Interiørblogger

Skandinavisk eleganse

Interiørstylist Elisabeth Heier handler like gjerne på Ikea som i dyre designbutikker.

DELIKAT: Interiørdesigner og -blogger Elisabeth Heier beskriver stilen hjemme hos seg selv som personlig, monokrom og skandinavisk. 
DELIKAT: Interiørdesigner og -blogger Elisabeth Heier beskriver stilen hjemme hos seg selv som personlig, monokrom og skandinavisk.  Foto: Foto: Elisabeth Heier
Publisert Oppdatert

Elisabeth Heier (33)

Bor: Rett utenfor Oslo med mann og to barn
Bakgrunn:
Utdannet innen interiørdesign og kunstfag, og jobber nå som interiørdesigner, blogger og stylist.
Blogg: elisabethheier.no
Følg henne:
elisabeth_heier (Instagram) og elisabethheier.no (Facebook)

Hver uke presenterer vi et hjem i interiørserien «Inspirerende hjem». Forrige uke tok vi en titt hos interiørblogger Ann Merete Slåttland, og denne uka blir vi med hjem til interiørstylist Elisabeth Heier.

- Hvordan vil du beskrive stilen hjemme hos deg?
- Jeg synes det er vanskelig å sette min stil i en bås, den er en blanding av mye forskjellig. Personlig, monokrom og skandinavisk.

- Hvorfor er interiør viktig for deg?
- Det er livsstil for meg. Å forene form og funksjon er spennende og viktig, interiøret påvirker oss og det er viktig at det er tilpasset brukerens behov.

BLOGGER: Elisabeth Heier.
BLOGGER: Elisabeth Heier. Foto: Foto: Privat

- Hva er ditt must-have i hjemmet? 
- Friske blomster og grønne planter. Fredagsblomster er et begrep hjemme hos oss, og jeg blir bortskjemt av mannen min.

- Hvorfor startet du å blogge?
- Jeg begynte å blogge for fire år siden. Jeg var ansatt i et større innredningsfirma på den tiden, og boblet over av kreativitet og prosjekter hjemme. Bloggen ble et sted å få utløp for dette, og jeg elsker fortsatt å blogge og kunne inspirere andre. I høst begynte jeg å blogge for Bo Bedre, og det er gøy å kunne videreutvikle bloggen sammen med de.

- Hva er ditt favorittsted i hjemmet?
- Jeg liker alle rommene veldig godt! Vi har mange og store vindusflater som lar lyset slippe inn i hver krok, og jeg nyter forandringene i naturen utenfor gjennom skiftende årstider. Skal jeg velge et rom må det bli kjøkkenet med den sosiale øya. Barna er ikke så store enda, men noen ganger klarer vi å samle alle her og lager mat sammen. Det er veldig fint.

- Hvor henter du inspirasjon fra?
- Jeg henter alltid mye inspirasjon på reiser, men også i magasiner og bøker. Også er jo Pinterest en fin kilde til inspirasjon og til å samle bildene jeg liker til senere.

SAMLINGSPLASS: Elisabeth trives veldig godt på kjøkkenet, spesielt når hele familien samles rundt den sosiale øya.
SAMLINGSPLASS: Elisabeth trives veldig godt på kjøkkenet, spesielt når hele familien samles rundt den sosiale øya. Foto: Foto: Elisabeth Heier

- Hvordan kan man få sin egen, personlige stil?
- Ved å gå utenom trendene og velge å omgi seg med møbler, farger og materialer du virkelig trives med.

- Hva er ditt favorittmateriale?
- Betong. Det er ekte og levende og er nydelig både på gulv, benkeplater og bord.

- Favorittfarge?
- Det kommer helt an på hvor den skal være. Alle farger er fine, hvert til sitt bruk.

- Hvilke blogger leser du?
- Det blir altfor liten tid til å lese både blogger og magasiner, men jeg liker Lottaagoton.se, Trendenser.se og Daniella Witte sin blogg (daniella.femina.se).

- Hva er ditt beste interiørtips?
- Velg med hjertet og innred på den måten som passer deg og de du bor sammen med. 

LEKKERT: På badet har Elisabeth innredet med en vask i betong, som er en kul kontrast til de hvite veggene.
LEKKERT: På badet har Elisabeth innredet med en vask i betong, som er en kul kontrast til de hvite veggene. Foto: Foto: Elisabeth Heier

- Hva drømmer du om?
- Eget lokale til firmaet mitt. Aller helst med god plass til fotostudio, store vinduer og masse dagslys. Et gammelt industrilokale ville vært perfekt.

- Neste interiør kjøp?
- Jeg har nettopp bestilt et nytt spisebord, etter å ha hatt et midlertidig bord veldig lenge. Understellet sveises av en lokal smed, også har jeg bestilt en marmorplate til bordplate.

- Hva vil vi aldri seg hjemme hos deg?
- Kopier av designmøbler. Respekten for designeren er for stor til det.

- Foretrekker du nytt eller vintage?
- Jeg vil gjerne ha begge deler der og, men det er ikke så ofte en kommer over virkelige vintageskatter. Drømmen er å reise med en varebil nedover i Europa for å handle på markeder rundt omkring.

- Har du noen vintage-skatter i hjemmet ditt?
- Jeg fikk endelig tilslag på en vintage Diamond chair av Harry Bertoia på Lauritz.com i fjor vinter. Lykke!

LYSE OMGIVELSER: Elisabeths beste tips for å trives i hjemmet er å omgi seg med møbler, farger og materialer du virkelig trives med.
LYSE OMGIVELSER: Elisabeths beste tips for å trives i hjemmet er å omgi seg med møbler, farger og materialer du virkelig trives med. Foto: Foto: Elisabeth Heier

- Dyreste kjøp?
- Sofaen fra Gervasoni. Men det er også et av de smarteste kjøpene! Vi har to små barn og to katter, men når trekket på sofaen kan tas av i en håndvending for og vaskes er det helt uproblematisk å ha hvit sofa.

- Hvis du kun fikk velge deg ett interiørobjekt, hva ville det vært?
- Hvis jeg kunne anskaffe meg hva som helst hadde det blitt en PK 22 stol i skinn fra Fritz Hansen. Paul Kjærholms design er vakker og tidløs, og lykken hadde vært en vintage utgave av stolen i skinn med nydelig patina.

- Den perfekte vertinnegaven?
- Jeg synes det er hyggelig å gi bort noe man har brukt litt tid på selv, enten en nybakt kake eller en bukett blomster plukket i hagen. Når plommetreet bærer frukt ville jeg tatt med meg en liten kurv med plommer til vertinnen. 

- Hvem er din stil- eller designhelt?
- Jeg er akkurat nå veldig inspirert av Norm Architects. Arkitekturen, designen – det skandinaviske formspråket.

- Hva er din favoritt interiørbok?
- Monocrome Interiors av Hilary Robertson, foto av Pia Ulin. Bildene er utrolig vakre, og jeg henter stadig ny inspirasjon derfra.

GOD MIKS: Hjemme hos interiørdesigneren finner du en blanding av billig og dyrt. - Jeg kan like gjerne handle på Ikea som i dyre designbutikker. Det er miksen som gjør interiøret spennende, mener Elisabeth.
GOD MIKS: Hjemme hos interiørdesigneren finner du en blanding av billig og dyrt. - Jeg kan like gjerne handle på Ikea som i dyre designbutikker. Det er miksen som gjør interiøret spennende, mener Elisabeth. Foto: Foto: Elisabeth Heier

Bla i bildegalleriet for å se flere bilder!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning