Interiørblogger

Nordisk minimalisme

Bli med hjem til interiørdesigner Therese Knutsen.

LYST: I stua har Therese valgt å kombinere favorittfargen, hvit, med kombinasjonen av blågrå nyanser sammen med mørke, nesten sorte farger. Og selvsagt  grønne planter.
LYST: I stua har Therese valgt å kombinere favorittfargen, hvit, med kombinasjonen av blågrå nyanser sammen med mørke, nesten sorte farger. Og selvsagt grønne planter. Foto: Foto: Therese Knutsen
Publisert Oppdatert

Therese Knutsen (40)

Bor: Ålesund
Bakgrunn: Utdannet interiørdesigner innen bolig og offentlig miljø. Har 15 års arbeidserfaring i interiørfaget, og de 10 siste årene har jeg jobbet med interiør og hagedesign i mitt eget firma, By Therese Knutsen.
Blogg: thereseknutsen.no
Følg henne på: @bythereseknutsenno (Instagram), Designbythereseknutsen (Facebook) og ByTheresek (Pinterest)

Hver uke presenterer vi et hjem i vår nye interiørserie «Inspirerende hjem». Først ut er blogger Therese Knusten.

- Hvordan vil du beskrive stilen hjemme hos deg?

- Hos meg er stilen enkel, nordisk, og grafisk. I og med at jeg jobber så mye med farger og ulike stiler i jobben, så trenger jeg en nøytral base hjemme. Jeg er veldig glad i grønne planter og friske blomster – de gir farge og skaper liv i interiøret her hjemme hele året.

- Hva er ditt must-have i hjemmet?

- Oppbevaring! Jeg er nok godt over gjennomsnittet opptatt av orden og system. Har en stor lidenskap for alt som lager system i huset. Innebygde løsninger, skreddersydde skap og skuffemøbler, samt alt av fine bokser, permer og krukker med lokk.

Se bildespesial nederst i saken!

BLOGGER: Therese Knutsen.
BLOGGER: Therese Knutsen. Foto: Foto: Privat

- Hvorfor begynte du å blogge?

- Jeg startet å blogge når vi flyttet tilbake til hjembyen Ålesund i 2012, etter 12 år i Oslo. Blogging er en fin måte å dele inspirasjon og erfaringer fra jobben min som interiørdesigner på. I tillegg til å være en effektiv markedsføringskanal, bidrar den også til å bygge nettverk med andre i samme bransje.

- Hva er ditt favorittsted i hjemmet?

- Mitt favorittrom i huset er kjøkkenet. Et stort åpent rom mot stuen, med god takhøyde og mye ekstra dagslys fra de tre takvinduene vi satte inn under renoveringen. Hele familien elsker å lage mat, bake og ha gjester på besøk, og da er det deilig med god plass på kjøkkenet og rundt bordet.

- Hvorfor er interiør viktig for deg?

- For meg har omgivelsene rundt meg alltid vært viktig. Jeg er opptatt av at interiøret både her hjemme og hos mine kunder reflekterer de som bor der. Farger og stiler påvirker oss forskjellig, og interiøret i hjemmene våre er viktig for vår trivsel. Noen synes for eksempel at hvitt er avslappende og rent, mens andre synes hvitt er kaldt og sterilt. Derfor er det viktig å finne den stilen som passer hver enkelt, uavhengig av hva som rører seg i trendbildet hele tiden. Da trives vi best i hjemmene våre. Dette er noe jeg brenner for, og jobber mye med både privat og på jobb.

- Hvor henter du inspirasjon fra?

DELIKAT: Therese stortrives på kjøkkenet, og har valgt en åpen løsning mot stua, med god takhøyde og mye ekstra dagslys fra de tre takvinduene.
DELIKAT: Therese stortrives på kjøkkenet, og har valgt en åpen løsning mot stua, med god takhøyde og mye ekstra dagslys fra de tre takvinduene. Foto: Foto: Therese Knutsen

- Mine store inspirasjonskilder er nok naturen, reiser, opplevelser og mote, men veldig ofte er det helt tilfeldige hverdagsøyeblikk som gir meg inspirasjon og ideer. Som for eksempel fargesammensetninger på mat jeg lager, bladverket på en plante jeg ser på en løpetur eller formen på et møbel jeg ser hjemme hos en venninne. Det gjelder bare å ha øynene åpne og se etter de små detaljene. Jeg er også veldig glad i Pinterest. Her samler jeg gode ideer, bilder og farger, som jeg bruker som inspirasjon i mange ulike sammenhenger. Jeg har allerede samlet snart 8000 bilder i 80 ulike kategorier.

- Hvordan kan man få sin egen, personlige stil?

- Et hjem bør alltid tilpasses hver enkelt sitt levemønster, livssituasjon og behov – for å være godt å bo i. Det er også viktig å innredet hjemmet med elementer, farger og gjenstander som betyr noe, og som har affeksjonsverdi for de som skal leve der. Først da skaper man sin egen personlige stil og hjemmet reflekterer personene som bor der.

- Har du et enkelt DIY-tips å dele?

- Jeg laget nettopp en mobil bilde-og bokhylle som jeg har i stuen. Den støttes ganske enkelt inntil veggen. I hyllen varierer jeg med inspirerende bøker og bilder. Hyllen kan enkelt flyttes rundt i rommet, bilder og bøker kan byttes om i hyllen. Ingen irriterende huller i veggene.

- Favorittfarge?

- Hvit er nok en favoritt, men jeg er også glad i kombinasjonen av blågrå nyanser sammen med mørke, nesten sorte farger.

DEKORATIV: Den hjemmelagde hyllen gjør det enkelt å endre uttrykket i stua.
DEKORATIV: Den hjemmelagde hyllen gjør det enkelt å endre uttrykket i stua. Foto: Foto: Therese Knutsen

- Hvilke blogger leser du?

- Jeg synes det er inspirerende å titte innom blogger i ulike kategorier, blant andre Ninas flotte interiørblogg Stylizimo.com, og Camilla Phils feelgood-blogg Camillapihl.no.

- Hva er ditt beste interiørtips?

- Skreddersydd oppbevaring synes jeg alltid er en god idé i et rom. Gjerne felt inn i veggene. Det trenger ikke være vanskelig eller fordyrende. Spesielt hvis man er i gang med renovering eller nybygg. Vi har for eksempel felt inn overskap i veggen på kjøkkenet. Praktisk oppbevaring, uten at det stjeler romfølelse og plass. På stuen har vi også bygget inn skap i veggen. Disse rommer bøker og magasiner. Et annet tips er å bygge inn eller henge tv-en på en sortmalt vegg – da vil ikke den dominere i rommet.

- Hva drømmer du om?

- Jeg har alltid hatt en drøm om å tegne, og bygge et hus som er skreddersydd til familiens ønsker og behov. Gjerne på et plan, med utgang til hage og uterom rundt hele huset. Utsikten må gjerne være fjord og fjell.

- Hva er ditt beste kjøp?

SKREDDERSYDD OPPBEVARING: På kjøkkenet har Therese og familien felt inn overskap i veggen over vasken, som gjør kjøkkenet mer åpent.
SKREDDERSYDD OPPBEVARING: På kjøkkenet har Therese og familien felt inn overskap i veggen over vasken, som gjør kjøkkenet mer åpent. Foto: Foto: Therse Knutsen

- Akkurat nå synes jeg vasken på badet er et supert kjøp. Vi tegnet den selv og fikk den produsert i hvitt komposittmateriale. Alt er støpt i ett stykke og vasken har en slisse i bakkant hvor vannet renner inn i. Uttrykket blir enkelt og rent, og ved å plassere vasken på ene siden, har vi godt med plass ved siden av til det vi bruker daglig.

- Neste interiør kjøp?

- En Flos 265 lampe til veggen ved kjøkkenøya, som gir ekstra arbeidslys, samt kan svinges bort i sittebenken i vinduet, når noen vil sitte der å lese.

- Hva vil vi aldri se hjemme hos deg?

- Mange elementer i sterke farger vil det nok aldri vare lenge hos meg. Jeg slapper best av i duse farger og minimalistiske omgivelser hjemme.

- Hvis du kun fikk velge deg ett interiørobjekt, hva ville det vært?

- En enorm lounge-utgave av sofaen Elliot fra Slettvoll. Gjerne med to sjeselonger.

GODT KJØP: I likhet med resten av huset er badet minimalistisk og stilrent. Vasken, som Therese og mannen tegnet selv, er et av interiørdesignerens beste kjøp.
GODT KJØP: I likhet med resten av huset er badet minimalistisk og stilrent. Vasken, som Therese og mannen tegnet selv, er et av interiørdesignerens beste kjøp. Foto: Foto: Therese Knutsen

- Hva er den perfekte vertinnegaven?

- Jeg synes at grønne planter og blomster gjør så mye i et interiør, og dette er noe jeg ofte gir bort. Gjerne sammen med noe jeg har laget selv på kjøkkenet – bakst, marmelader eller et stort glass med hjemmelaget musli blir alltid satt pris på.

- Hvem er din stil/design/kunst-helt?

- Jeg inspireres av og beundrer mange designere og kunstnere i både inn- og utland. En dyktig designer jeg inspireres av er Piet Boon.

- Hva er din favoritt coffeetable- eller interiørbok?

- Jeg er alltid opptatt av belysning i interiør og uterom, så en coffeetable book jeg liker godt er boken «Light in Architecture» fra Beta Plus forlag. De aller fleste av deres interiør og hagebøker er egentlig favoritter hos meg.

GRØNT ER SKJØNT: Uansett hvilken interiørtype du er, liver grønne planter opp hjemmet ditt.
GRØNT ER SKJØNT: Uansett hvilken interiørtype du er, liver grønne planter opp hjemmet ditt. Foto: Foto: Therese Knutsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen