Konkrete tips og råd

Slik får du vakker vinterhud

Vi viser deg hvordan du unngår rudolfnese, tørre lepper og flassende legger.

VAKKER VINTERHUD: Her får du oppskriften.
VAKKER VINTERHUD: Her får du oppskriften. Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert

Vinteren er en stor påkjenning for huden. Inne er det varmt og luften er knusktørr, ute kan det være bitende kaldt.

Resultatet er gjerne tørr hud, sprukne lepper, legger som ser ut som fiskeskjell og flisete neglebånd.

Du kjenner deg kanskje igjen? Lav luftfuktighet kombinert med store temperaturforandringer er dramatisk for den skjøre huden vår.

Det beste er å være føre var, og mantraet ditt bør være følgende: Rens, fukt, plei og beskytt!

Seks regler for ansiktet

1. Rens huden morgen og kveld. Spander på deg en ekstrarens på kvelden dersom du har brukt sminke. Forurensningen er verre om vinteren, og det merker huden din. Rens er derfor helt essensielt for en frisk vinterhud.

2. Plei huden med en god peeling en til to ganger hver uke. Du vil merke forskjell! Huden din får kvittet seg med døde celler, og frisk ny hud får komme opp og fram. Dette forhindrer gusten, tørr og flassete hud.

3. Bruk fuktighetsmaske minst to ganger i uka. Den tilfører huden fuktighet og fett, og du vil se sunnere og friskere ut.

4. Legg en god fuktighetskrem hver morgen og kveld. Nattkremen kan godt være fetere enn dagkremen. Om kvelden gjør det ikke så mye om du blir blank og glinsende, og huden nyter godt av alt fettet i nattkremen. Dagkremen kan være lettere, men bør være mer fettholdig enn dagkremen du bruker om sommeren.

5. I skikkelig kaldvær: bruk kuldekrem. En kuldekrem inneholder ingen eller svært lite vann. Fettet i kuldekremen legger en beskyttende hinne på huden og motvirker forfrysning og uttørring.

6. Beskytt leppene med en fet leppepomade, så unngår du tørre og flassete lepper. Huden på leppene er veldig tynn og er dermed ekstra utsatt.

Les også: Ukens produkt: kuldekrem

Tre underverk for kroppen

FIN VINTERHUD: Ved å behandle huden riktig kan du holde den fin og myk hele vinteren igjennom.
FIN VINTERHUD: Ved å behandle huden riktig kan du holde den fin og myk hele vinteren igjennom. Foto: Foto: Bulls

Det er fort gjort å neglisjere kroppen om vinteren når den er bortgjemt bak så mye klær. Men det er ikke så mye som skal til.

Følger du disse tre punktene, garanterer vi at huden blir silkemyk:

1. Bruk fuktighetsgivende dusjolje i stedet for såpe. Såpe tørker ut huden, og det gjør for øvrig vann også. Dusjoljen smører og gir fuktighet.

2. Skrubb kroppen en til tre ganger i uka for å holde fiskeskjellshuden unna leggene dine. Bort og vekk med døde hudceller og irriterende nupper! For ekstra god peelingeffekt: Bruk skrubbehansker samtidig som du bruker peeling med korn. Da er silkehuden sikret!

3. Smør deg med rikelige mengder bodylotion mens huden ennå er fuktig. Bruk gjerne produkter med ekstra fettstoffer (produkter kalt body butter, body balm eller olje) hvis du har veldig tørr hud. Smør godt på knær, hæler og albuer.

Les også: MTV-Charlottes sminketips

SOS for hendene

Tørre og flisete negler og neglebånd er et typisk tegn på at vinteren er kommet.

Her gjelder de samme reglene som for ansikt og kropp: Rens/vask, pleie, fuktighet og beskyttelse. Bytt ut billig håndsåpe med en som er mer fuktighetsgivende.

Neglebåndene trenger mange fettstoffer, gjerne i form av olje. Her kan du bruke et egnet neglebåndsprodukt, men leppepomaden din eller vanlig matolje kan også benyttes.

Et absolutt må-ha-produkt er en god håndkrem. Ha en på badet og en i veska. Og bruk den - helst hver gang du har vasket hendene.

Neglene fliser seg lettere i kulda, så ha gjerne en neglefil klar i veska slik at du kan ta flisen med en gang og unngå at neglen rives opp.

Les også:

Rougen som redder deg

Med puppene på rett plass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning