Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Mytheresa.com

Superfin og god nettbutikk. En klar favoritt, hadde det bare ikke vært for tollkrav fra norske myndigheter.

MyTheresa har mange eksklusive og flotte merker, og det er vanskelig å ikke la seg friste!
MyTheresa har mange eksklusive og flotte merker, og det er vanskelig å ikke la seg friste!
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

My Theresa er et tysk selskap som har sine hovedkontorer i Munchen. De selger i hovedsak klær, sko, vesker og annet tilbehør fra store designere, som 3.1 Philip Lim, Isabel Marant, Saint Laurent, Chloé, Christian Louboutin og Stella McCartney. Under fanen "Sale" kan du finne mange gode kupp, og ofte selges designerplagg til nesten halv pris her.

Nettbutikken sender til Norge, men språket er engelsk og prisene oppgis i euro.

Førsteinntrykk:

My Theresa er en lekker og enkel nettbutikk. Forsiden har flotte bilder, som fra en moteserie, som inspirerer og frister. Produktbildene er rene og fine, og du kan se plagget for seg selv eller på modell - og både foran og bak. Hvert produkt står godt beskrevet, med tekst om både designeren, materialet og vaskeinstruksjoner. Det er også positivt at det står beskrevet hvilken størrelse modellen har på seg.

Enkel i bruk?

Det er enkelt å finne frem i nettbutikken, og du kan søke enten via designer eller type plagg. Søket kan også begrenses etter tilgjengelige størrelse, farge og prisklasse.

Registrering gjøres enkelt med navn, adress, e-post og passord.

Nettbutikken viser tydelig hvordan den sender og returnerer, og nettsiden har en oversiktelig "Customer Care"-side med nyttig informasjon.

Plaggene fra My Theresa kommer lekkert innpakket i en hvit boks med sløyfebånd. Informasjon om retur følger i en egen plastmappe.
Plaggene fra My Theresa kommer lekkert innpakket i en hvit boks med sløyfebånd. Informasjon om retur følger i en egen plastmappe.

Betalingsordninger

Du kan bruke de fleste bank- og kredittkort her, og også Paypal. My Theresa benytter seg av "Sikker betaling" og du må dermed taste inn kode fra kodebrikke eller mobilbank for å gjennomføre kjøpet.

Levering gjøres via DHL og UPS og koster 34 euro. Leveringen gjøres da innen 1-4 dager. Ca. én time etter bestillingen kan du følge pakken din gjennom varens "trackingnumber" hos UPS og DHL.

Returordning

My Theresa tilbyr gratis frakt for retur, forutsatt at du bruker deres returordning.

I pakken du får ligger et eget hefte med returskjema og en ferdig "tag" til returpakken. Fyll ut returskjema og hent ut RAN-kode for retur fra nettsiden. Alt du trenger å gjøre er å ringe UPS eller DHL, avhengig av hvem som leverte pakken til deg, og få dem til å hente den igjen.

Hurtighet

Varen ble bestilt på en torsdag og kom levert på døren med UPS på mandag, og det er altså innenfor det de lover om 1-4 arbeidsdager. Varen ble returnert påfølgende uke, med bud som hentet på døren. Retur må skje innen 14 dager. På nettsiden lover My Theresa at pengene skal komme tilbake refunderes til kortet/kontoen det er trukket fra innen 1-2 måneder, men pengene kom tilbake allerede etter ca. to uker.

Service

My Theresa har kundeservice gjennom både telefon og e-post. Jeg sendte en e-post og stilte noen spørsmål rundt returen. Det tok tre dager før jeg fikk svar. Altfor dårlig!

Prisnivå

Sammenlignet med kjøp i butikk i Norge er prisene på designerklærne her gode. Men da er ikke toll og moms tatt med i prisen, noe som trekker ned.

Det er også viktig å ha i bakhodet at du må betale 34 euro (ca 260 kr) i fraktkostnader.

Grensen for å slippe toll på kjøp fra utlandet er kr 200, og det skal godt gjøres å komme under den summen fra My Theresa.

Noen uker etter at varene var både sendt og returnert, sendte UPS ut tollkravet i post. På et kjøp for 433 euro lød kravet på kr 1404. UPS forklarte på telefon at selv om varene var returnert måtte tollkravet betales, og det måtte heller søkes om refusjon av toll på Toll.no. Her må du dokumentere at varen er returnert og at pengene har kommet tilbake på konto, samt skrive en søknad for refusjon av tollpengene. Dette må så sendes inn. Per dags dato vites ikke hvor lang tid det tar før pengene refunderes.

Med andre ord, ved bestilling fra My Theresa - eller andre utenlandske nettbutikker, bør du vite godt at dette er noe du vil ha og at størrelsen er riktig - for selv om returordningen i seg selv er enkel, er det alt annet enn enkelt å få tilbake pengene for tollen og momsen du har lagt ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning