Sommertrend

Slik kler du deg i mønstrete bukser

Her får du tipsene til hvordan du kan style sommerens it-plagg.

FARGERIKT: Fra catwalkvisningene til Dries Van Noten og Roberto Cavalli. Blomstrete bukse til venstre (kr 195), og lilla bukse til høyre (kr 292), begge fra Asos.com.
FARGERIKT: Fra catwalkvisningene til Dries Van Noten og Roberto Cavalli. Blomstrete bukse til venstre (kr 195), og lilla bukse til høyre (kr 292), begge fra Asos.com. Foto: Foto: Stella, Asos.com
Publisert Oppdatert
MIKS OG MATCH: Etro blander ruter og blomstertrykk på en vellykket måte under visningen av deres sommerkolleksjon i Milano.
MIKS OG MATCH: Etro blander ruter og blomstertrykk på en vellykket måte under visningen av deres sommerkolleksjon i Milano. Foto: Foto: Stella

Mønster er en av de viktigste sommertrendene, og du kan velge i alt fra blomstertrykk, prikker, striper, dyreprint, tribal eller abstrakte mønstre.

Mulighetene er mange, og det er ingen grunn til å holde tilbake.

Ofte har mønstertrykk vært forbeholdt topper og kjoler, kombinert med mer anonyme og ensfargede bukser.

Dette er helt klart en trend du kan bryte ut av denne sesongen - i sommer er det buksene som skal legges merke til.

Share

Riktig snitt til din figur

Stylist Stephan Ulvund Øien synes dette er et friskt pust i årets motebilde, men mener at det er viktig å tenke på kroppsfasongen når man velger bukse.

Spesielt siden mønsteret gir ekstra oppmerksomhet til bena.

- Man kan ikke slenge enhver trend på alle kroppsfasonger. Det er viktig å tenke på snittet, og at det passer til din figur. Har du for eksempel brede hofter eller store lår, må man huske på at jo større mønster, dess mer tyngde, forteller stylisten.

Ulvund Øiens favoritt er haremsbukser med høyt liv og smale ben, gjerne med grafiske mønstre eller ruter. Og ifølge han er sandaler med høye hæler et must til slike bukser.

Hvis du helst ønsker å styre unna stilettene, er kilehæl et behagelig og trendy alternativ.

Enkelt er ofte best

Å style et antrekk basert på en mønstrete bukse kan nok virke vanskelig for mange, men er du en av de som kjenner usikkerheten bre seg, trenger du ikke fortvile.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille, Julie Kase, mener at det ikke trenger å være så vanskelig. Det enkle ofte er det beste.

- Min første tanke er at man bør fokusere på ett blikkfang. Derfor kan det være greit å kombinere buksen med en ensfarget topp i bomull eller silke, og kanskje med en jakke til, forteller hun.

Mønstermiks

Er du av den dristige typen kan du stjele catwalkstilen til Dries Van Noten's sommerkolleksjon ved å kombinere ulike mønstre i overdel og bukse. Såkalt mønstermiks kan gi et kult uttrykk, men bare om det er gjort riktig.

- Mønstermiks må gjøres med omhu, slik at det ikke ser krampeaktig og planlagt ut. Hvis du føler deg usikker er det kanskje bedre å la være, sier Kase.

Har du derimot bohemstilen inne, og klarer å lage et tilfeldig uttrykk, så kan det se ganske kult ut.

Styr unna overmatching

De mønstrete buksene en iøyenfallende trend, og det er derfor viktig å huske at noen mønstre skriker mer enn andre.

Er det et spekter av farger i buksen, er det ingenting i veien for å trekke ut noen farger i tilbehøret. Men også her er mener Kase at det er viktig å ikke la det se for planlagt ut.

- Pass på at du ikke ender opp med å overmatche. Det er ikke fint når både sko, veske og armbånd er i samme farge, det holder med bare en av delene, sier hun.

Finn din favoritt blant de 11 ulike variantene vi har valgt ut. Husk at salget har begynt, og noen av buksene derfor er å finne til reduserte priser.

Les også:

Kle deg i en haremsbukse

Disse fire BH-ene må du ha

Smink deg som jentene i SATC

Denimshorts er sommerens hotteste trend

FRA VENSTRE: Acne (kr 2113), Topshop (kr 359), Warehouse (kr 440), By Zoé (kr 1712), By Malene Birger (kr 1393).
FRA VENSTRE: Acne (kr 2113), Topshop (kr 359), Warehouse (kr 440), By Zoé (kr 1712), By Malene Birger (kr 1393). Foto: Foto: My-Wardrobe.com, produsenten
FRA VENSTRE: Stripete tights fra Modström (kr 349), blomstrete tights fra Nelly (kr 99), hvit haremsbukse fra Gestuz (kr 730), bukse med abstrakt mønster fra Asos (kr 292).
FRA VENSTRE: Stripete tights fra Modström (kr 349), blomstrete tights fra Nelly (kr 99), hvit haremsbukse fra Gestuz (kr 730), bukse med abstrakt mønster fra Asos (kr 292). Foto: Foto: Asos.com, Nelly.com
FRA VENSTRE: Mønstrete topp fra Topshop (kr 311), grå singlet fra Gina Tricot (kr 199), sandaler fra H&M (kr 199), offwhite cardigan fra Indiska (kr 299), svart body fra Topshop (kr 116), stripetet topp fra H&M (kr 99), beige bluse fra Topshop (kr 272), singleter i blåmelert og lys rosa (kr 49,50) begge fra H&M.
FRA VENSTRE: Mønstrete topp fra Topshop (kr 311), grå singlet fra Gina Tricot (kr 199), sandaler fra H&M (kr 199), offwhite cardigan fra Indiska (kr 299), svart body fra Topshop (kr 116), stripetet topp fra H&M (kr 99), beige bluse fra Topshop (kr 272), singleter i blåmelert og lys rosa (kr 49,50) begge fra H&M. Foto: Foto: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning