Velværeguide: Manikyr & pedikyr

Vakker til fingerspissene

Vi testet manikyr og pedikyr i tre ulike prisklasser. Her er resultatet.

Redaksjonen har testet manikyr og pedikyr.
Redaksjonen har testet manikyr og pedikyr. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Dyrt og deilig

Inch er kanskje en av de vakreste salongene i Oslo. Lokalene er freshe og moderne, og gir assosiasjoner til New York.

Jeg blir møtt av den hyggelige terapeuten Vilma, som tar meg med ned i et stort og luksuriøst behandlingsrom. Først får jeg fotbad og fotskrubb, som føles fantastisk på mine iskalde labber.

Etterpå blir jeg pakket inn i et deilig pledd og får et håndkle over øynene, slik at jeg får slappet helt av.

Inch

Hvor: Ullevålsveien 47, 0171 Oslo

På web: Inch.no

Tlf.: 23 33 32 50

Behandling: Manikyr og pedikyr

Terapeut: Vilma

Pris: Manikyr kr 695, og pedikyr kr 595

Vilma skrubber løs på føttene mine, og det føles helt fantastisk. Neglene blir klippet og filt, og hun avslutter med en deilig fotmassasje. Jeg velger en knallrød neglelakk fra Essie, som lyser opp mine ellers så triste vinterpoter. Det er lenge siden føttene mine har sett så velstelte og pene ut, bare synd de skal rett opp i store vintersko. Men dette er en behandling jeg absolutt kan anbefale før ferie og flip-flops.

Etter at føttene har fått seg en real overhaling, er det hendenes tur. Jeg får en deilig håndskrubb, og neglene blir klippet og filt i en fin og kort form. Jeg får håndmassasje, og tørr vinterhud blir børstet bort. Vilma filer og pleier på en utrolig behagelig måte, og jeg nyter hvert sekund av behandlingen. Til slutt blir neglene lakkert i den samme, fine rødfargen. Da behandlingen er over, får jeg en deilig kopp te og kan beundre resultatet. Jeg svever hjem på myke føtter, og neste dag beundrer redaksjonen mine knallrøde negler.

Skjønnhetsansvarlig Julie Botnen testet Inch.

Hverdagsluksus

I øverste etasje på Steen & Strøm, langt unna shoppingkaoset, har Esthetique etablert dag-spaet Wellness.

Esthetique Wellness

Hvor: Kongens gate 23, 0153 Oslo

På web: Esthetique.no/wellness

Tlf.: 22 00 41 81

Behandling: Manikyr og pedikyr

Terapeut: Tina

Pris: Ekspress manikyr kr 350, og pedikyr kr 600

Jeg blir tatt imot av Tina, som starter med behandling av hendene. Neglebåndene blir skrubbet, oljet, filt og lakket, og når jeg er ferdig, har jeg nye prinsessehender. Under neglebehandlingen forteller jeg Tina at jeg holder på å pusse opp badet og er uten dusj hjemme, og da tilbyr hun meg å låne en av dusjkabinene i spaet. God service!

Etterpå er jeg klar for fotpleie, og setter meg i en nydelig stol i en av spakabinene. Først får jeg fjernet gammel neglelakk, og så blir tåneglene behandlet etter alle kunstens regler, med basecoat, to lag neglelakk og topcoat.

Etterpå har jeg mest lyst til å ta på meg sandaler for å vise fram de nypleide føttene, men det lar seg dessverre vanskelig gjøre i kuldegradene utenfor.

Lakken sitter som et skudd, selv etter en uke. Jeg kommer gjerne tilbake for ny behandling fra superproffe Tina.

Redaktør Monica Csango testet Esthetique Wellness.

Billig og bra

White Rose er en bortgjemt, liten salong på Grønland i Oslo som tilbyr mange behandlinger til en rimelig penge.

Lokalet er ikke det jeg forbinder med total velvære, men det har absolutt sin sjarm. Subhana, som er min terapeut for dagen, tar imot meg på en hyggelig måte og følger meg inn i behandlingsrommet der jeg skal få pedikyr.

White Rose salong

Hvor: Olafiagangen 7, 0188 Oslo

På web: Har ikke nettsted

Tlf.: 22 17 25 70

Behandling: Manikyr og pedikyr

Terapeut: Subhana

Pris: Manikyr kr 250, og pedikyr kr 300

Jeg får et varmt fotbad først, noe de vinterkalde føttene mine lengter etter. Fotbadet etterfølges av en nydelig fotskrubb. Dette er himmelsk! Så blir neglene klippet og filt, før hun fullfører pedikyren med en fotmassasje. Dessverre får jeg ingen lakk på neglene, noe jeg forventet å få.

Subhana tar meg med til venteværelset, og jeg tror jeg skal vente her til de har gjort klart behandlingsrommet. Men den gang ei. Det er her behandlingen skal foregå. For så vidt greit det, bare litt uvant.

Assistenten til Subhana fjerner den gamle neglelakken før hun legger hendene mine i et håndbad i noen minutter. Dette etterfølges av en deilig håndskrubb. Neglebåndene får behandling, og neglene blir filt og klippet. Til slutt får jeg håndmassasje. Dessverre får jeg ingen lakk på hendene heller.

Jeg takker for meg og forsvinner ut døren med silkemyke hender og føtter, litt skuffet over manglende farge på neglene. Men man kan kanskje ikke forvente mer når prisen er så lav. Man får jo gjerne det man betaler for.

Skjønnhetsassistent Stine Skivik testet White Rose Salong.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning