Nordic Look – samnordisk motesatsing

Stort nordisk motearrangement i Riga

Neste uke skal 32 nordiske designere får internasjonal oppmerksomhet.

Publisert Oppdatert

I begynnelsen av november går Nordic Look av stabelen i hovedstaden i Latvia, i forbindelse med Riga Fashion Week.

Nordic Look er den hittil største samnordiske motesatsingen som har funnet sted. Hele 32 utvalgte designere fra hele Norden skal vise fram sine kreasjoner i en rekke motevisninger 4. og 5. november.

Samlet satsning

Dette er første gang de nordiske moteorganisasjonene, Svenska Moderådet, Danish Fashion Institute, Islandic Fashion Council og aktørene bak Oslo Fashion Week og Helsinki Design Week, har gått sammen om en samlet satsning rundt nordisk mote og design i Østersjøregionen.

Det svenske moterådet har et overordnet ansvar for prosjektet, og dermed også for valget av designere og sammensetningen av de nordiske motemerkene i visningene.

- Prosjektet er utrolig morsomt å jobbe med siden vi har et utvalg av de mest interessante nordiske designerne akkurat nå, sier Marianne Rudolph, Svenska Moderådets prosjektleder for Nordic Look.

Øke konkurranseevnen

Fra Norge er Iselin Engan, Fam Irvoll, Nina Skarra, Christina Lovery, Elton & Jacobsen og Vera & William valgt ut.

Representanter for de andre Nordiske landene er blant andre Gudrun & Gudrun fra Danmark, The Local Firm fra Sverige, Jasmin Santanen fra Finland og Asta Crétaive Clothes fra Island.

Bakgrunnen for prosjektet er et samlet ønske om å øke konkurranseevnen til de nordiske motedesignerne globalt, samtidig som det er begynnelsen på et samarbeid mellom mote- og designindustrien i Norden og de Baltiske statene og Nordvest-Russland.

Se bilder fra noen av designerne i bildegalleriet over.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning