettere en!

VINTAGE: Pianoet har Ann Merete arvet fra besteforeldrene sine, og det vevde teppet over pianoet er fra Weavemeaway.no. Den lille gangen mellom stua og entréen brukes til garderobe og oppbevaring.
VINTAGE: Pianoet har Ann Merete arvet fra besteforeldrene sine, og det vevde teppet over pianoet er fra Weavemeaway.no. Den lille gangen mellom stua og entréen brukes til garderobe og oppbevaring. Foto: Foto: Ann Mereye

- Den perfekte vertinnegaven?
- Jeg synes en blomsterbukett er en flott gave – det slår liksom aldri feil!

DEKORATIVT: Blomster og grønne planter tilfører interiøret det lille ekstra, og er dessuten en kjempefin vertinnnegave, synes Ann Merete.
DEKORATIVT: Blomster og grønne planter tilfører interiøret det lille ekstra, og er dessuten en kjempefin vertinnnegave, synes Ann Merete. Foto: Foto: Ann Merete Slåttland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning