Sminketrend

Slik får du en naturlig sommersminke

Dropp heldekkende sminke, og la huden gløde i solen.

SOMMERSMINKE: På vår- og sommervisningen til Pucci, Chloé og Balmain hadde modellene minimalt med sminke.
SOMMERSMINKE: På vår- og sommervisningen til Pucci, Chloé og Balmain hadde modellene minimalt med sminke. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Når huden er brun føler man seg vakker, og behovet for sminke er ikke like stort.

Naturlig sminke er derfor en vanlig sommertrend, men du trenger ikke legge sminkekosten på hylla for å se naturlig ut.

Vi har snakket med to makeup-artister som gir deg enkle tips til en frisk sommerlook.

Share

Lett pudret

Makeup-artist Elin Tagestad Frithjofsen mener man bør fokusere på renhet og glød for å få en naturlig sommerlook.

- For naturlig hud er et tips å legge pudderfoundation med mineraler. Legg et tynt lag for å jevne ut huden, men pass på at fargen matcher din egen hudtone og ikke er for mørk, sier hun til Klikk.

Om du ønsker litt mer glød og varme i huden kan du fortsette med et lett lag solpudder, eller legge rouge med skimmer.

- Her passer både varme og kalde farger, men det er viktig at du velger det som kler deg best, sier hun.

Huden i fokus

Nude er en av sesongens største sminketrender, og ble sett på visningene til mange av de store designerne.

Her står huden i fokus, og det er derfor viktig å tilføre huden rikelig med fuktighet og pleie. Frithjofsen legger vekt på gode renserutiner, peeling og ikke minst solfaktor.

- Drikk mye vann, og vær nøye med rensingen av huden. Det er viktig at rensepodukter og kremer passer til din hudtype, dette gjelder også for solkremen. Ikke bruk en solkrem i ansiktet som egentlig er beregnet på kroppen, sier makeup-artisten.

Myke overganger

Når det gjelder øyenskygger er pastellfarger veldig populært denne sommeren, men et litt naturligere alternativ er fargetoner i brunt, gull, kobber eller gråtoner.

Frithjofsen anbefaler at man i stedet kan friske opp med mintgrønne negler, og en pastellrosa leppestift.

-Uavhengig av hvilken farge man velger bør man huske å duse kantene godt ut, slik at du unngår harde overganger, forteller hun.

Markert blikk

Skal du gå for den naturlige looken bør du helst droppe eyelineren, det mener i hvert fall makeup-artist Sølvi Strifeldt.

- Dersom du absolutt vil bruke eyelineren anbefaler jeg at du bruker en myk kajal som du duser godt ut. Så kan du legge en lys øyenskygge over, slik at du får et nedtonet uttrykk, sier Strifeldt.

Hun ser heller ingen problemer med å droppe maskaraen til fordel for en vippebalsam. Og mener at om du kombinerer det med en svak skygge bak vippene, vil du få et markert og naturlig blikk. Også øyenbrynene spiller en viktig rolle.

- Pene og velstelte bryn er halve ansiktet. Mange bruker for varme farger når de skal markere brynene. Husk at det beste er kalde toner i brun eller grått, forteller hun.

Skyggelegging

Strifeldt er glad i skyggetoner, og presiserer at det er det som gjelder i år. Også når det gjelder rouge.

- Eplekinn er ikke på toppen av hot-listen lenger, nå handler det mer om skygger og highlights. Helst skal det være duse toner som blander seg fint med hudfargen din, forteller hun.

Er du derimot veldig glad i søte eplekinn, og ikke ønsker å gi helt slipp på det, så er det ikke krise mener Strifeldt. Så lenge du bruker en rouge med en svak rosafarge, helst så lik din egen hudtone som mulig.

Fremhev leppekonturen

Med nakne lepper blir den naturlige looken komplett. Men pass på å ikke bruke for lyse farger, spesielt om du har en svak leppekontur.

- Lyse lepper kan være flott om du har en markert kontur. Hvis ikke bør du være nøye med å velge en farge som er lik din egen leppefarge, og kanskje litt mørkere. Litt gloss kan gjøre overgangen mellom hud og lepper tydeligere, sier Strifeldt.

Et annet alternativ er å droppe både gloss og leppestift, og heller satse på en pleiende leppomade.

Med naturlig sminke får du et friskt og ungdommelig uttrykk, og passer like godt på shopping som på jobb. Og ved å legge på en trendy rød leppestift er du festklar på en-to-tre.

Les også:

Naturlig vakker -- eller ikke?

Gnir kattesand i ansiktet

Solvettreglene du må kunne

10 tips til sommervakker kropp

FRA VENSTRE: Terracotta solpudder fra Guerlain (kr 348), Mega shimmer powder blush fra Wet'n wild (kr 59), nude neglelakk fra Essie (kr 99), mineralpudder fra Youngblood (kr 475).
FRA VENSTRE: Terracotta solpudder fra Guerlain (kr 348), Mega shimmer powder blush fra Wet'n wild (kr 59), nude neglelakk fra Essie (kr 99), mineralpudder fra Youngblood (kr 475). Foto: Foto: Nelly.com, Blivakker.no, produsenten
FRA VENSTRE: Mineralskygge i fargen Cappucino fra Moyana Corrigan (kr 125), korallfarget lipgloss som skal forsterke leppekonturen fra Max Factor (kr 99), nude lipgloss fra NYX (kr 95), øyenskyggepalett fra Dior (kr 399).
FRA VENSTRE: Mineralskygge i fargen Cappucino fra Moyana Corrigan (kr 125), korallfarget lipgloss som skal forsterke leppekonturen fra Max Factor (kr 99), nude lipgloss fra NYX (kr 95), øyenskyggepalett fra Dior (kr 399). Foto: Foto: Nelly.com, Blivakker.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning