Tryner på catwalken

De er vakre, glamorøse og klønete. Her er noen minneverdige fall fra catwalken.

Nok et eksempel på at høye hæler og glatt catwalk kan være snublende nær pinlige fall.
Nok et eksempel på at høye hæler og glatt catwalk kan være snublende nær pinlige fall. Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Iekeliene Stange på Marc Jacobs
Iekeliene Stange på Marc Jacobs Foto: WireImage/Allover

De skrider nedover catwalken så elegant og glamorøst. Modellers jobb er å vise fram klær, men også å være selve bildet på stil og eleganse.

Derfor er det så befriende å se at de tross alt bare er mennesker de også, der de stavrer rundt på høye hæler, snubler og tryner. New York Magazine satte nylig opp sin topp fem liste over fæle fall, og det er med et skadefro flir vi presenterer listen deres, lett revidert.

Iekelienene Stange for Marc Jacobs, våren 2007

Her er en modell som tenker, også under showet. For da hun skjønte at det ikke gikk å gå elegant nedover catwalken i glatte sandaler sparket hun dem heller elegant av seg, plukket dem opp og fortsatte barbeint. Og til mye applaus. Det er lov å kjenne sine begrensninger.

Kamilla W. for Vivienne Westwood, våren 2007

Dette fallet ble historisk. Nei, beklager - disse fallene ble historiske. For den stakkars modellen falt ikke bare en gang, men TO ganger - først en vanlig tryning, andre gangen sviktet anklene? Klippet gikk verden rundt. Vi har valgt ut en ekstra ekkel versjon, der nyhetsleserne faktisk får latterkrampe av videoen. Som deres kvinnelige kollega sier på slutten av klippet: Prøv selv!

Jessica Stam for Chloe, høsten 2006

Au! Jessica Stam, en av designernes yndlinger, tryna skikkelig og slo hodet i catwalken, noe som ser vondt ut. Men den sporty supermodellen reiste seg, smilte, og gikk videre. Får håpe ikke hun fikk noen kul eller arr. Uansett har ikke fallet fått karrieren hennes til å tryne.

Her er Jessica - og andre modeller som har fått nærkontakt med catwalken:

Milana Bogolepova for Dior, 2008

I skyhøye stiletthæler er det lett å trippe over, og det var da også den offisielle forklaringen på dette flaue fallet. Men New York Magazine ymter frampå om noen rykter som hevdet at en del glass champagne før showet ikke var heeelt uten skyld heller? Dette er dessuten et eksempel på at det kan være greit å ha på seg litt mer klær enn minikjole dersom du er ustø på bena, enten det nå er hælene eller drinkene du gir skylden.

Elise Crombez for Proenza Schuler, våren 2007

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen