Audrey Hepburn

Tidenes mest fasjonable filmikon

Audrey Hepburn er blitt kåret til det mest fasjonable filmikonet gjennom tidene.

FASJONABEL: "Breakfast at Tiffany's" er blitt kåret til tidenes mest fasjonable film.
FASJONABEL: "Breakfast at Tiffany's" er blitt kåret til tidenes mest fasjonable film. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
MEST IKONISKE MOTEPLAGG: Den svarte Givenchy-kjolen Audrey Hepburn bar i filmen er kåret til det mest ikoniske moteplagget i en film.
MEST IKONISKE MOTEPLAGG: Den svarte Givenchy-kjolen Audrey Hepburn bar i filmen er kåret til det mest ikoniske moteplagget i en film. Foto: Foto: Bulls

Den klassiske filmen «Breakfast at Tiffany's» fra 1961, og dens hovedrolleinnehaver Audrey Hepburn som Holly Golightly, har en gang for alle bevist at mote er tidløst.

Filmen er nemlig blitt stemt fram som tidenes mest fasjonable film, og Audrey Hepburns karakter er blitt kåret til tidenes mest fasjonable filmikon.

Les også: Tidenes beste filmslutter

Det er den britisk nettsiden Boxwish, en side dedikert til film, som har utført undersøkelsen.

De ba sine kvinnelige lesere om å svare på hvilke filmer som var deres stilfavoritter, og Audrey gikk klart av med seieren foran sterke konkurrenter.

På andre- og tredjeplass over de mest fasjonable filmene og filmkarakterene kom Carrie Bradshaw i «Sex og Singelliv», spilt av Sarah Jessica Parker, og Andy Sachs i «The Devil Wears Prada», spilt av Anne Hathaway.

Holly Golightly sin svarte Givenchy-kjole ble også kåret til det mest ikoniske moteplagget gjennom tidene, rett foran Marilyn Monroe sin hvite halterneck-kjole fra «The Seven Year Itch» og de rubinrøde skoene Judy Garland bar som Dorothy i «Trollmannen fra Oz».

Les også:

«Marilyn hatet den hvite kjolen»

Den lille sorte - en klassiker

Her ble filmene spilt inn

IKONISK KARAKTER: Audreys karakter, Holly Golighly, er blitt kåret til den mest fasjonable filmikonet gjennom tidene.
IKONISK KARAKTER: Audreys karakter, Holly Golighly, er blitt kåret til den mest fasjonable filmikonet gjennom tidene. Foto: Foto: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning