Gulltopp har blitt voksen

40 år siden Reisen til julestjernen. Her er Gulltopp i dag!

FØR & NÅ: Gulltopp er ganske lik, da!
FØR & NÅ: Gulltopp er ganske lik, da!
Publisert Oppdatert

I anledning Reisen til Julestjernens 40-årsjubileum, har vi tatt en prat med prinsesse Gulltopp – Ingrid Amundsen (46) – som spilte prinsessen som liten. I dag jobber Ingrid med marketing i Cirkle K Europa, bor på Ullern i Oslo, er gift med Thomas og har to fine gutter som er 14 og 16 år. Hun glemmer aldri juleeventyret hun var med på i 1976.

Husker du mye fra innspillingen? Et spesielt minne du har lyst til å dele?

– Jeg husker godt innspillingen. Det var lange dager der jeg ble hentet hjemme av crewet om morgenen og fraktet hjem sent på kvelden, gjerne båret sovende inn fra bilen. Deler av filmen ble spilt inn på Røros, og det var stort å måtte fly dit, aller første gang helt alene. Selve premiere-kvelden på Klingenberg kino i Oslo husker jeg også godt. Jeg fikk stå på scenen i min fine lyseblå prinsessekjole sammen med Hanne Krogh og Rolf Just Nilsen. Der fikk jeg hilse på kronprinsesse Sonja og prinsesse Märtha Louise, som var på kino for aller første gang!

Hvordan var det etter at filmen kom ut – var det barnestjernetilværelse?

– Det var spennende å være «filmstjerne» for en stund. Mye medieoppmerksomhet, og mange venner og kjente syntes det var stas. Men, jeg tok det rimelig med ro, og gjorde ikke så stor nummer av det. Lekte og var som små jenter flest.

Ser du filmen selv i jula nå?

– Ja, jeg prøver. I alle fall deler av den. Nå hender det jo at jeg driver og forbereder julemiddag for familien, så jeg får ikke alltid tid til å sitte ned og se filmen. Men, den står alltid på i bakgrunnen.

Hva synes barna dine om filmen – og om mamma’n sin?

– Guttene har sett filmen mange ganger. De har også fortalt vennene sine at det er mamma som spiller i filmen. Det er det faktisk ikke alle som tror på!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning