Inspirerende hjem

Etnisk bohem

Bli inspirert og se hvordan du kan kombinere naturmaterialer som tre, fjær og skinn med metall og stein.

ETNISK: Katarina liker å ha en laidback stemning med duse farger og naturmaterialer rundt seg hjemme.
ETNISK: Katarina liker å ha en laidback stemning med duse farger og naturmaterialer rundt seg hjemme. Foto: Foto: Katarina Larsen
Publisert Oppdatert

Katarina Larsen (28)

Bor: Drammen

Bakgrunn: Utdannet interiørkonsulent og har jobbet i interiørbransjen i flere år, både i butikk og som interiørstylist. Har nettopp startet som ansvarlig for PR- og sosiale medier for Home&Cottage.

Følg henne: @katarinasstil (Instagram)

Hver uke presenterer vi et hjem i interiørserien «Inspirerende hjem». Forrige uke tok vi en titt hos interiørblogger Ann Merete Slåttland, og denne uka blir vi med hjem til interiørstylist Katarina Larsen.

- Hvordan vil du beskrive stilen hjemme hos deg?

- Stilen min kan vel beskrives som etnisk og bohemsk. Jeg liker å ha en laidback stemning med duse farger og naturmaterialer rundt meg. 

- Hvorfor er interiør viktig for deg?

- Interessen for interiør har alltid vært der, men de siste årene har jeg brukt interiør som en slags rekreasjon. Jeg er en estetiker som må ha gode energier rundt meg, og den finner jeg i interiøret. 

Interiørkonsulent Katarina Larsen.
Interiørkonsulent Katarina Larsen. Foto: Foto: Margrethe Myhrer

- Hva er ditt favorittsted i hjemmet?

- For øyeblikket trives jeg veldig godt i stua vår ettersom den er veldig lun og ett godt sted å slenge seg ned etter en lang dag foran pc-en.

- Hvor henter du inspirasjon fra?

- Inspirasjon finner jeg egentlig overalt. Jeg kan se en fargesammensetning i naturen og bli inspirert til å sette sammen den samme kombinasjonen i interiøret. Jeg blir også veldig inspirert av ulike sosiale medier som Instagram og Pinterest, samt ulike interiørblogger og magasiner.

- Hva er ditt must-have i hjemmet?

- Jeg er avhengig av pynteputer og duftlys, noe som stadig skiftes ut, til samboerens store fortvilelse …

- Hvordan kan man få sin egen, personlige stil?

ETNISK VRI: Katarina liker å ha en laidback stemning med duse farger og naturmaterialer rundt seg.
ETNISK VRI: Katarina liker å ha en laidback stemning med duse farger og naturmaterialer rundt seg. Foto: Foto: Katarina Larsen

- Jeg tror det er viktig å omgi seg med ting som gjør deg glad og som har affeksjonsverdi, og ikke kjøpe en interiørgjenstand fordi alle andre har den. Ved å tørre å blande ulike stiler og gå din egen vei, blir interiøret mer spennende og personlig, og jeg tror man trives bedre i det. 

- Hva er ditt favorittmateriale?

- Jeg er svak for naturmaterialer som tre, fjær og skinn, og dette blander jeg gjerne med strammere materialer som metall og stein. 

- Favorittfarge?

- Jeg trives best med å ha nøytrale farger rundt meg, men i det siste har grønt blitt en farge jeg har blitt veldig glad i.

- Hvilke blogger leser du?

- Jeg følger ikke så mange blogger lengre, men en som jeg har fulgt i mange år er inspirerende Anna-Malin og bloggen heltenkelt.elsasentourage.se, fantastisk flink dame! Jeg er også stor fan av min gode venninne Madeleines blogg, houseofmo.no.

KUL MIKS: Naturmaterialer som tre, fjær og skinn, kan gjerne blandes med strammere materialer som metall og stein. 
KUL MIKS: Naturmaterialer som tre, fjær og skinn, kan gjerne blandes med strammere materialer som metall og stein.  Foto: Foto: Katarina Larsen

- Hva er ditt beste interiørtips?

- Tørr å være deg selv og kjøp ting du kan leve med i lengden, det er DU som skal trives i hjemmet ditt!

- Har du et enkelt DIY-tips å dele?

- I stedet for å kjøpe nye møbler, lag de selv. Et tips er å legge en linduk over den gamle sofaen, på en billig og enkel måte får du en ny look på sofaen.

- Hva er ditt beste kjøp?

- Spisestuesofaen fra Home&Cottage er nok det beste kjøpet vi har gjort, den er supergod å sitte i og når vi har gjester sitter vi heller i spisestua enn i stua. Den er også veldig god å ligge i, så mannen bruker den nesten daglig til ettermiddagshvilen. 

- Beste bruktkupp?

DIY: - Da jeg ble lei av det forrige stuebordet mitt lagde jeg ett nytt ett av en palle med hjul på som jeg malte hvitt. Veldig enkelt, nesten gratis og hele stuen ble «ny»,forteller Katarina.
DIY: - Da jeg ble lei av det forrige stuebordet mitt lagde jeg ett nytt ett av en palle med hjul på som jeg malte hvitt. Veldig enkelt, nesten gratis og hele stuen ble «ny»,forteller Katarina. Foto: Foto: Katarina Larsen

- Jeg var aktiv loppemarkedgjenger tidligere, så har funnet mange skatter på loppis. For eksempel mitt gamle stuebord som jeg fikk for 150 kroner og som jeg solgte på finn.no for 4000 kroner, ååh lykke! Er også veldig glad i det gamle bordet jeg fant på låvesalg hos en venninne, som i dag brukes som skrivebord, betalte bare 50 kroner for det!

- Hva drømmer du om?

- Jeg drømmer om å jobbe for meg selv. Jeg liker best å være min egen sjef, så en fulltidsjobb som interiørstylist står høyt på drømmelista for tida. En annen drøm er å bygge eget hus, ettersom jeg tegner andres drømmehus hver dag har jeg fryktelig lyst å realisere mitt eget drømmehus.

- Neste interiør kjøp?

- Jeg drømmer om en stor lysekrone laget av naturfargede perler som kan henge over stuebordet, forhåpentligvis blir den snart min.

- Hva vil vi aldri seg hjemme hos deg?

- Tror aldri jeg vil kjøpe en stripete Kähler vase, ganske enkelt fordi den ikke er min stil, i tillegg til at den er å se overalt, så da føler jeg den blir litt oppbrukt.

STILRENT: Katarina trives best med nøytrale farger rundt seg, og kjøkkenet er intet untak.
STILRENT: Katarina trives best med nøytrale farger rundt seg, og kjøkkenet er intet untak. Foto: Foto: Katarina Larsen

- Har du noen vintage-skatter i hjemmet ditt?

- Vintageskatter har jeg flere av, blant annet den gamle speilrammen som henger i spisestua. Den er cirka 100 år gammel og oser sjarm og historie. Det faktum at den har gått litt i oppløsning gjør den bare enda finere. Jeg er også veldig glad i en vintage-veske moren min fikk i gave for over 40 år siden, den brukes flittig og er like fin ennå. Og jeg digger at lignende vesker har dukket opp i moteblader nå, så chic!

- Billig eller dyrt?

-  For meg spiller ikke pris en stor rolle. Noen av de fineste tingene mine har jeg kjøpt for en slikk og ingenting på loppemarked og bruktbutikker. Det viktige er at kvaliteten er god – en ting kan være dyr, men av elendig kvalitet. 

- Foretrekker du nytt eller vintage?

- Jeg elsker vintage, og kunne godt fylt huset med gamle gjenstander med patina og sjel. 

- Hvis du kun fikk velge deg ett interiørobjekt, hva ville det vært?

VINTAGE: Katarina elsker vintage og fyller gjerne huset med gamle gjenstander. Speilrammen som henger i spisestua, er cirka 100 år gammel.
VINTAGE: Katarina elsker vintage og fyller gjerne huset med gamle gjenstander. Speilrammen som henger i spisestua, er cirka 100 år gammel. Foto: Foto: Katarina Larsen

- Jeg har fryktelig lyst å bytte ut spisestolene med Harry Bertoia stoler, så de står ganske høyt oppe på den lista!

- Den perfekte vertinnegaven?

- Siden jeg har dilla på duftlys, ville jeg helt sikkert gitt bort det, eller en kurv med Gourmet-produkter.

- Hvem er din stil- eller designhelt?

- Ingen tvil, Marie Olsson Nylander er mitt store stilikon, dama er helt rå!

- Hva er din favoritt interiørbok?

- Jeg har flere favoritter. Boka til Kirsdal Visdal, «Naturligvis», gir meg mye inspirasjon, samtidig liker jeg godt Franciska Munch Johansens bok «Sanselige rom», hvor jeg er så heldig å ha tre av husets rom med i!

PERSONLIG SJARM: Ved å tørre å blande ulike stiler og gå din egen vei, blir interiøret mer spennende og personlig, og jeg tror man trives bedre i det, mener Katarina.
PERSONLIG SJARM: Ved å tørre å blande ulike stiler og gå din egen vei, blir interiøret mer spennende og personlig, og jeg tror man trives bedre i det, mener Katarina. Foto: Foto: Katarina Larsen
NATURLIG: Katarina har innredet den hvite gangen med naturelementer.
NATURLIG: Katarina har innredet den hvite gangen med naturelementer. Foto: Foto: Katarina Larsen
VARME FARGER: Skaper en lun og god stemning på soverommmet.
VARME FARGER: Skaper en lun og god stemning på soverommmet. Foto: Foto: Katarina Larsen.
UTEHYGGE: Katarina og familien har en stor veranda som interiørelskeren har innredet med en stor daybed.
UTEHYGGE: Katarina og familien har en stor veranda som interiørelskeren har innredet med en stor daybed. Foto: Foto: Katarina Larsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning