Bli-ny med Kamille

Ble ny med Kamille

Miriam Wøhni Seljesæther (26) la joggebukse og fødselspermisjon bak seg og kastet seg ut i ny jobb med helt ny stil.

FØR OG UNDERVEIS: Miriam ble ny med Kamille.
FØR OG UNDERVEIS: Miriam ble ny med Kamille. Foto: Foto: MARGRETHE MYHRER
Publisert Oppdatert

Ut i jobb

Miriam gikk rett ut i fødselspermisjon etter studiene. Nå har hun fått ei skjønn jente som har begynt i barnehagen - og fast jobb i Norwegian. Med nesten 10 kilo mindre enn før hun ble gravid, er Miriam uten tvil veldig stolt av sitt «nye liv».

Men hun er usikker på hvordan hun skal kle seg. Hvordan er den nye Miriam? Ikke lenger student med lite penger, ferdig med å gå hjemme i jogge­bukse med gulpeklut på skuldra, og ikke minst ferdig med å jobbe deltid i Rema-uniform. Miriam er klar for en ny epoke i livet.

En utfordring

Det kan være en utfordring for mange mødre å kle seg i noe som både passer, er fint på kontoret og anvendelig til lek i sandkassa etter jobb.

Miriam ønsker seg også tips og hjelp til sminke og hår. Hvordan skjule blå ringer under øynene, og hvordan sminke et fjes med fregner - alt uten å bruke mer enn fem minutter?

Vi syntes vi var heldige som hadde et så bra utgangspunkt som Miriam for å få en flott, ny mamma!

OPPUSSING: Miriam ble pusset opp fra topp til tå. - Nå kjøper jeg klær med litt mer farger, og i riktig størrelse. I tillegg bruker jeg mer tid på sminke og hår. Så mange nyttige forandringer ¿ tusen takk!
OPPUSSING: Miriam ble pusset opp fra topp til tå. - Nå kjøper jeg klær med litt mer farger, og i riktig størrelse. I tillegg bruker jeg mer tid på sminke og hår. Så mange nyttige forandringer ¿ tusen takk! Foto: Foto: MARGRETHE MYHRER

HÅR

Tips!

Har du nettopp investert i en ny farge hos frisøren, bruk en ordentlig fargesjampo og -balsam. Da bevarer du fargen og den flotte glansen et nyfarget hår gir.

Tips!

Tips! Dårlig tid om morgenen? Frisk opp håret med tørrsjampo. Sett det opp i en topp og bruk en rettetang til å forme til luggen. Da blir du fin på rekordtid!

Er dette meg? Jeg føler meg mye bedre allerede!

Miriam har lyst til å se friskere ut på håret uten å bruke for lang tid om morgenen.

Frisørens kommentar:

- Jeg velger å ta litt av lengden, klipper det opp så hun lettere kan føne og forme det selv. Videre lager jeg en myk front med lugg, noe som er veldig fint til Miriams ansiktsform. Det gir ansiktet en myk ramme som framhever øynene og kinnbeina. Dette kler Miriam godt, og hun vil føle seg mye mer vel med en ordentlig frisyre.

SMINKE

Makeupartistens kommentarer:

  • Hud: Miriam har slurvet litt med rensing av ­huden. For å få opp gnisten igjen, legger jeg en fuktighetsmaske for mer fukt og glød. Solpudder gir litt ekstra farge, og rouge med skimmer­effekt gir ekstra glød. En dekkrem skjuler mørke ringer under øynene.
  • Bryn: Jeg markerer brynene litt mer enn Miriam er vant til, det rammer inn ansiktet hennes så fint!
  • Øyne: Jeg viser Miriam en enkel teknikk ved å legge bronsefarget skygge halvveis opp til brynene. En mørk bruntone skaper dybde langs vippekanten og i globallinjen. Jeg duser ut med en lysere, varm tone, så det ikke er noen harde kanter. En metallisk, gråblå skygge langs nedre vippekant fanger opp blåfargen i øynene.

STYLING

Vi valgte å sprite opp Miriams jobbantrekk med spennende detaljer som jeans med dyremønster, stor lomme på toppen og en kort blazer for å framheve de fine formene hennes. Fargene på plaggene ble valgt bevisst for å ta opp hårfargen hennes, som er prikken over i-en. Den vinrøde toppen går også igjen i neglelakk og smykker.

1) Bluse fra Zara, kr 399,- 2) Bukser fra MQ, kr 599,- 3) Blazer fra Dagmar, kr 2879,- 4) Pumps fra Nelly, kr 379,-
1) Bluse fra Zara, kr 399,- 2) Bukser fra MQ, kr 599,- 3) Blazer fra Dagmar, kr 2879,- 4) Pumps fra Nelly, kr 379,- Foto: Foto: MARGRETHE MYHRER

Miriam får et lekkert, feminint og trendy jobbantrekk, som både er komfortabelt og anvendelig. Jeansen er mye i seg selv, og kan derfor også kombineres med en enkel, ensfarget genser eller skjorte. Blazeren kan byttes ut med en kardigan for et mer avslappet uttrykk.

Gode tips fra stylisten:

  • Velg stretchjeans med spennende detaljer, da er du både komfortabel og trendy.
  • Ha alltid lekre sko under kontorpulten! Da blir du raskt klar hvis det dukker opp et uventet møte eller en spontan fredagspils med kolleger.
  • Hvis du er så heldig å ha rødt hår: Bruk det som ditt beste tilbehør! Ta opp fargen i et smykke eller et klesplagg, det vil ha magisk effekt!
  • La den fine blazeren henge igjen på jobb når du henter i barnehagen. Bytt heller om til en lekker kardigan, og du blir mer komfortabel for anledningen.

Fornøyd

Og hva sier Miriam selv om forandringen etter at hun har fått prøvd ut sitt «nye jeg»?

- Nå kjøper jeg klær med litt mer farger, og i riktig størrelse. I tillegg bruker jeg mer tid på sminke og hår. Så mange nyttige forandringer - tusen takk!

Les også:

Vårjakka med stor V

Jeansfavoritter til hverdagsgarderoben

Hudpleie til halv pris

Test av maskara

Jeansene som redder rumpa

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning