Vårtrend

Denim fra topp til tå

Unngå fellene – følg stylistenes råd til hvordan du styler denimtrenden.

PÅ CATWALKEN: Denim fra topp til tå gikk igjen hos, fra venstre, House of Holland, Chloé, DogG og Ralph Lauren.
PÅ CATWALKEN: Denim fra topp til tå gikk igjen hos, fra venstre, House of Holland, Chloé, DogG og Ralph Lauren. Foto: Foto: Scanpix, Stella
Publisert Oppdatert

Designerne har talt, denne våren skal vi tilbake til 80-tallet og kle oss i denim for alle penga.

Denim er en av sesongens hotteste trender, og skal brukes fra topp til tå. Stikkord for trenden er oversized og maskulint.

Jeans er jo en del av basisgarderoben, men det kan være vanskelig å vite hvordan man kan se bra ut når hele antrekket skal være denim.

Her gir derfor stylistene sine beste tips til hvordan du best styler denne trenden.

Kombiner denim

- Den mest oppdaterte måten å style vårens denimplagg på, er ved å kombinere dem, sier motejournalist og stylist i Pudder, Anja Stang til klikk.no.

Bland myke skjorter, gjerne med lapper, med jeans. Det samme gjelder jeans og jakke, hvor jeansen gjerne kan være mer boyfriend-aktig, og jakken mer feminin. En skjorte og jakke er også veldig fint å kombinere med knelange, avklippede jeans eller denimhotpants.

- Pass på at helheten er enkel med diskret tilbehør og gjerne sandaler med kile- eller trehæl i naturfarget lær. Litt Jane Birkin på syttitallet, litt nittitall, og veldig nå, tilføyer hun.

Aldri for mye denim

- Denne våren er denim det hotteste. Og det som er så bra med denim er at det er så funksjonelt, og kan brukes til alt, forteller in house stylisten for Cubus, Patricia Nazareno til klikk.no.

Det finnes mange måter å style denne trenden på, og hun bemerker spesielt måten designerne Ralph Lauren og Chloé stylet moten under sine visninger.

- Jeg tror aldri det kan bli for mye denim, for styler du det kult, blir det bra. Kjør gjerne en komplett denimlook, men ikke nødvendigvis ton-i-ton. Skjorte og jakke i samme materiale gjør det gjennomført, og du kan gjerne bryte opp med et brunt skinnbelte i livet.

Feminint og maskulint

- I tillegg vil det være mye oppbrett. Både på skjortene og jeansen. Og en mørk, eller sort jeans kombinert med en oversized herreskjorte stappet i buksen kombinert med høye hæler og sixpence er kult, sier Nazareno.

Dette er i utgangspunktet en veldig maskulin stil, så det gjelder å finne en balansegang mellom det feminine og det maskuline.

Vester er dessuten også veldig hot i vår, så for å skape litt kontraster, er det kult med en denimvest over en mer feminin kjole.

Less is more

Stylisten Linda Myrseth i Pudder mener det enkle ofte er det beste.

- Ikke gjør denne trenden for rotete, men cleant og enkelt. Bryt opp med denim i forskjellige toner, både på plagg som shorts, jeans, skjorte og vest, sier hun til klikk.no

Bruk også gjerne en singlett i en nøytral tone under denimskjorten for en casual stil.

Les også:

11 nøkkelplagg for sesongen

Slik oppdaterer du garderoben for våren

Venniner trenger ikke ta på puppene

Vårens største neglelakktrend

Rått og maskulint soverom

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning