Få tips:

Smarte sminkekjøp

En tur innom parfymeriet kan fort bli dyrt! Hva er best – dyrt eller billig? Se hva som lønner seg.

SPAR PENGER: Parfymeriene bugner av fristende produkter, men du sparer penger på å handle i kjedebutikker og på super'n.
SPAR PENGER: Parfymeriene bugner av fristende produkter, men du sparer penger på å handle i kjedebutikker og på super'n. Foto: Foto:Crestock
Publisert Oppdatert
Sminkør og frisør Marianne Steinlein.
Sminkør og frisør Marianne Steinlein. Foto: Foto:Petter Berg/HM Foto

- Det er ikke nødvendig å kjøpe det som er dyrest, mener sminkeekspert Marianne Steinlein.

Du har sikkert opplevd å stå foran parfymerihyllene fulle av deilige kremer samt dyre sminkeprodukter og latt deg friste av forseggjorte flasker og gylne etuier.

Sannsynligvis er du også blitt anbefalt kostbare hårprodukter hos frisøren.

Økonomien din tilsier kanskje at du heller skal gå for kremene og sjampoene du finner på Super'n, så hva skal du velge, dyrt eller billig?

Sminkør og frisør Marianne Steinlein gir deg tipsene:

Kjøp billig

En skrubbekrem til kroppen kan du fint kjøpe rimelig. Er lommeboken tom, kan du til og med lage din egen skrubbekre ved å blande kaffegrut i dusjsåpen.

Du kan også velge en billig ansiktsskrubb, men husk å finne en som inneholder små, fine korn som ikke rasper opp huden.

Dagkrem trenger ikke å koste så mye. På apoteket har de for eksempel et stort utvalg av rimelige og gode ansiktskremer for ulike hudtyper.

Rouge kan godt være rimelig. Se for eksempel i kjedebutikkenes parfymerier.

Velg en maskara som ligger omtrent midt på treet når det gjelder pris; da får du kanskje også råd til en vippeprimer som pleier vippene og gjør det enklere å fjerne maskaraen om kvelden.

Øyeskygge trenger ikke å koste mye. Velg en som ikke drysser så lett når du legger den på. Samtidig bør den ikke være for kompakt, da kan den være vanskelig å jobbemed.

Det finnes et stort antall leppestifter og lipglosser.Her kan du velge ut fra hva du har råd til. Men husk at billige kan være like gode som de dyrere.

Solkrem får du i alle prisklasser. Du kan godt velge solprodukter ut fra lommeboken, men det er ingen vits i å kaste bort penger på solkrem som ikke blir brukt opp. Solprodukter bør kjøpes nye hvert år, så slipper du å bli brent fordi solkremen er blitt gammel og dårlig.

Spander litt ekstra

BILLIG: Rouge, øyenskygge, maskara og leppestift er ofte rimelige og gode i kjedebutikkene.
BILLIG: Rouge, øyenskygge, maskara og leppestift er ofte rimelige og gode i kjedebutikkene. Foto: Foto:Crestock

Velg gode sminkekoster og pensler. Det gjør det både morsommere og lettere å sminke seg.

Invester i gode renseprodukter. Velg produkter som passer din hud, spør gjerne en hudpleier om råd angående produkter og merker.

Det er viktig å bruke en god nattkrem. Når du sover, jobber kroppen med å reparere og styrke huden, så pass på at kremen er riktig for din hud.

Hårprodukter bør du heller ikke spare penger på. Har du langt hår som henger løst, spander på deg en god sjampo og balsam.

Frisøren kan gi deg råd om hvilke produkter som passer din hårtype og hodebunn. Bruk også litt penger

på hårprodukter hvis du har kort hår som er farget, stripet eller med permanent. Har du kort hår som klippes ofte, trenger du ikke bruke så mange stylingprodukter, men se etter produkter som pleier og er skånsomme for hodebunnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning