Gelékonkurransen

Her er vinneroppskriftene!

Det kom inn mange fantastiske og kreative forslag i Kamilles og Pianos store gelékonkurranse. Lag dem selv!

HER ER VINNERNE: Nå kan du lage din favoritt!
HER ER VINNERNE: Nå kan du lage din favoritt! Foto: privat
Publisert Oppdatert

Gelétips

Raskt og gøy:

1. Åpne en pakke serveringsklar Pianogelé og skjær den i tykke skiver

2. Bruk pepperkakeformer og trykk ut figurer.

3. Bruk en flat stekespade til å løfte figurene over på serveringsfat/skål.

4. Pynt med kakepynt.

Restene kan du grovhakke og servere i porsjonsglass eller smelte i kjele og helle i form. Stivner raskt i kjøleskap.

Les mer her

La oss presentere vinnerne fra Kamille og Pianos store gelékonkurranse!

Vi er imponert over hvor mange morsomme gelékreasjoner vi har fått inn, du kan se alle bidragene på tine.no/gelegøy. Vi kan nesten garantere at framtidige bursdager og fester blir enda morsommere om du lager en av disse gelékreasjonene!

De to heldiggrisene som vant Fagjuryens Gelépris og Folkets Gelépris får hver sitt reisegavekort på 15.000 kroner til Dyreparken i Kristiansand. De 15 deltagerne med flest stemmer får Pianos store geléfestpakke tilsendt.

Har du lyst til å prøve selv? Her finner du oppskriftene på vinnerbidragene i konkurransen. Se hvor enkelt du lager gøyale geléer! Oppskriftene er tilpasset Pianos geléer og kjøkkenutstyr som er vanlig å finne i norske butikker og hjem.

Visste du forresten at det går an å smelte om geléfiguerer? Les mer her.

PYNTETIPS:

Pynt geléfigurer med spiselig godteri og kakepynt. For å lage blomster, klær og figurer kan du bruke marsipan, alternativt fondantmasse (sukkerdeig uten nøtter - fås i spesialforretninger for baking). Pynt geléen rett før servering, da unngår du at pynten smelter/renner.

PYNT TIL BARNEFESTER

Barn elsker gelé og vaniljesaus. Til de minste barna passer det best å pynte med kakestrøssel, smågodt, marsipan og sauser. Store, harde godteribiter og uspiselig lekepynt anbefales ikke, da det kan sette seg fast i halsen.

2. Gelésnegler (laget av Alexandra Hardy)

Slik lager du Alexandras Gelésnegler:

For å lage stripete gelé blander du smeltede marshmallows oppi gelérøra. Det hvite skummet legger seg på toppen når det skal stivne. Lag gelé fra bunnen m/gelatinplater i en kjele, det gir best resultat.

1. Oppskrift gelé: 7 dl vann, 3 dl vanlig husholdningsaft, 10 gelatinplater

2. Kok opp vann og saft i en kjele.

3. Bløtlegg 10 gelatinplater i kaldt vann 5 minutter.

4. Legg de myke gelatinplatene oppi den varme saftblandingen i kjelen og rør til det smelter. Smelt 15-20 stk marshmallows i mikrobølgeovn i 1 minutt.

5. Rør smeltede marshmallows inn i den varme gelérøren.

6. Gelérøren skal helles over på en vanlig oljesmurt langpanne for å stivne. Husk å spraye langpannen med et tynt lag stekespray (eller gni langpannen med 2 ts nøytral matolje, gjerne maisolje).

7. Hell blandingen oppi langpannen.

Avkjøles i kjøleskap i 2 timer. Rull forsiktig geléflaket til en pølse, som en rullekake. La gelépølsen hvile 1 time i kjøleskap før du skjærer 3 cm tykke «snegler». Bruk marsmallows og lakrissnører til hode og følehorn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen