Dots iskake med appelsinsmak
Her er oppskriften på Dots iskake med appelsinsmak.
Sendt inn av: Cathrine Møller og Lillian Nilsen
Ingredienser:
Bunn:
- 1 pakke dots double Brownie-cookies
- 50 gr smør
- 50 gr kokesjokolade
Fyll:
- 5 dl fløte
- 150 gr melis
- 3 eggeplommer
- 3 ss bringbærsyltetøy evt. friske bær
- 2 ss Appelsinsaft
- Litt revet skall fra en appelsin
Pynt:
- Appelsin skiver, evt. Bringebær
Framgangsmåte:
Knus dots kjeksen grovkornet direkte i en form (ca 22 â€" 24 cm). Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme. Hell dette over dots kjeksene. Sett i fryseren i ca 10 minutter.
Pisk fløten til krem. Pisk melis og eggeplomme luftig, og bland i kremen. Del kremen i to like deler. Bland ca 3 ss bringebær i den ene delen, og hell dette over bunnen. Sett i fryseren ca 20 minutter eller til kremen er stiv. Bland 2 ss appelsinsaft og litt revet skall fra appelsin i den andre delen. Hell over kaken når det første laget er stivt. Frys kaken i formen. Pynt med appelsinskiver eller bringebær før servering.
Tips:
Lagene kan byttes om og det blir da en rosa iskake i stedet for gul.
Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.