Velværeguide: Blowdry

Hårfin luksus

Vi har testet et fenomen som er populært blant britene: vask og føn med lett styling – eller blow dry.

Redaksjonen har testet blowdry!
Redaksjonen har testet blowdry! Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Bra for en billig penge

På Salong Cherie kostet ikke den frisørfine frisyren mer enn et par drinker på byen.

Lokalene: Den lille salongen ser lys og frisk ut. Det er ikke mer enn to frisørstoler her inne, så jeg får virkelig nyte behandlingen i fred og ro. Salongen er innredet lyst og moderne, med en sjarmerende touch.

Behandlingen: Frisøren Kine møter meg blidt, og geleider meg til stolen for vasking. Vannet er litt kaldt, men det tar ikke mange sekundene før hun spør om temperaturen og tilpasser. Kine vasker med velduftende sjampo og balsam, og tar seg tid til å avslutte med en deilig hodemassasje. Håndkletørr er jeg klar for frisørstolen igjen, og Kine føner og børster med alt som trengs av produkter - fra varmebeskyttende spray til stylingmousse.

Salong Cherie

Hvor: Stensberggaten 17, Oslo.

Andre avdelinger: Bjerregaards gate 30.

Kontakt: Tlf. 99 52 08 11/22 60 45 37.

Behandling: Vask og føn (ca. 90 min.)

Frisør: Kine Halvorsen.

Pris: kr 250.

Pluss: En rimelig salong som gir en luksuriøs følelse.

Minus: En blow dry bør ikke ta over en time.

Opplevelsen: Kines milde og gode vesen trekker opp. Hun tok seg god tid, og fikk meg til å føle meg spesiell - men kanskje litt for god tid. Jeg tok en sjanse og prøvde meg på en voluminøs partylook, og selv om det var uvant var jeg veldig fornøyd med resultatet. Her får du en luksuriøs og fin opplevelse for en billig penge.

Reporter Madeleine Dahl testet Salong Cherie.

Lekkert og langdrygt

Hos På håret er servicen god og behandlingen deilig. Men sett av god tid.

På Håret

Hvor: Bankveien 11 i Asker.

Andre avdelinger: Flere, i både Oslo, Asker og Bærum.

Kontakt: Paharet.no, tlf. 66 79 53 80.

Behandling: Vask og føn (120 min.)

Frisør: Anne Henriksen.

Pris: kr 420 (kan variere mellom kr 405-550).

Pluss: Jeg ble veldig godt ivaretatt og fikk flere stylingtips underveis. Stort pluss for deilig håndpleie!

Minus: Behandlingen tok altfor lang tid.

Lokalene: Salongen ligger sentralt og lett tilgjengelig i Asker sentrum. Lokalene er friske og innbydende. Til tross for at jeg er litt tidlig ute, blir jeg umiddelbart tatt imot av den blide frisøren Anne og tilbudt både kaffe og te.

Behandlingen: Jeg får en grundig vask, med påfølgende lang og fantastisk hodebunnsmassasje. Det er så godt at jeg til og med dupper av et lite øyeblikk! Selve stylingen blir jeg dessverre litt skuffet over. Kanskje er det ikke stort man kan gjøre med mitt forholdsvis korte hår, men når jeg i etterkant føler at jeg kunne fått til noe lignende med min egen stusslige 1400-watts føner, må jeg innrømme at jeg ikke helt ser verdien i behandlingen - uansett hvor fabelaktig det er å bli dullet med. Et annet lite minus er definitivt tiden - å vaske og føne min lille sveis bør helst ikke ta to timer.

Opplevelsen: Jeg følte meg veldig godt ivaretatt under hele besøket. Praten med frisøren fløt lett, og hun tipset meg om både sjampo og stylingprodukter. Alltid nyttig! Jeg fikk til og med en voksbehandling for kalde vinterhender mens jeg ble frisert - stort pluss i boka for den!

Art director Nora Korvenkontio testet På Håret.

Superstyling til stiv pris

På La Bionda tar de seg godt betalt. Til gjengjeld er det ingen som kan anklage dem for ikke å levere.

Lokalene: Salongen er lekker og nyoppusset. Her dufter det formelig av eksklusivitet idet du kommer inn døra. Jeg blir tilbudt kaffe og annen drikke ved ankomst, og får blodferske magasiner på plassen min. Pluss i margen.

La Bionda

Hvor: Hegdehaugsveien 36 i Oslo.

Kontakt: Labionda.no, tlf. 22 85 37 80.

Behandling: Vask og føn (90 min.).

Frisør: Maria Rivas.

Pris: kr 650.

Pluss: Opplevelsen var generelt positiv, men det ekstra plusset går til det faktum at frisyren varte så lenge.

Minus: Litt stiv pris.

Behandlingen: Aaaah, så deilig å bli dullet med! Vask med fem nydelige minutters hodebunnsmassasje kan få skuldrene til enhver stresset frøken ned i normalposisjon. Min frisør Maria og jeg blir enige om at føn på rundbørste etterfulgt av en fingeropprulling av håret vil bli utmerket på min halvlange frisyre. Da får jeg form, glans, volum og store, myke krøller. Rosinen i pølsa: Sveisen skal holde seg lekker og smekker i tre dager! Behandlingen tar omtrent halvannen time fra begynnelse til slutt.

Opplevelsen: Jeg var litt redd for å se altfor stæsjet og stylet ut etterpå, men hele opplevelsen ble langt bedre enn forventet. Én ting var at jeg følte meg skikkelig festfin, men en uventet bonus var at jeg så smashing ut på håret de neste fire (!) dagene og fikk komplimenter hvor enn jeg gikk. Jeg bare satte opp håret når jeg dusjet, og gredde igjennom det før jeg suste ut av døra. Aller helst vil jeg få vask og føn på La Bionda to ganger i uka slik at jeg alltid er fin på håret, men innser at økonomien min begrenser det til en gang iblant. Et godt tips er å gjøre dette på en torsdag, så holder håret seg fint hele helgen igjennom.

Fagansvarlig for mote og skjønnhet på Klikk.no, Cecilie Eggen, testet La Bionda.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen